Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v maďarskom Büku v Hoteli Caramell Premium Resort ****

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do maďarského kúpeľného Büku. Konkrétne do Hotela Caramell Premium Resort ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste mali navštíviť? To všetko sa dozviete!
Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v maďarskom Büku v Hoteli Caramell Premium Resort ****

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Na relaxačný pobyt sme sa vybrali do kúpeľného mestečka Bük, ktoré leží asi 130 km od maďarských hraníc. Na pobyt sme sa vydali autom, rozhodovali sme sa len medzi cestou cez Rakúsko alebo cez Slovensko. Diaľničné známky stáli takmer rovnako (10 €/10 dní). Nakoniec rozhodol fakt, že online diaľničnú známku do Rakúska je nutné zakúpiť min. 18 dní vopred, zatiaľ čo na Slovensko je možné kúpiť online známku s platnosťou ihneď. A tak sme sa vydali z Vysočiny cez Brno a Bratislavu. Po prejdení maďarských hraníc sa dá do Büku dôjsť po neplatených cestách, my sme však z dôvodu úspory času volili cestu po diaľnici, takže sme si zakúpili aj maďarskú diaľničnú známku (3 820 HUF/10 dní, cca 10 €). Cesta bola dlhá zhruba 350 km a trvala necelé 4 hodiny. Cesta z Bratislavy by trvala len niečo vyše hodiny a pol (cca 150 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel Caramell Premium Resort **** má vlastné parkovisko, ktoré je dostatočne veľké a nachádza sa za závorou. Nie je nutné objednávať ho vopred, je však platené - cena je ale rozumná (4 €/noc). Parkovisko je schované z bočnej strany hotela, pri príchode stačí zájsť dostatočne blízko závory, ktorá sa automaticky zdvihne. Nie je nutné vypĺňať žiadne formuláre, dávať si potvrdenie o parkovaní za sklo, ani nič podobné. Pri výjazde z parkoviska, napríklad pri ceste do kúpeľov, stačí zazvoniť na zvonček „Recepcia“ a závora sa opäť zdvihne. Parkovanie sa hradí až na konci pobytu – pri check oute. V okolí je možné parkovať zadarmo pri blízkych supermarketoch (Prima a Coop, vzdialenosť cca 500 m), alebo priamo pri termálnych kúpeľoch Bükfürdő (1,4 km).

Hotel Caramell Premium Resort, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Hoteli Caramell Premium Resort ****, ktorý leží v pokojnej časti Büku, zároveň však len 400 m od najbližších supermarketov a kaviarní, a tiež len 1,4 km od termálnych kúpeľov Bükfürdő, ktoré sem lákajú väčšinu cestovateľov. Hotel Caramell je naozaj rozľahlý rezort, ktorý v roku 2016 prešiel rekonštrukciou a je ladený do krásneho budhistického štýlu. Skladá sa zo 4 budov, ktoré sú vzájomne prepojené chodbou, takže nie je nutné chodiť medzi nimi vonku. V budove A sa nachádza recepcia, reštaurácia Mandala (kde sa podávajú raňajky a večere), Budha bar, wellness centrum Silent zone, kozmetické centrum, masáže, obchodík so suvenírmi a vo vyšších poschodiach potom izby. V budove B sa potom nachádza parádne wellness centrum. V budove C nájdete reštauráciu Cardamom, Cayenne bar, bowling, fitness centrum a detskú herňu. V budove D sú potom prémiové izby a liečebné centrum.

Hneď po príchode sa nás ujala milá pani na recepcii, ktorá nám vysvetlila, kde čo nájdeme, upresnila nám otváraciu dobu reštaurácií i wellness a dala nám kartu od izby. Tá bola skutočne nádherná a priestranná. Vybavená bola veľmi moderne, doplnená o budhistické dekorácie. Matrace boli tvrdé a spalo sa na nich skvele, na výber boli hneď 3 veľkosti vankúšov a skvelý bol aj balkón s posedením. Súčasťou našej izby bola kúpeľňa, v ktorej sa nachádzal ako sprchovací kút, tak aj vaňa. Nechýbala tu ani základná kozmetika a fén.

