Osobne overené: Recenzia pobytu v Krakove v Hoteli Swing **** vedľa aquaparku

Vydajte sa spolu s Eliškou, členkou nášho Travelking tímu, do Krakova. Konkrétne do Hotela Swing ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Krakove v Hoteli Swing **** vedľa aquaparku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 14. 7. 2023 - 16. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Swing ****
  • Lokalitou ubytovania je: Krakov
  • Cestovala som: S priateľom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Do Krakova, kde sa Hotel Swing **** nachádza, sme vyrazili z Brna autobusom spoločnosti Flixbus, ktorý ide až na autobusovú stanicu v Krakove bez prestupov. Cestovný lístok stál cca 28 € na osobu za 1 jazdu. Cesta mala trvať okolo 4,5 hodiny, vychytali sme ale pár kolón, najmä tesne pred Krakovom, a cestu sme si tak zhruba o pol hodinu pretiahli. Z autobusovej stanice sme sa potom do hotela presunuli taxíkom, to zabralo cca 10 minút.

Tip: V Poľsku je v súčasnosti obľúbená aplikácia FreeNow, podobná napríklad Uberu. Keď sa vám podarí získať promo kód (napr. od iného užívateľa), môžete mať na prvých niekoľko jázd slušnú zľavu. Niektoré jazdy tak stáli naozaj smiešne peniaze (napr. z hotela do centra za cca 1,50 €). Aj bez promo kódu je táto služba dobrou alternatívou k Uberu a iným „taxi“, vždy si môžete porovnať, kde vás cesta vychádza lacnejšie.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Swing **** sa nachádza skôr na kraji mesta, v pokojnej časti, ale s dobrým zázemím. Hneď pri hoteli je veľké obchodné centrum a kino, no a samozrejme všetkými vyhľadávaný aquapark. Je to dostatočne veľká, dobre označená budova. Navyše sme z centra a späť cestovali taxíkom, takže problém s hľadaním hotela nikdy nenastal.

Dostali sme peknú izbu s výhľadom na „pláž“ (súčasť aquaparku). Izba bola čistá, pekne zariadená, a hlavne klimatizovaná, čo v extrémnych júlových horúčavách naozaj padlo vhod. V komfortnej posteli sa nám dobre spalo, nechýbala tu televízia, minibar s 2 fľašami vody, sada na prípravu kávy a čaju a kresielka na posedenie. Po sobotňajšom ponocovaní sme ocenili aj zatemňovacie závesy. Kúpeľňa bola moderná, so sprchovacím kútom a základnými toaletnými potrebami. Fén v kúpeľni je skôr núdzovka, na dlhšie a husté vlasy odporúčam vziať si vlastný. Pri sprchovaní mi raz cez tesnenie sprchovacieho kúta pretiekla voda a nechtiac som spôsobila menšiu potopu. Neskôr som si už dávala pozor, kam so sprchou mierim, a k ďalším kalamitám nedošlo. 😊

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu boli zahrnuté raňajky, ktoré sa servírujú klasicky formou bufetu. V týždni sú raňajky od 7:00 do 10:00 hodín, cez víkend dokonca až do 11:00 hodín, čo ocení každý, kto si rád pospí. Výber pokrmov bol dostatočne pestrý, z teplého bufetu nechýbali párky, klobásky, vajíčka, lievance či ovsená kaša, zo studených jedál potom syry, údeniny, šaláty s rôznymi zálievkami a posýpkami, paštéty, nátierky, ochutené maslá, jogurty, želé... Na výber bolo z niekoľkých druhov pečiva, vrátane čerstvo rozpečených bagetiek alebo rôznych závinov a koláčov, nechýbali ani cereálie s teplým či studeným mliekom. Na bufetovom stole bol dokonca aj celý plást medu.

