Osobne overené: Recenzia pobytu v prepychovom Hoteli Imperial ***** v Karlových Varoch

Vydajte sa spolu s Martinom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do luxusného Hotela Imperial *****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v prepychovom Hoteli Imperial ***** v Karlových Varoch

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 21. 2. 2022 - 23. 2. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Imperial *****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestoval som s: Maminkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt sme sa vypravili do krásnych Karlových Varov. Na pobyt sme sa tešili o to viac, pretože naším cieľom bol prepychový 5* Hotel Imperial *****. Na našu cestu sme volili vlastnú dopravu autom s tým, že sme vychádzali z Brna, takže do Karlových Varov sme išli zhruba 3 a pol hodiny (336 km). Z Bratislavy by cesta trvala približne 4 a pol hodiny (456 km). Dopraviť sa sem však môžete aj vlakom či autobusom, cesta ale bude o niečo dlhšia.

Ako to bolo s parkovaním?

Cesta autom býva často rýchlejšia ako ostatné spôsoby dopravy, človek ale musí riešiť to, kde zaparkuje. V cene pobytu parkovanie nebolo, ale hotel má svoje vlastné parkovisko, na ktorom je možné zaparkovať za 400 Kč/noc, čo sme využili. Parkovisko nie je priamo pri hoteli, ale vzdialené zhruba 50 m (kúsok). Hotel však poskytuje zadarmo službu odvozu auta, takže môžete prísť pred hotel, vziať si kufre a ísť na recepciu, kde kľúče od auta odovzdáte a zamestnanec hotela vám auto zaparkuje. Ako vo filme.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Imperial ***** je naozaj impozantnou budovou a dovolím si povedať, že je vlastne dominantou Karlových Varov, pretože sa nachádza priamo v centre mesta nad kolonádou. Atraktívnejšia lokalita na umiestnenie hotela snáď už neexistuje. Hotel tu stojí už od roku 1912 a za ten čas ho navštívilo množstvo známych osobností.

Interiér hotela je naozaj honosný a inak to nie je ani s izbami. Ubytovaní sme boli v nadštandardne veľkej izbe, ktorá bola čistá a krásna. Izba bola ladená do zelenej a červenej farby so zlatými detailmi, ako bol napríklad pekný luster. Okrem pohodlnej postele tu bolo aj posedenie. S izbou sme boli úplne spokojní.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku bola zahrnutá strava formou bufetovej polpenzie, takže o dobré jedlo sme núdzu nemali. Raňajky aj večere boli veľmi pestré a naše chuťové bunky sa len rozplývali.

Raňajkový bufet obsahoval klasickú ponuku všetkých dobrôt, čo si človek na raňajky len môže predstaviť – vajcia na rôzne spôsoby, párky a klobásky, rôzne druhy údenín, syrov, pečiva aj nátierok. A nechýbali ani sladké varianty a, samozrejme, nápoje (džúsy, čaje, káva). Večerný bufet bol tiež obsiahly a na výber bolo snáď zo všetkých druhov mäsa v rôznych podobách úpravy, k tomu potom 4 rôzne prílohy, ktoré sme s mäsom mohli rôzne kombinovať. Nechýbal ani jeden sladký (bezmäsitý) variant jedla, zelenina, šaláty a výber dezertov.

Ako sme sa najedli v okolí?

Pretože sme v balíčku mali polpenziu, do reštaurácie v centre Karlových Varov sme zavítali iba raz, a to na obed. Česká reštaurácia U Švejka sa nachádza v centre Karlových Varov pri Vřídelnej kolonáde. Pochutnali sme si tu na sviečkovej omáčke a klasickom bravčovom, knedli a kapuste. To všetko sme spláchli dobrým plzenským pivom. Cena bola prijateľná, povedal by som tak strednej kategórie.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou pobytu v tomto luxusnom hoteli je aj vstup do wellness centra, ktorý sme s radosťou využili. Ubytovaní sme boli na 3. poschodí, wellness centrum sa nachádza v -1. poschodí. Dostávali sme sa doň výťahom, ale pozor – do wellness centra smeruje iný výťah ako na recepciu.

K dispozícii bol veľký bazén s teplotou 29 °C, niekoľko víriviek a tiež fínska sauna. Okrem toho sme sa tiež nechali rozmaznávať počas procedúr – aromatické masáže, bylinné kúpele a oxygenoterapia. Procedúry sú zahrnuté v balíčku a deň aj čas využitia procedúr plánuje priamo hotel ešte pred uskutočnením pobytu.

Kam sa vydať na výlet?


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Imperial *****

„Pobyt sme si užili od samého začiatku, keď na nás hneď po príchode do hotela dýchla atmosféra kúpeľov spojená s luxusom, a zároveň všetko pôsobilo veľmi príjemne a prirodzene. Určite by som vypichol postele v izbách, ktoré boli veľmi pohodlné. Strava bola chutná a rozmanitá a samostatnou kategóriou potom bolo umiestnenie hotela nad kolonádou, s pekným výhľadom na okolie. Wellness s masážou postačilo na oddych po prechádzkach. Vďaka tomu všetkému, a tiež milému personálu, sa sem určite vrátim.”


Pobyt v Hoteli Imperial ***** bol osobne overený Martinom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet