Vyrazte na pobyt do Krušných hôr a užite si nádhernú prírodu aj kúpeľné kolonády okolitých miest. Bývať budete v Penzióne Hamerská Jizba, kde si skvele oddýchnete a vyčistíte hlavu pri výletoch. Vydajte sa preskúmať krásne rašeliniská, vodopády a čistú krušnohorskú prírodu. Tešiť sa môžete na chutnú polpenziu ako od mamičky, na deti čaká veselá herňa.

O ubytovaní

Penzión Hamerská Jizba leží v malebnej obci Nové Hamry kúsok od Karlových Varov (22 km). Na dosah budete mať ferratu, rozhľadňu Pajndl (3,4 km), Miluščine vodopády (4 km) a ďalšie turistické atrakcie. Prejdite si napríklad Náučný chodník Ruperta Fuchsa s 8 zastaveniami alebo Krušnohornícky náučný chodník, ktorý vás prevedie okolo Kontribučenské sýpky (6,6 km), rašeliniska a Dračí skály (6 ,8 km). Zábavu aj adrenalín si potom užijete v Lanovom parku Plešivec (12,5 km).

Ani v zime sa tu nudiť nebudete - penzión leží priamo pod zjazdovkami skiareálu Nové Hamry (500 m), kde na vás čaká celkovo 1,3 km lyžiarskych tratí. O pár kilometrov ďalej je Ski areál Pernink (7,4 km) s 3 zjazdovkami, detským vlekom a cvičiskom pre začínajúcich bežkárov. Obľúbené lyžiarske strediská nájdete aj v Jáchymove (22 km), na Božím Daru (19 km) alebo na Klínovci (24 km). Krásy Krušných hôr môžete objavovať aj v bielych stopách na mnohých upravovaných bežeckých trasách.

Kde budete spať?

Penzión ponúka ubytovanie celkovo v 7 útulných izbách, ktoré sú dvoj, troj a štvorlôžkové a majú možnosť prístelky. Samozrejmosťou je WiFi pripojenie, televízia a vlastné sociálne zariadenie.

Na čom si pochutnáte?

Nájdete tu aj reštauráciu s barom, kde si môžete dopriať tradičnú českú kuchyňu. V teplejších mesiacoch si s niečím dobrým na pitie posedíte aj na vonkajšej terase.

Cestujete s deťmi?

Najmenší hostia sa zabavia nielen pri výletoch a vonkajších aktivitách, ale aj vo veselej detskej herni.

Niečo naviac

K dispozícii je lyžiareň a kolkáreň, cez leto si tiež môžete zapožičať Nordic Walking palice.

Hamerská Jizba

Hamerská Jizba

Nové Hamry 228 , Nové Hamry
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ŠTĚPI group s.r.o. IČ: 04805399


+420 739 211 665

hamerskajizba@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,1 km
Zjazdovka
0,5 km
Bežkovanie
0,5 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Cínová baňa Rolava
Cínová baňa Rolava