Hotel Caramell Premium Resort, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia formou bufetu, ktorá sa podávala v reštaurácii Mandala. Raňajky boli k dispozícii od 7:00 do 10:00 hodín a výber bol naozaj bohatý. Nechýbal teplý bufet so slanými pokrmami – vajíčka na rôzne spôsoby, klobásy, párky, fazuľa v paradajkovej omáčke. K dispozícii bol tiež kuchár, ktorý na želanie prichystal pokrm podľa výberu - najčastejšie rôzne omelety, grilovanú zeleninu, apod. Potom klasika ako čerstvé pečivo (sladké aj slané), syry, údeniny, zelenina, nátierky, cereálie, jogurty, čerstvé aj sušené ovocie. Nadštandardný bol aj teplý bufet so sladkými pokrmami - lievance s ovocnou omáčkou, ovsená kaša, krupicová kaša a kútik s bezlaktózovými variantmi (rastlinné mlieka, bezlaktózové jogurt a maslá, apod.). Z nápojov nechýbala káva, niekoľko druhov džúsov, voda a príjemne ma potešil bohatý výber kvalitných sypaných čajov.

Aj z večerných bufetov si vybral každý. Na výber boli 2 druhy polievok (mäsová a vegetariánska), ďalej nechýbala ryba (napr. losos), kuracie, bravčové aj hovädzie mäso, vegetariánsky variant (vyprážaný karfiol či brokolica) a rôzne prílohy, či už klasické ako zemiaky a ryža, alebo menej tradičné ako špecle. K tomu, samozrejme, množstvo zeleniny, šalátov a bohatý výber dezertov, ktoré pripravuje susedná cukráreň Villa Rosato. Zaujímavý bol výber syrov a údenín (kvalitných), ktorý bol doplnený o sušené ovocie a hrozno. Nápoje na večeru sú za príplatok a vyberajú sa z lístka, ktorý je k dispozícii na každom stole, následne sa platí pri check oute.

V popoludňajších hodinách sa v Buddha bare každý deň podáva domáci koláč, ktorý si môžete vychutnať zadarmo, a to len tak, alebo si k nemu doobjednať niektorú z káv či iných nápojov. My sme vyskúšali aj druhý bar – Cayenne bar, kam sme si zašli zahrať bowling a ochutnať niektoré z koktailov.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas pobytu sme z hotela nevystrčili ani nos, takže sme žiadnu miestnu kaviareň či reštauráciu nemali možnosť vyskúšať. Hneď vedľa hotela je však cukráreň Villa Rosato, zhruba 400 m potom Cafe Oh lala.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum v hoteli bolo naozaj parádne a za nás aj lepšie ako termálne kúpele, ktoré sme tiež navštívili. Relaxačná zóna v hoteli má rozlohu cez 2 000 m² a skladá sa z niekoľkých častí. V budove A sa nachádza tzv. Silent zone, teda tiché wellness centrum určené iba pre dospelých. Nachádzajú sa tu dva bazény s termálnou vodou (jeden s teplotou 34-36 °C, druhý potom 36-38 °C), tepidárium, infra sauna, turecká para a veľa lehátok na relaxáciu. Prejsť sa odtiaľ dá aj do vonkajšej záhrady s posedením a jazierkom.

Druhá časť wellness sa nachádza v budove B. K dispozícii je tu väčší zábavno-relaxačný bazén, ktorý nájdete vo vnútornej časti. K dispozícii je aj veľký vonkajší bazén, ale ten bol počas nášho pobytu ešte mimo prevádzky. Nechýba ani bazénik pre deti a lehátka - ako vo vnútornej, tak aj vo vonkajšej časti. Ďalej je tu Wellness bar, kde si môžete objednať rôzne nápoje a obed či popoludňajšiu desiatu. Na druhom poschodí sa potom nachádza saunový svet - fínska sauna, parná kabína, bio sauna, aroma sauna, infra kabína, bylinná sauna a soľná miestnosť. V najväčšej zo sáun sa potom pravidelne konajú saunové rituály.

