Ako už jeho názov napovedá, v Hoteli Sen **** zažijete dovolenku, o akej sa vám ani nesnívalo. Prepychové izby s výhľadom na zámocký park, luxusné wellnes, vynikajúce raňajky a fľaša sektu v izbe, postarané o vás bude naozaj dokonale. To všetko navyše kúsok od Prahy, v malebnom Ladovom kraji.

O ubytovaní

Wellness Hotel Sen **** nájdete v obci Senohraby v okrese Praha-východ. Zvonku pôsobí hotel ako kaštieľ z rozprávky a dokonale tak zapadne do malebného Ladovho kraja, teda oblasti, z ktorej slávni spisovateľ a maliar čerpal inšpiráciu. Hotel je obklopený turistickými chodníkmi a cyklotrasami, historickými i prírodnými pamiatkami. Každý deň sa budete môcť pokochať krásnym výhľadom na kopcovitú krajinu a o príležitosť na výlet rozhodne nebude núdza.

Vydať sa môžete napríklad k hviezdárni Ondřejov (7,9 km) s nádherným parkom plným vzácnych stromov a umeleckých inštalácií. Perfektným cieľom na výlet je aj zrúcanina hradu Zlenice (6,3 km), ktorá sa objavuje v dielach Jozefa Lady i Karla Hynka Máchu. K trochu dlhšiemu výletu láka zámok Konopiště (16,2 km), ktorý patrí k najvýznamnejším českým pamiatkam a uchváti vás nádherným interiérom a zbierkou umenia.

Vynechať, samozrejme, nesmiete ani návštevu českého hlavného mesta (31,2 km). Ak už ste najznámejšie pražské pamiatky, ako je Karlov most (33,1 km) alebo Staromestské námestie (35,8 km) videli mnohokrát, skúste sa prejsť po menej turisticky exponovaných miestach, ako sú Branické skály (31,7 km) a Hradiště Děvín (34,1 km) na brehoch Vltavy, Rajská záhrada (34,6 km) na Žižkove alebo rozhľadňa Doubravka (31 km) na Čiernom moste.

A pokiaľ si po relaxácii vo wellness chcete užiť aj trochu aktívnejšiu zábavu, vydajte sa do aquaparku Aquapalace Praha (20 km), kde na vás čaká cez 9 000 m² vodnej plochy. V zime vás zase očaria nádherné pražské vianočné trhy, ktoré premenia centrum mesta na rozprávkovú ríšu. Vyraziť navyše môžete pokojne aj na lyže, do Ski parku Monínec (48 km) to budete mať autom necelú hodinu.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v nádherných izbách Deluxe s veľkosťou 27-30 m². Izby sa nachádzajú na prízemí i vo vyšších poschodiach (až do piateho), kam sa dostanete výťahom. Z okien budete mať krásny výhľad na vonkajšie wellness a do zámockej záhrady. Tri z izieb sú bezbariérové, dve dokonca umožňujú mobilné lôžko.

Vo všetkých izbách nájdete manželskú posteľ, ktorú možno prípadne rozdeliť na dve samostatné jednolôžka. Dá sa pridať aj prístelka. Nechýba luxusná kúpeľňa so sprchovacím kútom a fénom, k dispozícii budete mať tiež klimatizáciu, WiFi pripojenie, televíziu, telefón, trezor, minibar, čajový set, župan a papuče.

Na čom si pochutnáte?

Váš deň perfektne naštartujete raňajkami v hotelovej reštaurácii. Raňajky sa servírujú formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodín, cez víkend do 10:30. A že je z čoho vyberať, ochutnáte sladké aj slané jedlá, kvalitné syry a údeniny, domáce nátierky, vaječné špeciality, čerstvé ovocie a zeleninu a ďalšie pochúťky.

Cez deň vám bude k dispozícii klasické menu reštaurácie s pestrým výberom českých aj medzinárodných špecialít. Každé jedlo je pripravované s dôrazom na čerstvosť a kvalitu surovín, a okrem menu à la carte môžete voliť aj zo špeciálnej sezónnej ponuky. Na osvieženie môžete využiť bazénový fresh bar s posedením, kde ponúka alko aj nealkoholické nápoje, čerstvé džúsy a občerstvenie.

Kde budete relaxovať?

Hotelové wellness centrum patrí do skupiny luxusných wellness Infinit, a rozhodne sa tak máte na čo tešiť. Chcete vyskúšať bylinkovú, medovú alebo soľnú saunu? A čo trebárs aj všetky? Jedinečný zážitok vám poskytne aj panoramatická fínska sauna s krásnym výhľadom na ochladzovacie jazierko, sadová sauna s unikátnou tieňohrou pripomínajúcou ovocie a lístky stromov alebo ceremoniálna sauna, kde sa organizujú úžasné saunové rituály.

Po návšteve sauny, samozrejme, nesmiete vynechať fázu ochladzovania, nečaká vás ale len nejaký barel s ľadovou vodou, rozohriate telo ponoríte do nádherného vonkajšieho ochladzovacieho jazierka alebo sa schladíte prameňom ľadovej vody, ktorý vyviera z ochladzovne pripomínajúcej skalu. Následne prichádza čas na odpočinok, ktorý si môžete náležite vychutnať v relaxačnej zóne s ležadlami, živými rastlinami a fresh barom. A ak je pre vás horúca sauna príliš intenzívna, využite tepidárium s miernejšou teplotou medzi 35-45 °C.

Príjemné chvíľky relaxácie si užijete aj pri vonkajšom termálnom bazéne. Ten v lete dosahuje teplotu 30-33 °C, v zime sa potom ohreje až na 35-37 °C. V bazéne nájdete hydromasážne trysky, ktoré vám namasírujú rôzne časti chrbta. Tiež si v ňom môžete vychutnať váš obľúbený drink vďaka držiakom na nápoje. Vedľa bazéna sa nachádza priestranná panoramatická odpočiváreň s pohodlnými ležadlami, z ktorých si môžete vychutnať výhľad na novú ceremoniálnu saunu. Atmosféru dopĺňajú všadeprítomné rastliny, svietniky a príjemná vôňa.

K pobytu wellness si môžete prikúpiť aj skvelú masáž, v ponuke sú napríklad aromaterapeutické a antistresové masáže alebo rituál Lomi Lomi, celotelová masáž špeciálnymi technikami za zvuku havajskej hudby.

Niečo naviac

Priamo v hoteli nájdete posilovňu s kvalitnými strojmi značky Star Trac a squashový kurt.

Hotel Sen ****

Hotel Sen ****

Malostranská 344 , Senohraby
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Maximus Resort, a.s. IČ: 26965437


+420 731 068 633

recepce@hotelsen.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za príplatok 600 Kč/noc/do 15 kg, 1000 Kč/noc/od 15 kg, 1 400 Kč/noc/nad 40 kg
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
31 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
20 km
Zjazdovka
7,2 km
Bežkovanie
7,2 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha
Zámok Konopiště
Zámok Konopiště
CHKO Blaník
CHKO Blaník