Užite si rakúske Vysoké Taury vďaka ubytovaniu v štýlovej, 600 rokov starej chate MONDI Bellevue Alm. Tá leží vo výške 1 300 m n. m., takže je odtiaľ naozaj úchvatný výhľad. Tešte sa tiež na poctivé domáce raňajky formou bufetu, welcome drink a na vstup do sauny vo vedľajšom penzióne, ktorý je vzdialený necelých 50 m. Okrem toho si užijete neobmedzený vstup do wellness centra, ktoré nájdete v 4* hoteli v centre mesta. Vzdialený je síce 2 km, ale cesta sa určite oplatí - čaká tu na vás bazén, vírivka a 3 druhy sáun. Bad Gastein je rajom pre horskú turistiku, ale aj pre oddych v kúpeľoch, sú tu hneď dvoje.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Chalet Bellevue Alm *** bol jedinečný. Páčilo sa nám všetko: prostredie hôr, štýlové izby a reštaurácia, veľmi milý personál a tiež parádne wellness v partnerskom hoteli. Okrem dizajnu nás v izbe nadchla priestranná terasa s posedením. V reštaurácii s krbom sme si pochutnali na vynikajúcich raňajkách v alpskom štýle. Skvelým zážitkom bol aj večer so živou hudbou a prasaťom na ražni. V okolí je navyše množstvo krásnych miest na výlety. Určite sa sem ešte vrátime, a to najlepšie v zime!” Prečítajte si celú recenziu

Nikol Chrástová - Marketingový tím
Osobne overené v: Auguste 2022

O ubytovaní

Chalet MONDI Bellevue Alm *** je jedno z najlepších miest na dovolenku vo Vysokých Taurách. Penzión stojí priamo v rakúskom kúpeľnom mestečku Bad Gastein v nadmorskej výške 1 300 m n. m., odkiaľ sa vám bude naskytať úchvatný panoramatický výhľad na mesto a okolité hory. Hneď vedľa penziónu sa nachádza lanovka Bellevue Alm, ktorá vás vyvezie za krásnymi výhľadmi. Okrem prechádzok, túr či cyklotúr po okolitých kopcoch v lete určite nesmiete vynechať návštevu miestnych kúpeľov, tie sú tu hneď dvoje - Felsentherme Bad Gastein (2 km) a sklané Alphentherme Gastein (9 km). Určite sa vydajte aj do centra mestečka, kde nájdete úchvatný vodopád (2,5 km).

Adrenalín vám poskytne aj visutý most Stubnerkogelbahn, kde sa budete prechádzať 28 m nad zemou vo výške 2 300 m n. m., ku ktorému vás vyvezie lanovka. Tá poslúži aj v zime, kedy si tu zase užijete skvelé lyžovanie, a to len 2 km od ubytovania. Parádnu lyžovačku, samozrejme, ponúka aj mnoho ďalších ski areálov - Gastein Skii Center Graukogel (2,5 km), Snowpark Gastein (14 km), Skischaukel Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel (10 km) či Schlossalmbahn Gastein (10 km).

Okrem lyžovania a snowboardingu nevynechajte približne 2,5 km dlhú sánkovaciu dráhu, ktorá je v noci nasvietená a nájdete ju priamo vedľa MONDI Bellevue Alm Gasteinu.

Kde budete spať?

Izby v Chalete Bellevue Alm *** sú vybavené pohodlnou manželskou posteľou, štýlovým dreveným nábytkom ladeným do pestrých farieb, posedením, satelitnou televíziou, WiFi pripojením a vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom. Nechýba ani taška so županmi a papučami do wellness. Niektoré izby majú tiež balkón či terasu s vonkajším posedením a výhľadom na hory.

Na čom si pochutnáte?

Alpská atmosféra vás tu bude sprevádzať na každom kroku. Raňajky formou bufetu sa totiž podávajú v štýlovej reštaurácii s rustikálnou výzdobou, otvoreným ohniskom a priestrannou terasou s výhľadom na hory. Tešte sa na slané a sladké pokrmy vrátane alpských syrov, údenín, mlieka, domácich marmelád a nechýba ani odšťavovač, v ktorom si pripravíte čerstvý fresh z pomarančov či jabĺk. Okrem bufetu sa vás tiež hneď po príchode do reštaurácie milá obsluha spýta, či si prajte teplý pokrm z vajec (omeleta, miešané vajcia), ktorý vám pripraví na mieru v kuchyni.

V reštaurácii sa pravidelne organizujú večery so živou hudbou a grilovaním, pečením či barbeque.

Kde budete relaxovať?

Priamo pri Chalete MONDI Bellevue Alm *** nájdete vonkajší prírodný biotop s vodou z hôr, ktorá je chladnejšia. Určite ale príde vhod v horúcich letných dňoch, alebo po saunovaní vo fínskej saune v penzióne Schiefe Alm (50 m).

Navyše môžete zadarmo využiť nádherné wellness centrum v partnerskom MONDI Hoteli Bellevue Gastein **** (2 km), na recepcii sa stačí preukázať kľúčom a dostanete kartu do wellness. V tom nájdete bazén, detský bazén, vírivku, 3 druhy sáun (fínska, bio a para), Kneippov kúpeľ a niekoľko odpočivární s ležadlami - vnútornými aj vonkajšími.

Cestujete s deťmi?

Pre deti sú vonku k dispozícii dve hojdačky, iste ich poteší aj priateľská hotelová mačka.

Chalet MONDI Bellevue Alm ***

Chalet MONDI Bellevue Alm ***

Bellevue Alm Weg 6 , Bad Gastein
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Bellevue Alm Hotelbetriebs GmbH IČ: 56406339


+43 (0) 64 34 / 38 81

bellevuealm@mondihotels.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 11 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od kúpeľov
2 km
Zastávka
2 km
Zjazdovka
30 m

Tipy na výlet

Vysoké Taury

Vysoké Taury Tip na výlet

Národný park Vysoké Taury je známy ako obľubená dovolenková destinácia v lete aj v zime. So svojou úctyhodnou rozlohou 1 836 km² sa pýši titulom najväčší národný park v Rakúsku a na svojej ploche ukrýva mnohé unikáty, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť aj s celou rodinou:

Kam sa vydať vo Vysokých Taurách?

  • najvyšší vrch Rakúska Grossglockner (3 798 m)
  • najvyšší vodopád Rakúska Walcherfall (500 m)
  • najvyššie vodopády v celej Európe Krimmelské vodopády
  • najväčší rakúsky ľadovec Pasterze s rozlohou 2 400 ha
  • obľúbené kúpeľné mesto Bad Gastein

Počas túr si nezabudnite všímať vzácne rastlinky lemujúce turistické chodníky či zvieratá ako kamzíky, kozorožce, aj orly a supy. V zime sa Vysoké Taury menia na raj zimných športov. Stredisko Raurisertal obľubujú hlavne lyžiari, bežkári a snowboardisti, na svoje si tu prídu aj vaše deti pri sánkovaní na osvetlenej sánkarskej dráhe či milovníci dobrodružstva pri prechádzke za pomoci snežníc. Stačí si vybrať, na aký šport sa vrhnete skôr!

Viac informácií
Bad Gastein
Bad Gastein
Skalné kúpele Bad Gastein
Skalné kúpele Bad Gastein
Visutý most a vyhliadka Glocknerblick
Visutý most a vyhliadka Glocknerblick