Malebná príroda Jeseníkov, úžasné výlety a dokonalý relax - to všetko a ešte viac na vás čaká pri pobyte v Penzióne Haltmar. Posilnite sa skvelými raňajkami a užite si prechádzky k vodopádom, horskú turistiku alebo zaslúžený oddych vo wellness centre s bazénom a 2 saunami.

O ubytovaní

Penzión Haltmar sa ukrýva v malebnej jesenickej prírode, kúsok od obce Ostružná a poľských hraníc. V okolí penziónu budete mať nespočetné množstvo príležitostí na pešie aj cyklovýlety a na najrôznejšie športy, vyžitie sa tu nájde v akomkoľvek ročnom období.

V zime je voľba programu jasná - penzión stojí priamo pri lyžiarskom stredisku Ramzová, kde na vás čaká 8 zjazdoviek, vrátane čiernych. Na dosah budete mať aj Jonas Park Ostružná (1,9 km) so 6 zjazdovkami nižšej a strednej obťažnosti alebo Ski Petříkov (3,2 km) s 2 červenými zjazdovkami. A bežkári si užijú množstvo udržiavaných tratí, napríklad po okruhu Ostružná-Petříkov-Ramzová-Ostružná.

Na výlet môžete vyraziť k Obřím skalám (6,1 km), na vrchol Šerák (5,4 km) s horskou chatou alebo na vrchol Keprník (6,5 km) s krásnym výhľadom na Jeseníky, Králický Sněžník, Krkonoše a Beskydy. Za návštevu stojí aj jaskyňa Na Pomezí (10 km) a Na Špičáku (23 km) či vodopády Stříborného potoka (22 km).

Pokojnejšiu zábavu vám potom ponúkajú Velké Losiny (26,1 km) s termálnymi kúpeľmi, zámkom a papierňou, kúpele Karlova Studánka (36,2 km) alebo mesto Jeseník (12,2 km), kde môžete navštíviť Priessnitzove liečebné kúpele, Rodný dom Vincenza Priessnitze a ďalšie kultúrne pamiatky spojené so životom a odkazom tohto slávneho lekára a jedného zo zakladateľov hydroterapie.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej, drevom obloženej izbe s vlastnou kúpeľňou. K vybaveniu izby patrí manželská posteľ a dve samostatné jednolôžka, televízia, malá chladnička a posedenie s kreslami. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa servírujú pestré raňajky formou bufetu s výberom slaných i sladkých variantov. Ďalšie dobroty si môžete pripraviť v spoločnej, plne vybavenej kuchyni a v letných mesiacoch aj na grile.

Kde budete relaxovať?

V krásnej, modernej wellness zóne si po dni plnom aktivít užijete zaslúžený relax vo vyhrievanom bazéne s protiprúdom, fínskej saune či parnej saune. K príjemnému rozjímaniu vám poslúži aj útulná odpočiváreň.

Penzion Haltmar

Penzion Haltmar

Ramzová 336 , Ostružná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
PENZION HALTMAR s.r.o. IČ: 17731844


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Lyžiareň
Minibar
Fén
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
54 m
Bežkovanie
0,2 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Jaskyňa Na Pomezí
Jaskyňa Na Pomezí
Kúpele Velké Losiny
Kúpele Velké Losiny
Karlova Studánka
Karlova Studánka