Ubytujte sa v Hoteli Six Inn *** v nádhernej Budapešti, prejdite si neďaleké námestie Hrdinov, navštívte hrad Vajdahunyád a načerpajte nádhernú atmosféru tohto úžasného mesta. Pred svojimi potulkami po pamiatkach sa náležite posilníte raňajkami formou bufetu.

O ubytovaní

Hotel Six Inn *** sa nachádza v centre Budapešti, neďaleko Domu teroru (450 m), Etnografického múzea (1,3 km), námestia Hrdinov (1,3 km), hradu Vajdahunyád (1,7 km) a mnohých ďalších pamiatok a atrakcií. Vďaka skvelej lokalite budete mať všetky hlavné lákadlá mesta pohodlne na dosah.

Určite musíte navštíviť budovu parlamentu (1,9 m) a Budínsky hrad (3,2 km), skoršie sídlo uhorských kráľov, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Urobte si výstup k Rybárskej bašte (3,3 km), odkiaľ budete mať krásny výhľad na mesto. Pokiaľ si chcete najznámejšie pamiatky prezrieť aj z iného uhla, vyskúšajte si plavbu po Dunaji s výkladom. Najmä večer, kedy sú všetky historické budovy krásne osvetlené, má skutočne kúzelnú atmosféru.

Pozrite sa tiež na známe miestne trhy, najmä Veľkú tržnicu (3,5 km) v nádhernej budove z roku 1896, kde môžete ochutnať tradičné maďarské jedlá a nakúpiť korenie a iné dobroty. Prejdite si Reťazový most (2,6 km), strážený obrími kamennými levmi, a oddýchnite si na Markétinom ostrove (3,6 km), ktorý je celý zarastený zeleňou. Uvidíte tu aj slávnu hudobnú fontánu a malú zoologickú záhradu.

Za odpočinkom sa po celodenných prechádzkach vypravte do niektorých z obľúbených miestnych termálov, v Budapešti ich nájdete celé desiatky. Pravdepodobne najznámejšie sú kúpele Széchenyi (1,7 km), ktoré sú s 21 termálnymi bazénmi najväčším liečebným kúpeľným komplexom v Európe. Za druhé najslávnejšie sa označujú kúpele Gellért (3,8 km) v prekrásnej secesnej budove. Za návštevu stoja aj kúpele Rudas (3,2 km), založené v roku 1550 alebo kúpele Lukács (3 km).

Kde budete spať?

V hoteli na vás bude čakať komfortne vybavená izba s klimatizáciou, vlastnou kúpeľňou, televíziou, WiFi pripojením a minibarom. Niektoré izby majú výhľad do dvora, z iných je vidieť priamo na ulici.

  • Izba Standard je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a šatníkovou skriňou.

  • Izba Superior je priestrannejšia a nájdete v nej manželskú posteľ alebo oddelené jednolôžka, písací stôl a stojan na batožinu. Niektoré izby majú navyše balkón.

  • Izba Deluxe disponuje dvojlôžkovou posteľou, písacím stolom a stojanom na batožinu. Súčasťou izby je aj malá kuchynka a balkón.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa servírujú bohaté raňajky formou bufetu, kde si z ponuky teplých, studených, slaných i sladkých pokrmov vyberiete podľa chuti.

Kde budete relaxovať?

Hotelové Mini Spa je oázou pokoja a relaxácie. Oddýchnete si tu v hydromasážnej vírivke a starosti všedného dňa vypotíte v infrasaune. Dopriať si môžete aj uvoľňujúcu masáž.

Six Inn Hotel Budapest ***

Six Inn Hotel Budapest ***

Rózsa utca 85. , Budapest
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Service Travel Kft. IČ: 0109977316


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Hotel nemá vlastné parkovisko

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,7 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
12 km

Tipy na výlet

Budapešť

Budapešť Tip na výlet

Maďarská metropola je jedným z najkrajších miest Európy i sveta, v ktorom je navyše v ako jedinom veľkomeste na svete viac ako stovka termálnych prameňov a studní. Rozhodne stojí za dlhú návštevu, a to nielen kvôli pamiatkam, ako sú Kráľovský palác (nazývaný tiež Budínsky hrad), budova parlamentu, Margitin ostrov (Margit-sziget) či Rybárska bašta, ale tiež kvôli bohatému kultúrnemu životu, miestnym trhom, slávnym reštauráciám a ďalším turistickým lákadlám. Spomínaný Budínsky hrad sa nachádza pozdĺž brehu Dunaja, ktorý Budapešťou preteká, a je spoločne s Andrássyho triedou zapísaný na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo by ste v Budapešti rozhodne nemali vynechať?

  • Výstup k Matejovmu chrámu s vežou Rybárskej bašty a s nádherným výhľadom na mesto
  • Prehliadku majestátnej budovy parlamentu a jeho okolia
  • Prechádzku na Margitin ostrov uprostred Dunaja, ktorý je jedným veľkým, udržiavaným parkom
  • Preskúmanie jednej z najvýznamnejších ulíc Budapešti, Váci utca, ktorá je ukážkou meniacich sa architektonických štýlov 19. a 20. storočia
  • Návštevu niektorých z budapeštianskych kúpeľov, napríklad termálnych kúpeľov Széchenyi, kde sa lieči reumatizmus, poruchy pohybového, dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva, artritída a neuritída a ďalšie
Viac informácií
Námestie Hrdinov
Námestie Hrdinov
Budova parlamentu
Budova parlamentu
Hrad Vajdahunyád
Hrad Vajdahunyád