Oddýchnite si v pokojnom prostredí moravských kúpeľov Luhačovice. V Penzióne Pomněnka len kúsok od vychýrenej kúpeľnej kolonády si vychutnáte raňajky/polpenziu, kávu s dezertom aj fľašu kvalitného moravského vína. Kúpeľné prostredie nenásilne donúti relaxovať aj tých najväčších workoholikov, avšak vďaka množstvu turistických trás si tu užijete aj dokonalý aktívny pobyt. A na milovníkov športov čakajú bežkárske stopy aj lyžiarsky vlek.

O ubytovaní

Penzión Pomněnka nájdete len kúsok od luhačovickej kúpeľnej kolonády v pokojnej vedľajšej ulici. K zámku Luhačovice so zámockým parkom dôjdete za 11 minút, do centra ku kolonáde sa prejdete cca 10 minút a za 40 minút chôdze budete pri Luhačovickej priehrade. Ďaleko to nebudete mať ani do Vizovíc (20,1 km), na krásny zámok a rozhľadňu, alebo napríklad do Zlína (21,6 km), kde nájdete kúpalisko, obľúbenú zoo Lešná, zaujímavé architektonické pamiatky a ďalšie atrakcie.

Tešiť sa môžete aj na krásnu prírodu CHKO Biele Karpaty, na ktorej okraji sa Luhačovice nachádzajú – prejdite si krásne bielokarpatské lúky, navštívte chránenú oblasť Čertoryje (54 km) s Orchideovým náučným chodníkom alebo si urobte výlet po valašských pastvinách a dedinkách. V lete preskúmajte okolie na bicykli, korčuliach alebo pešo, v zime si nezabudnite vziať bežky na prechádzky Bielych Karpát a Luhačovického Zálesia v bielej stope. Navyše budete len 500 metrov od luhačovického lyžiarskeho vleku, užiť si tak môžete aj zábavu na zjazdovke.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je aj menšia obľúbená reštaurácia, kde si pochutnáte na rôznych českých i medzinárodných špecialitách. Na vyžiadanie vám tu pripravia aj bezlepkové pokrmy vhodné nielen pre celiatikov.

Penzion Pomněnka

Penzion Pomněnka

Příční 292 , Luhačovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Ondřej Růžička IČ: 72431113


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,5 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
1,2 km

Tipy na výlet

Luhačovice

Luhačovice Tip na výlet

Najobľúbenejšie moravské kúpele Luhačovice ponúkajú veľa možností trávenia voľného času od rôznych športových aktivít cez výlety k blízkym pamiatkam až po prechádzky po kolonáde spojené s popíjaním minerálnych prameňov a vychutnávaním kúpeľných oblátok. Zájsť si môžete aj k blízkej priehrade, zarybárčiť si, prejsť sa na vodnom bicykli alebo si užívať krásny vzduch v miestnych alejach a parkoch. Neodolateľné čaro mesto získalo vďaka súboru stavieb architekta Dušana Jurkoviča.

Čo patrí medzi skvosty Luhačovíc?

  • Jurkovičov dom a súbor ďalších stavieb v štýle ľudovej secesie.
  • Kúpeľný park
  • Kúpeľná kolonáda

Za relaxáciou zamierte do Mestskej plavárne Luhačovice alebo na pokojnú prechádzku k jazierku lásky. Za poznaním sa vydajte do Múzea luhačovického Zálesí.

Viac informácií
Mestská plaváreň Luhačovice
Mestská plaváreň Luhačovice
Priehrada Luhačovice
Priehrada Luhačovice
Biele Karpaty
Biele Karpaty