Deti mali na nízkom stolíku nachystaný špeciálny malý bufet s ovocím, zeleninou, mini muffinmi a inými dobrotami. Všimla som si tiež, že v reštaurácii boli na zapožičanie vysoké stoličky. Pripravený tu bol aj automat na kávu, automat na džúsy a výber čajov. Priateľ otestoval vajíčka, zeleninu a nejakú sladkosť na záver. Ja si ako milovník hotelových raňajok naberám vždy zo všetkého trochu, ochutnala som tak párky, klobásky, lievančeky, cícerový šalát, sladké pečivo, želé, hashbrown (zemiaková placka) a možno ešte niečo navyše. 😃 Všetko bolo dobré a pri raňajkách mi v podstate nič nechýbalo, ocenila by som snáď len nejaké rastlinné alebo bezlaktózové mlieko do kávy a cereálií, bez toho sa ale dá zaobísť. 🙂

Môžem pochváliť personál, ktorý sa počas raňajok skutočne nezastavil. Stále som videla niekoho odpratávať stoly a dopĺňať jedlo, vďaka čomu bola reštaurácia stále útulná a nikde sa nehromadil špinavý riad po predchádzajúcich hosťoch. Pozitívom tiež je, že sa raňajková ponuka na druhý deň trochu obmenila, to poteší hostí najmä pri dlhších pobytoch.

Ako sme sa najedli (a napili) v okolí?

Na dovolenke sa rozhodne „netrochárčime“, a mali sme tak príležitosť vyskúšať hneď niekoľko reštaurácií a ďalších podnikov:

  • Katsu sushi – Malé sushi bistro neďaleko hotela, ktoré patrí k najlepšie hodnoteným reštauráciám v okolí. V prvom rade musím pochváliť krásne servírovanie, človek sa tu naozaj naje aj očami. Ryža by na môj vkus mohla byť trochu viac ochutená, na druhú stranu ale rozhodne nešetria mäsom. Dostanete poriadny kus ryby a poctivo naplnenú rolku, nasýtia sa tak aj nenažranci, ako som ja.
  • M22 Burger – Ďalší menší podnik s obrovskými porciami. Burger bol vynikajúci, s chrumkavou slaninou a šťavnatým mäsom, do ktorého sa zahryznete a okamžite vás zavalí vlna endorfínov. Ponúkajú tu aj double burger, ale nedokážem si predstaviť, kto by ho dokázal zjesť. Ja som si zvyšok toho normálneho ešte odniesla na neskôr.
  • Zazie Bistro – Reštaurácia v centre, zaradená do Michelinského sprievodcu (nemá ale hviezdu). Hoci je na úrovni servisu poznať, že ide o „lepší podnik“, stále si zachováva prívetivú atmosféru bistra a normálne porcie. Priateľ si objednal hovädzie líčka na víne a podľa jeho reakcie bolo jedlo skôr priemerné. Ja som vyskúšala mušle s kokosovým mliekom a veľmi mi chutili. V ponuke sú tiež zaujímavé nápoje, napríklad šumivé víno s fialkovým sirupom.
  • The Artist Cocktail Bar – Štýlový bar s dobovou atmosférou, živou hudbou a originálnymi kokteilmi. Pri posedení tu čas pomaly plynie a ide o ideálne prostredie na rozjímanie a príjemnú konverzáciu. Vyskúšali sme kokteil Forbidden Rose, ktorý vyzerá ako z rozprávky o šípkovej Ruženke, a drink Goth naservírovaný v pohári s rukou kostlivca, obklopený artičokovým dymom.
  • Bistro Smakow – Ešte pred odchodom sme stihli ochutnať aj poľské pirohy, v staničnom bistre. 😃 Údajne ich tu vyrábajú priamo na mieste a musím povedať, že boli naozaj dobré, mäkučké a naplnené chutnou mäsovou zmesou či syrom.
  • Horúce praclíky – Tie sa v Krakove predávajú v mnohých stánkoch, na cestu do Brna som si kúpila jeden so sezamom a druhý s čokoládou a orieškami.

Ako sme si užili aquapark?

