Chcete si chvíľu oddýchnuť od ruchu mesta? Užite si dovolenku v pokojnom Penzióne Zelený Háj! Tešiť sa môžete na prechádzky lesom, výlety na bicykli, ale aj zaujímavé atrakcie v okolí. Navštívte napríklad Klatovy, Plzeň alebo vodný hrad Švihov, známy z niekoľkých filmových rozprávok. K skvelému zážitku prispeje aj útulné prostredie a výdatné raňajky servírované až na izbu.

O ubytovaní

Penzión Zelený Háj sa nachádza v pokojnej chatovej osade neďaleko obce Merklín, v Plzenskom kraji. Užijete si tu odpočinkový pobyt v prírode, ale aj množstvo zaujímavých výletov. Prejsť si môžete napríklad Náučný chodník Bijadla (4,9 km) kúsok od Merklína, venovaný prírode, starým remeslám a poľovníctvu. V areáli navyše žijú aj jelene, daniele, muflóny, diviaky a iná lesná zver. A dôjsť môžete až do Chalup, k vyhliadkovej veži Chalupská Štěpánka (7,8 km) alebo k Babičkinej vyhliadke (8,6 km).

V neďalekých Chudeniciach (15,2 km) na vás čaká zámok z 13. storočia, 45 m vysoká rozhľadňa Bolfánek a botanická Americká záhrada z roku 1828, ktorá je dnes národnou prírodnou pamiatkou. V Klatovoch (28,2 km) nájdete letné kúpalisko, barokovú lekáreň U Bílého jednorožce, ktorá je v prevádzke už od roku 1639, Vlastivedné múzeum Dr. Hostaše a Mercandinove sady – jeden z najstarších parkov v Českej republike.

Vyraziť môžete aj na hrad Švihov (18,3 km), kde sa natáčala rozprávka Tri oriešky pre Popolušku, na krásny Nebílovský zámok (27,6 km) alebo na hrad a zámok Horšovský Týn (15,5 km) s pôsobivými vodnými priekopami a hneď šiestimi prehliadkovými okruhmi, z ktorých jeden je venovaný japonskej grófke Mitsuko Coudenhovej-Kalergi. A ďaleko to nebudete mať ani do Plzne (33,4 km). Navštívte napríklad miestne Techmania Science Centrum, Západočeské múzeum, Pivovarské múzeum, zoo, Dinopark a ďalšie atrakcie.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z útulných, komfortne vybavených izieb. V každej izbe budete mať k dispozícii vlastnú kúpeľňu s WC, televíziu, WiFi pripojenie a chladničku.

  • Dvojlôžková izba má plochu cca 17 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo samostatnými jednolôžkami. Nájdete tu aj stolík s posedením a úložný nábytok.

  • Štvorlôžková izba s plochou cca 20 m² zahŕňa 4 lôžka (manželské postele alebo jednolôžka), stôl so stoličkami a úložné skrine.

Na čom si pochutnáte?

Penzión nemá klasickú dennú reštauráciu, užiť si tu ale môžete aspoň servírované raňajky s donáškou až do izby. Cez deň sa potom občerstvíte v samoobslužnom bare s fľaškovým pivom, nealko nápojmi, orieškami, zemiačikmi, nakladaným syrom, utopencami a ďalšími pochutinami. K dispozícii je tiež spoločná kuchynka a kávovar.

Kde budete relaxovať?

Po predchádzajúcej dohode si môžete svoj pobyt vyšperkovať relaxačnou masážou.

Niečo naviac

V lete sa môžete tešiť na vonkajšie kolky, bedminton alebo posedenie pri ohni, v chladnejších dňoch zase určite oceníte vnútornú herňu s biliardom, stolným tenisom a stolným futbalom.

Penzion Zelený Háj

Penzion Zelený Háj

Merklín 107 , Merklín
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Vladimíra Hofmanová IČ: 88608123


+420 608 972 234

info@hofman-hotels.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
150 Kč/pobyt - po predchádzajúcej dohode
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,8 km
Zastávka
1,6 km
Zjazdovka
3,7 km

Tipy na výlet

Klatovy

Klatovy Tip na výlet

Historicky zaujímavé mesto Klatovy je jednou z brán Šumavy. Ihneď na námestí sa môžete pokochať krásnym výhľadom na Šumavu z 81 metrov vysokej Čiernej veže , ktorá je dominantou mesta. V krásnom centre nájdete tiež kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie a svätého Ignáca, pod ktorým nájdete katakomby s jezuitským pohrebiskom a mumifikovanými telami.

Čo by vám tiež nemalo ujsť:

  • Baroková lekáreň U Bílého jednorožce
  • Hrad a zámok Klenová
  • Vodný hrad Švihov

V letných mesiacoch môžete navštíviť Klatovské kúpalisko alebo Westernový Ranč Podolí .

Viac informácií
Plzeň
Plzeň
Konstantinovy Lázně
Konstantinovy Lázně
Vodný hrad Švihov
Vodný hrad Švihov