Penzión Borovanský mlýn leží v obci Borovany v južných Čechách len kúsok od Českých Budějovíc. Vydajte sa sem a spoznajte krásy Třeboňska aj neďalekých zámkov. Ubytovaní budete v originálne zdobených izbách, za príplatok je k dispozícii aj apartmán. Pochutnáte si na polpenzii a čaká vás aj hodinová relaxácia vo vírivke. Súčasťou mlynu je farma so zvieratkami, detské ihrisko, rybník, na ktorom sa môžete preplaviť na vodné bicykle či chytať ryby. V lete príde vhod aj bazén.

O ubytovaní

Penzión Borovanský mlyn sa nachádza na brehu rybníka neďaleko malebnej juhočeskej obce Borovany. V obklopení lesov tu na vás čaká perfektný odpočinkový pobyt aj aktívna dovolenka. Zároveň ide o ideálny východiskový bod pre poznávanie historických a kultúrnych krás južných Čiech.

Dominantou neďalekých Borovian je zrekonštruovaný augustiniánsky kláštor, v ktorom je okrem historických interiérov aj lapidárium so sochami a bohatá bylinková záhrada. Práve v areáli kláštora sa každý rok v júli koná Borůvkobranie, čo je ojedinelá gastronomická a kultúrna akcia pre dospelých aj deti. Priamo z penziónu vedie značená turistická trasa do Trocnova – rodiska husitského vojvodcu Jána Žižku. Spomienkou na tohto slávneho rodáka je pamätník Jána Žižku so sochou a Žižkov kameň. Viac o tejto osobnosti sa dozviete na 1,5 km dlhom náučnom chodníku Míľniky husitstva. Fanúšikovia histórie sa môžu vydať aj k romantickej zrúcanine hradu Pořešín (25 km), na hrad Nové Hrady (23 km) alebo do dedinky Holašovice (59 km), ktorá je vďaka stavbám v štýle sedliackeho baroka chránenou pamiatkou UNESCO.

Ďaleko to však nebudete mať ani k ďalšej pamiatke UNESCO - do Českého Krumlova (47 km). Táto perla juhočeských miest láka nielen na prekrásny hrad a zámok, ale aj na zachovalé starobylé centrum a množstvo zaujímavých múzeí a skvelých reštaurácií. Ďalším skvelým cieľom pre celodenný výlet je mesto Třeboň (28 km) s renesančným zámkom a parkom, modernou expozíciou Domu prírody Třeboňska, prekrásnou novogotickou Schwarzenberskou hrobkou a pozostatky stredovekých hradieb.

Počas leta sa môžete osviežiť na neďalekom prírodnom kúpalisku Lazna (2,4 km) alebo na kúpalisku Na Skalkách (20 km). V zime zasnežená krajina južných Čiech priamo nabáda k objavovaniu na bežkách.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou, kde sa budete cítiť doslova ako v rozprávke. Izby sú totiž tematicky ladené v štýle rozprávkových príbehov, a tak sa môžete už vopred tešiť, súčasťou ktorého sa počas pobytu stanete aj vy. Izby sú vybavené dreveným nábytkom, WiFi pripojením a televíziou, a tak vášmu pohodliu nebude vôbec nič chýbať. V prípade pobytu s deťmi budete ubytovaní na väčšej troj či štvorlôžkovej izbe.

Za príplatok je možné ubytovanie v priestrannom apartmáne s vlastnou kúpeľňou, ktorý ponúka kapacitu 4 lôžok. Apartmány sú vybavené televíziou, gaučom, WiFi pripojením, stolíkmi s posedením, pohodlnými posteľami a, samozrejme, dostatkom úložných priestorov.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej reštaurácii s terasou na vás čakajú skvelé gastronomické zážitky od rána do večera. V ponuke je široký výber pokrmov modernej českej aj svetovej kuchyne. Po dohovore je možné zabezpečiť aj diétne stravovanie v podobe bezlepkovej, bezlaktózovej, vegetariánskej alebo vegánskej stravy.

V rámci polpenzie si každé ráno pochutnáte na raňajkách vo forme bufetu a večer na servírovanej večeri. Cez deň je možné objednávať pokrmy z jedálneho lístka a v letnej sezóne odporúčame miestne grilované špeciality.

Milovníci vína určite ocenia, že penzión má vlastnú vínnu pivnicu. Mlsné jazýčky zase poteší farmársky obchodík plný domácich a lokálnych výrobkov.

Kde budete relaxovať?

Za odpočinkom a rozmaznávaním zamierte do štýlového wellness. Súčasťou je fínska sauna, vírivka a solárium, prípadne si môžete dopriať masáže, zábaly a skrášľujúce procedúry. K dispozícii je tiež krytý bazén.

Cestujete s deťmi?

Deti sa môžu vyšantiť na veľkom ihrisku s pieskoviskom, hojdačkami a preliezkami. K penziónu patrí aj malá farma, kde sa malí hostia zblízka zoznámia s domácimi zvieratkami.

Na pôde penziónu je možné vidieť výstavu strašidiel a rozprávkových bytostí, ktorá zaujme nielen deti. K výstave patrí aj rozprávkový krámeček, kde si môžete zakúpiť predmety vrátane ručne vyrobených strašidiel, rozprávkových postavičiek a pohľadníc.

Niečo naviac

Súčasťou areálu je športové ihrisko vhodné napríklad na hranie loptových hier. Na rybníku pri penzióne sa môžete prejsť po šlapadlách alebo si vyskúšať rybárčenie.

Penzion Borovanský mlýn

Penzion Borovanský mlýn

Trocnovská 12 , Borovany
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Borovanský mlýn s.r.o. IČ: 26114275


+420 387 981 504

borovanskymlyn@centrum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fitness
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
25,6 km
Zastávka
1 km
Zjazdovka
18,1 km
Bežkovanie
18,1 km

Tipy na výlet

Třeboň

Třeboň Tip na výlet

Třeboň láka návštevníkov krásnym historickým centrom a tiež mnohými ďalšími pamiatkami. Najvýznamnejším objektom na Masarykovom námestí je Stará radnica, ku ktorej patrí aj architektonicky zaujímavá 31 metrov vysoká veža s ochodzou, hodinami a cibuľovitou strechou s lampášom.

Dominantou mesta je rozhodne renesančný zámok so záhradami, ktoré sú ideálne na prechádzky a oddych.   Na prechádzku sa môžete vydať tiež po náučnom chodníku okolo rybníka Svět, ktorý je skvelým miestom pre turistiku, cykloturistiku a odpočinok. Na druhom brehu vás potom čaká novogotická Schwarzenberská hrobka. Rybník Svět vybudoval Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan v 16. storočí. Dnes tu okrem jeho sochy nájdete aj dve pláže so športovým areálom aj detským ihriskom.

Viac informácií
Zrúcanina hradu Pořešín
Zrúcanina hradu Pořešín
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)