Wellness centrum nás naozaj nadchlo, ale vzhľadom na veľkú obľúbenosť hotela a nápor hostí, je ideálne využívať bazény a sauny vo chvíľach, kedy je väčšina z nich v kúpeľoch či reštaurácii - teda ráno počas raňajok, na poludnie, alebo potom večer v čase večere.

Pri check ine na recepcii obdržíte kartičky, ktoré je potrebné na wellness recepcii vymeniť za župany a uteráky. Na konci pobytu župany a uteráky vrátite, dostanete kartičky späť a vrátite ich spolu s kartou od izby.

Aké boli procedúry?

Počas pobytu som vyskúšala niektoré z procedúr, ktoré hotel ponúka. Objednala som si ich už vopred e-mailom a dobre som urobila, pretože v deň príchodu som si všimla, že sa niektorí hostia snažili rezervovať masáž na sobotu, ale najbližšie voľné termíny boli v nedeľu, keď väčšina už zase odchádzala. Rezervácia vopred má aj ďalšiu výhodu - zľavu vo výške 10 %. Prvá procedúra bol hodinový kozmetický rituál, ktorý prebiehal v budove A, v kozmetickej časti. Personál tu bol veľmi milý a samotná procedúra bola skutočne fantastická. Následne som sa vybrala na druhé poschodie budovy A, kde sa nachádzajú masáže. Z tejto procedúry som bola o niečo menej nadšená, pretože som zabudla pri rezervácii nahlásiť, že si prajem masérku a aj napriek tomu, že ich tu bolo dosť, všetky už mali plno a tak mi pridelili maséra.

Aký bol servis pre deti?

Hoci sme na pobyt cestovali vo dvojici, nemohla som si nevšimnúť všetky atrakcie, ktoré v hoteli majú pre deti pripravené. Vo wellness centre je to detský bazénik s atrakciami, na recepcii zase prospekt, ktorý ponúka animačný program prebiehajúci v rôznych časoch, ďalej priestranná detská herňa, ktorú vďaka futbalu využívali aj starší hostia. Pred hotelom zase parádne lanové centrum.

Kam sa vydať na výlet?

V samotnom Büku sa určite vydajte do termálnych kúpeľov Bükfürdő, tie sú od hotela vzdialené len 1,4 km. My sme využili popoludňajšie vstupné, ktoré po 15:00 hodín stojí menej. Za lístok do kúpeľov a saunového sveta sme dali 6 100 HUF (cca 16 €). Veľkou výhodou je, že cenník, prospekty aj mapka v areáli kúpeľov je vo viacerých jazykoch a nechýba ani čeština. Veľkou nevýhodou je, že personál vôbec nehovorí anglicky, takže keď sme kupovali lístky, pani pokladníčka sa nám niečo snažila vysvetliť nemecky. Následne sme zistili, že v kúpeľoch nie sú klasické šatne, ale funguje tu trošku staršou metódou pani šatniarka, ktorá prijme veci do úschovy len za poplatok 700 HUF (cca 1,80 €). Forinty sme pri sebe nemali, eurá mi pani odmietla vziať, anglicky sa s ňou dohovoriť nedalo, a tak sme museli po kúpeľoch neustále nosiť všetky naše veci, čo zážitok trochu pokazilo. K dispozícii sú tu ako liečivé, tak klasické bazény s horúcou vodou, otvorený bol aj jeden vonkajší. Veľmi sa nám páčil saunový svet, ktorý bol oproti kúpeľom modernejší a pokojnejší.

Za návštevu stojí aj Neziderské jazero (60 km), to už je trochu ďalej, takže odporúčam zastaviť sa tu cestou do alebo z Büku.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Caramell Premium Resort ****

„V hoteli sme si užili parádny víkendový pobyt. Nadšení sme boli z krásnej priestrannej izby s pohodlnou posteľou, vynikajúcej bufetovej stravy, veľkého wellness centra s termálnymi bazénmi i saunovým svetom, a ja osobne aj z kozmetickej procedúry. Potešila nás aj možnosť zahrať si bowling a ochutnať miestne koktaily. Za návštevu stoja aj miestne termálne kúpele.“


👍 Pobyt v Hoteli Caramell Premium Resort **** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 29. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet