Hotel Museum of Bricks *** nadchne všetkých milovníkov stavebnice Lego a nielen ich! Prvky ikonickej stavebnice totiž nájdete nielen v izbách, ale aj v ďalších priestoroch hotela vrátane záhrady. Ubytovaní budete v moderných izbách a každé ráno si pochutnáte na skvelých bufetových raňajkách. Jedinečné kutnohorské pamiatky budete mať na dosah a navyše je súčasťou balíčka vstupenka do múzea Lega, takže nuda počas pobytu rozhodne nehrozí!

O ubytovaní

Hotel Museum of Bricks *** sa nachádza v pokojnej časti historického mesta Kutná Hora a ponúka jedinečný cestovateľský zážitok malým aj veľkým fanúšikom stavebnice Lego! Izby, záhrada a všetky priestory hotela sú totiž plné tematických dekorácií a kociek Lega!

Kutná Hora je mesto s rozprávkovou atmosférou, ktoré vás nadchne unikátnymi pamiatkami. Doslova pár krokov od hotela leží kostnica pod kostolom Všetkých svätých (150 m), ktorá je vyzdobená pozostatkami celkovo 40 000 zomrelých (predovšetkým obetí morových epidémií a husitských vojen). Dominantou mesta a zároveň jeho najnavštevovanejšou pamätihodnosťou je klenot neskorej gotiky a pamiatka UNESCO - Chrám sv. Barbory (3,5 km). V tesnej blízkosti chrámu láka k návšteve aj kaplnka Božieho tela a Jezuitská kolej, v ktorej sídli Galéria Stredočeského kraja s expozíciou venovanou výtvarnému umeniu 20. a 21. storočia. Úžasnou oázou pokoja a pohody sú priľahlé záhrady - krásny revitalizovaný mestský park obohatený o zaujímavé architektonické prvky, vodné prvky či prírodný amfiteáter.

Rozhodne si nenechajte ujsť prehliadku Českého múzea striebra (3 km), kde uvidíte stredovekú baňu a dozviete sa množstvo zaujímavých informácií o histórii mesta, ťažbe striebra a výrobe mincí. Múzeum sídli v historickej budove Hrádku z roku 1312.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 13 izieb. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a toaletou a disponuje WiFi pripojením, trezorom, smart televízorom a fénom. Všetci hostia majú prístup do kuchynky vybavenej chladničkou s mrazničkou, mikrovlnou rúrou, rýchlovarnou kanvicou, kávovarom a náčiním na varenie.

Dvojlôžková izba s balkónom (20 m²) je vybavená manželskou posteľou a možno na ňu umiestniť jednu prístelku pre dieťa do 3 rokov.

Dvojlôžková izba Standard (20 m²) je vybavená manželskou posteľou a pohovkou, ktorú možno využiť ako prístelku.

Štvorlôžkový apartmán sa skladá z hlavnej miestnosti, poschodia na spanie, vlastnej kúpeľne a kuchynského kúta. Tri lôžka sú umiestnené na poschodí, rozkladacia pohovka je v hlavnej miestnosti. Kuchynský kút je vybavený mini chladničkou, mikrovlnkou, rýchlovarnou kanvicou a riadom. V kúpeľni nájdete sprchovací kút, toaletu a fén.

Šesťlôžkový apartmán (25 m²) sa skladá z hlavnej miestnosti, spacieho poschodia, vlastnej kúpeľne s toaletou a jednej samostatnej toalety. Nechýba ani kuchynský kút vybavený mini chladničkou, mikrovlnkou, rýchlovarnou kanvicou a riadom. Na spacom poschodí sú umiestnené tri lôžka, v hlavnej miestnosti je rozkladacia pohovka, ktorá môže poslúžiť ako pohovka pre 2 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa môžete tešiť na príjemný štart dňa v podobe bohatých bufetových raňajok.

Cestujete s deťmi?

Na malých hostí čaká v hoteli veľa hračiek, hier a štýlových dekorácií. Na záhrade je veľké ihrisko s množstvom atrakcií vrátane hojdačky, šmýkačky, pieskoviska a mnoho ďalších. Nechýba ani zázemie na stolný tenis, futbal a iné športy. Krásny deň pobytu môžete zakončiť opekaním pri ohnisku. V hoteli plnom kociek Lego však nuda nehrozí za akéhokoľvek počasia.

Hotel Museum of Bricks ***

Hotel Museum of Bricks ***

Zámecká 52 , Kutná Hora
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
LeMi CZ s.r.o. IČ: 24783111


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detský kútik
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
2,2 km

Tipy na výlet

Kutná Hora

Kutná Hora Tip na výlet

Kutná Hora je zapísaná na Zozname UNESCO a aj keď sa v nej žiadny hrad ani zámok nenachádza, ponúka toho toľko, že vám jedna návšteva nebude stačiť. Kutná Hora bola v minulosti, ako už názov napovedá, spätá s kutím striebra. V stredoveku išlo preto o jedno z najvýznamnejších českých miest. To je dôvod, prečo tu nájdete veľké množstvo pamiatok, ktoré dopĺňajú početné kaviarne a reštaurácie.

Čo nevynechať pri návšteve Kutnej Hory?

  • Chrám svätej Barbory
  • Kostnicu v Sedlci
  • Katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a svätého Jána Krstiteľa
  • Pri prechádzke historickým jadrom mesta si prezrite Kamennú fontánu, Morový stĺp, kostol sv. Jana Nepomuckého, Kamenný dom, Dačického dom s interaktívnou expozíciou o pamiatkach UNESCO a Hrádek - České múzeum striebra.

Kutná Hora ponúka aj niekoľko náučných chodníkov vhodných pre peších i cyklistov. Odporúčame tzv. Kráľovskú prechádzku, ktorá ponúka úchvatný pohľad na panorámu mesta alebo náučný chodník Okolo Kutnej Hory.

Viac informácií
Chrám svätej Barbory
Chrám svätej Barbory
Vlašský dvůr v Kutnej Hore
Vlašský dvůr v Kutnej Hore
Kostnica v Sedlci
Kostnica v Sedlci