Objavte krásy Krušných hôr aj blízkeho Nemecka a užite si pobyt s celou rodinou v štýlovom Hoteli Švejk ***. Vašim drobcom sa tu bude páčiť parádna detská herňa aj veľké vonkajšie ihrisko, na ktoré perfektne dovidíte z hotelovej terasy. Spolu si potom vychutnáte raňajky formou bufetu, turistiku aj kúpanie v aquaparku Schöneck so zľavou.

O ubytovaní

Hotel Švejk *** sa nachádza v malebnej krušnohorskej obci Bublava kúsok od hraníc s Nemeckom. Krásne prostredie, príjemná atmosféra a pestré možnosti vyžitia po celý rok robia z tohto hotela ideálne miesto pre aktívnu rodinnú dovolenku.

Prekrásnu prírodu Krušných hôr môžete objavovať po mnohých turistických a cyklistických trasách. Obľúbený je napríklad okružný náučný chodník Stopami baníkov, ktorý vás dovedie cez Olovený vrch s rozhľadňou Bleiberg (2,5 km) do Kraslíc (6 km) a späť. Neďaleko Kraslíc leží zrúcanina hradu Hausberg (6 km), okolo ktorej vedie Lúpežnícky náučný chodník pre deti a nájdete tu tiež ferratový areál s tromi trasami rôznej obtiažnosti. Parádnym výletným cieľom sú tiež kúpeľné mestá Karlove Vary (50 km) a Františkovy Lázně (42 km). Zaujímavým zážitkom je aj výlet k pozostatkom cínovej bane Rolava – Sauersack (14 km), ktorá slúžila počas druhej svetovej vojny a dnes si jej ruiny príroda okolitých lesov berie späť.

Plno atraktívnych miest leží aj na nemeckej strane hranice. Tu láka k návšteve napríklad aquapark Schöneck (18 km), zoologická záhrada v Hirschfelde (40 km) alebo zábavný park Plohn (35 km).

Milovníkov zimných športov poteší, že svahy ski areálu Bublava-Stříbrná sú od hotela vzdialené doslova pár krokov. Zjazdovky všetkých obtiažností od modrej po čiernu tu obsluhuje štvorsedačková lanovka a niekoľko vlekov. Vyskúšať môžete tiež lyžovanie v ski areáli Klínovec - Neklid alebo v nemeckom Schönecku (17 km). Bežkári sa len za desať minút dostanú priamo do stopy Krušnohorskej magistrály.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v priestrannej a komfortne zariadenej trojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou a výhľadom na hory. Súčasťou vybavenia izby je LCD televízia, WiFi pripojenie či pohodlné antialergénne matrace a prikrývky.

Na čom si pochutnáte?

Bublavská reštaurácia Švejk spája autentickú dobovú atmosféru „za cisára pána“ so skvelým jedlom a pitím. Každé ráno sa tu posilníte pri bohatých bufetových raňajkách. Predovšetkým milovníkom poctivej českej kuchyne odporúčame ochutnať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka reštaurácie. Na príjemnej letnej záhradke prebieha za priaznivého počasia pravidelné grilovanie.

Cestujete s deťmi?

Malí hostia sa počas pobytu rozhodne nudiť nebudú. Na dohľad od hotelovej záhradky je veľké vonkajšie ihrisko s drevenými atrakciami, šmykľavkami, trampolínou a hojdačkami. Za nepriaznivého počasia môže prísť vhod vnútorná herňa plná hračiek umiestnená v reštaurácii. K zábave veľkých aj malých slúži aj spoločenská miestnosť vybavená stolným tenisom a futbalom.

Hotel Švejk ***

Hotel Švejk ***

Bublava 245 , Kraslice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ŠVEJK- Bublava s.r.o. IČ: 01381130


+420 777 494 904

reservations@svejk-bublava.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Baby friendly
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,6 km
Zjazdovka
2 km
Bežkovanie
0,9 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Boží dar
Boží dar
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Cínová baňa Rolava
Cínová baňa Rolava