Osobne overené: Recenzia wellness pobytu s bazénom v Hoteli Kamzík *** v Jeseníkoch

Vydajte sa spolu s Elen, členkou nášho Travelking tímu, do Jeseníkov. Konkrétne do Hotela Kamzík ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu s bazénom v Hoteli Kamzík *** v Jeseníkoch

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 12. 5. 2023 - 14. 5. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Kamzík ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Jeseníky
  • Cestovala som: S partnerom a sučkou Daisy
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na dovolenku do Jeseníkov sme išli autom, vyrazili sme z Bučovíc (kúsok od Brna). Cesta trvala len asi necelé dve hodiny, väčšinu času sme išli po diaľnici. Diaľničnú známku využívame vždy, keď je to možné, keďže je potom cesta o niečo kratšia.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovať sa dalo bez problémov na vonkajšom parkovisku priamo pri hoteli, ale parkovisko majú nestrážené. Parkovanie bolo v cene pobytu a nie je potrebné ho hlásiť dopredu.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Kamzík sa nachádza priamo v krásnej prírode Jeseníkov. Turisticky je to rozhodne atraktívna lokalita, niektoré obľúbené pešie trasy vedú priamo okolo hotela. My sme išli podľa navigácie, hotel sme teda nemali problém nájsť. Pri odbočke z hlavnej cesty k hotelu bola aj viditeľná smerovacia ceduľa, takže si myslím, že ho rozhodne nájde každý.

Na prvý pohľad ma prekvapil vzhľad budovy, zvonku pôsobí typickým socialistickým štýlom. O to viac ma potom príjemne prekvapilo, aká krásna a moderná bola recepcia. Čo sa týka zariadenia izieb, povedala by som, že to prevýšilo moje očakávania, pretože izba mala vlastný balkón. A to vidím vždy ako veľké plus! Inak sa v izbe okrem postele nachádzal aj písací stôl, televízor a malý gauč, ktorý si navyše obľúbila Daisy.

Čo sa týka sociálneho zariadenia, WC bolo oddelené od zvyšku kúpeľne, to mi prišlo praktické. Inak sa v kúpeľni nachádzala priestranná sprcha, čo bolo skvelé, pretože sme mohli pohodlne umyť aj Daisy. 😄 Dámy určite poteší, že v izbe nechýba ani fén na vlasy.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

V cene pobytu sme mali polpenziu, raňajky aj večera boli formou bufetu. Na raňajky si človek mohol vybrať ako z teplých, tak aj zo studených jedál. Nechýbali ani klasické párky a vajíčka. Zo sladkých variantov boli okrem müsli v ponuke aj rôzne ovsené kaše a na výber bolo aj množstvo zeleniny a ovocia. No a čím iným zapiť bohaté raňajky než džúsom a výborným sypaným čajom. K vynikajúcemu zákusku sme si potom mohli dať kávu alebo aj kakao. Počas raňajok sme postupne ochutnali takmer všetko.

Na večeru bol výber asi z piatich teplých jedál, dvoch šalátov a človek si mohol dať aj polievku a dezert. Čučoriedková buchta, ktorá bola ako zákusok, bola úplne úžasná! Z ponúkaných jedál sme opäť vyskúšali všetko a musím povedať, že každé jedlo bolo naozaj skvelé! V reštaurácii sa nachádzalo množstvo miest na sedenie, bola možnosť ísť si posedieť aj na balkón, ktorú by som v teplejšom počasí určite rada využila.

Ako sme sa najedli v okolí?

Vyskúšali sme neďalekú reštauráciu Donna Emona a môžeme ju len odporučiť. Obsluha bola veľmi príjemná a bolo možné nechať si jedlo doručiť až na hotel My sme si dali pizzu a bola skvelá! S bohatou oblohou, vláčnym cestom a božsky chrumkavými okrajmi.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli je k dispozícii bazén, vnútorná a vonkajšia wellness zóna a posilňovňa. Zašli sme všade, teda okrem posilňovne. 😄 Nič nie je potrebné vopred rezervovať, počas otváracej doby majú hostia prístup do wellness neobmedzený a zadarmo. Papuče, župan aj plachtu a uterák sme dostali na recepcii. Mne sa podarilo hneď prvý večer zabudnúť papuče vo wellness a na recepcii boli takí ochotní, že mi druhý deň ponúkli nové. 😊

Bazén bol príjemný, voda nebola ani príliš studená ani príliš teplá, jednoducho taká akurát. Dĺžka bazéna bola ideálna na natiahnutie, teda na pár temp. Vo wellness bolo potrebné dodržovať bezplavkovú zónu, a to ako vnútri, tak aj vonku. Do wellness sme sa dostávali vďaka špeciálnej čipovej karte, ktorú sme dostali pri check-ine. Veľa ľudí sme tu nestretávali, čo bolo skvelé, keďže sme vďaka tomu mali väčšinou saunu len pre seba. Čerešničkou na torte bolo naozaj čarovné vonkajšie ochladzovacie jazierko, kam sme sa chodili po saunovaní schladiť. Povedala by som, že vo wellness boli celkovo najobľúbenejšie vírivky, na ktoré sa takmer stálo v rade. Pobyt vo vonkajšej vírivke s malebným výhľadom na jazierko či les si predsa len tak niekde neužijete.

Aký bol pobyt so psom?

Psa som radšej dopredu nahlásila, ale myslím si, že to nie je povinnosť. Pri check-ine sme dostali visačku na dvere, ktorú sme mali mať na dverách zavesenú, kedykoľvek sme nechávali Daisy (psa) v izbe samotnú. Nemuseli sme sa teda báť, že by ju chyžné omylom vypustili z izby alebo že by sa jej zľakli. 😄

Kam sa vydať na výlet?

  • Karlova Studánka - krásne kúpeľné mestečko, ktoré ponúka štyri turistické okruhy. Väčšina má celkom pohodovú dĺžku okolo 3,5 km.
  • Rolandův Kámen – nachádza sa kúsok nad Karlovou Studánkou a dá sa k nemu dôjsť aj po jednom z náučných chodníkov Karlovej Studánky. My sme vyšli až hore aj s Daisy. Bol odtiaľ pekný výhľad na lesy a kopce.
  • Veľká Kotlina - turistická trasa vedie už od hotela a prechádza lesom. My sme s Daisy išli síce len kúsok, ale bola to naozaj príjemná prechádzka a verím, že celý výlet musí byť fajn.
  • Vodopády Bílej Opavy - patria medzi najkrajšie miesta v Jeseníkoch a vedie tadiaľ aj zaujímavý náučný chodník. Trasa okolo vodopádov je ale pomerne náročná, nebude tak ideálna napr. pre rodiny s malými deťmi.

Záverečné hodnotene pobytu v Hoteli Kamzík ***

„Pobyt v Hoteli Kamzík sme si naozaj užili. Pri príchode nás prekvapilo, ako moderne je riešená recepcia, a privítali nás veľmi milé a usmievavé recepčné. Ubytovaní sme boli v izbe s balkónom a výhľad sme mali na les, to nás veľmi potešilo. Ako malé mínus sme vnímali to, že sme si do wellness nemohli zobrať nápoj v skle, ale náš pobyt to rozhodne nepokazilo! Relaxácia v saunách a vírivkách bola inak parádna. Musím vyzdvihnúť miestnu kuchyňu, pretože ako na raňajkách, tak aj na večeriach sme si naozaj pochutnali. Z výletov rozhodne odporúčame náučné chodníky Karlovu Studánku a Veľkú Kotlinu.”


👍 Pobyt v Hoteli Kamzík *** bol osobne overený Elen, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet