Penzión St. Peter Vini bude rajom predovšetkým pre gurmánov. Každé ráno si tu pochutnáte na sedliackych raňajkách z domácich produktov a deň zakončíte vynikajúcou večerou z regionálnej kuchyne. Navyše sa môžete tešiť na prehliadku jedinečnej vínnej pivnice s ochutnávkou vín a tapas. Čerešničkou na torte sú krásne zariadené izby v dobovom duchu.

O ubytovaní

Penzión a vinárstvo Svätý Peter Vini nájdete na juhu Slovenska, v obci Svätý Peter neďaleko Komárna. Tu si užijete nielen krásne prostredie viníc a ochutnávku vína, ale aj výlety za oddychom a poznávaním historických pamiatok.

Pre zvedavcov je v blízkosti Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove (8,6 km), založená v roku 1871, a tiež Múzeum Mikuláša Thegeho - Konkolyho (8,5 km) s expozíciou venovanou historickým a súčasným astronomickým a meteorologickým prístrojom. Zaujímavú expozíciu ponúka aj Roľnícký dom (10,2 km) v Martovciach, kde si môžete pozrieť ľudovú architektúru a niekdajší spôsob bývania. Za návštevu stojí aj rímska pevnosť Kelemantia (12,3 km) alebo rímske lapidárium, ktoré nájdete v pevnosti v Komárne (14 km).

Do Komárna (14 km) však nemusíte ísť len kvôli historickým pamiatkam. Aktívnejších jedincov poteší adrenalínová Laser Aréna, zatiaľ čo na relaxáciu sú ako stvorené Komárňanské termálne kúpele s vnútornými a vonkajšími bazénmi, saunami, masážami a fitness centrom. V okolí sa nachádzajú ďalšie termálne kúpele a liečebné kúpele, vyskúšajte Termálne kúpele Nesvady (18,4 km), Termálne kúpele Štrand Emil Tatárika (27,3 km) alebo Termálne kúpele Patince (21 km).

Môžete si urobiť aj výlet do Maďarska, penzión je len kúsok od hraníc, vyberte sa do historického mesta Tata (38 km). Tu uvidíte hrad zo 14. storočia, ktorý stojí na brehu krásneho Starého jazera. Navštíviť môžete aj romantickú Anglickú záhradu alebo sa vybrať na prehliadku vodných mlynov, ktorých je v okolí Taty 15. Medzi najzaujímavejšie patrí mlyn Cifra zo 16. storočia a Nepomucký mlyn.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 15 štandardných dvojlôžkových izieb. Izby sú zariadené dobovým dreveným nábytkom a pôsobia luxusne. K dispozícii budete mať veľkú manželskú posteľ a pohodlné kreslá na sedenie. Nechýbajú ani všetky moderné vymoženosti, ako napríklad kúpeľňa so sprchovacím kútom, WiFi pripojenie alebo televízor.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii budú spokojní aj nároční stravníci. Jedlá sa pripravujú prevažne z miestnych surovín vrátane bio ovocia a zeleniny a mäsa od miestnych dodávateľov. Pochutnať si môžete aj na domácich zabíjačkových výrobkoch a klobásach, z farmy penziónu pochádza aj jahňacie a kozľacie mäso podávané v reštaurácii.

Ráno začnete bohatými sedliackymi raňajkami formou bufetu s čerstvým chlebom, domácimi vajíčkami, klobásami a koláčmi ako od babičky. Obed si môžete objednať z klasického jedálneho lístka, ktorý má aj pravidelne obmieňanú sezónnu ponuku, a večeru si tiež môžete vybrať z miestneho menu.

Pri pobyte vo vinárstve by bolo hriechom nepridať k večeri aspoň pohár dobrého vína, personál vám s jeho výberom rád pomôže. Navyše sa v miestnej vinárni koná skvelý degustačný večer s ochutnávkou vína a tapas.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu môžete využiť infrasaunu (max. pre 2 osoby), objednať si môžete aj masáž.

Penzion St. Peter Vini

Penzion St. Peter Vini

Svätý Peter 1822 , Svätý Peter
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Baltic, s.r.o. IČ: 34109927


+421949152811

info@stpetervini.sk

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,1 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
19,5 km

Tipy na výlet

Komárno

Komárno Tip na výlet

Komárno je mesto na juhu Slovenska, ktoré sa preslávilo početnými pamiatkami, termálnym kúpaliskom aj blízkosťou s maďarským mestom Komárom. Od svojho maďarského náprotivku ho delí len rieka Dunaj. Do maďarského mesta Komárom sa teda dostanete jednoducho len prejdením Alžbetinho mostu, ktorý tieto dve mestá spája. Komárno je vďaka svojej polohe a klíme ideálnym miestom na letnú dovolenku, čo dokazuje i veľký počet rekreačných stredísk v meste a jeho blízkom okolí. Pri jeho návšteve nezabudnite na známe Nádvorie Európy a starú nedobytnú Komárňanskú pevnosť.

Kam sa ešte v Komárne vydať?

  • do Galérie Limes
  • do Dôstojníckeho pavilónu
  • do Podunajského múzea
  • do Rímskeho Lapidária
  • a hlavne na termálne kúpalisko a do kúpeľov Brigetio
Viac informácií
Termálne kúpalisko Komárno
Termálne kúpalisko Komárno
Patince
Patince
Hrad Tata
Hrad Tata