Vodný park sa nachádza hneď vedľa hotela a ide pravdepodobne o najväčšie lákadlo v tejto lokalite. Vonkajšia časť zahŕňa piesočnú pláž, malý bazén a detské ihrisko s vodnými atrakciami. Vnútri sú bazény, tobogany, šmykľavky a ďalšie atrakcie, k tomu navyše saunový svet, fitness centrum s výhľadom na bazény a občerstvenie. My sme najviac času strávili na pláži, kde sme si dali (nealkoholický) drink a užili si slnenie na ležadle. Odporúčam pribaliť si so sebou žabky, piesok aj vonkajšie chodníky sú naozaj rozpálené a náhlym útekom či komickým poskakovaním na seba budete zbytočne pútať pozornosť (ako ja pri prvej prechádzke vonkajším areálom 😄).

Vnútri sme otestovali bazény a tiež 2 tobogany – jeden so svetelnými efektmi a druhý, ktorý sa schádza na gumovej duši. Na viac sme už nemali čas, pretože sme chceli popoludní vyraziť aj do mesta. Vybrali sme si vstup na 2,5 hodiny za cca 25 € pre 2 osoby a ešte sme trochu pretiahli. Pokiaľ sa chystáte do aquaparku s deťmi, rozhodne odporúčam počítať s celodennou návštevou, po 2 hodinách odtiaľto deti skrátka nedostanete. Aj priateľ vyzeral pri pohľade na toboganovú vežu trochu v pokušení, či nevymeniť návštevu mesta za ďalšie hodiny zábavy v aquaparku. 🙂 Hotel má tiež vlastné wellness centrum so saunami, to sme ale, bohužiaľ, nestihli navštíviť. Wellness je otvorené popoludní a je určené iba pre dospelých.

Tip: Vstupenky do aquaparku si môžete kúpiť priamo na recepcii hotela, urýchlite tým vstup a navyše aj dostanete zľavu.

Kam sa vydať na výlet?

  • Wawel – Krásne nábrežie s kráľovským hradom a dračou jaskyňou si rozhodne nesmiete nechať ujsť. Na hrade je hneď niekoľko prehliadkových okruhov, my sme si ale tentoraz kvôli časovej úspore prešli len nádvorie a prezreli budovy zvonku.
  • Hlavné námestie – Stred mesta vás očarí historickou tržnicou, zaujímavými sochami a krásnymi budovami. Priateľa asi najviac zo všetkého nadchla ochladzovacia spŕška uprostred námestia, v 35° horúčave mu to ale ťažko môže niekto vyčítať.
  • Rynek Underground – Prejsť sa dokonca môžete aj pod námestím, v podzemí sa totiž ukrýva múzeum s archeologickými nálezmi bývalej tržnice.
  • Krakow Eye – Veľké ruské koleso nájdete v lunaparku na brehu rieky Visla. Samotný lunapark a miestne atrakcie sú klasický gýč, z kolesa si ale užijete pekný výhľad na mesto, my sme dokonca vychytali aj západ slnka. Pár metrov odtiaľto je ďalšia zaujímavá atrakcia - teplovzdušný balón, ktorý vás vynesie do 150 metrov nad mesto. Priateľ si naň robil zálusk, ale našťastie je potrebná predchádzajúca rezervácia (alebo risk naozaj dlhého radu bez záruky úspechu), a tak som sa ja, trpiaca strachom z výšok, nakoniec ani nemusela vyhrážať rozchodom. 😀
  • Židovská štvrť – Na námestí Hrdinov ghetta sa odohrávajú exkurzie v hebrejčine, v rôznych zákutiach objavíte reštaurácie s kúzelnými dvormi a námestia plné street food stánkov. A ak vyrazíte v sobotu ako my, možno stretnete aj pánov v tradičnom kožušinovom klobúku zvanom štreimel.

Tajný tip: LOFToDANCE – V Krakove je silná tanečná komunita zameraná na karibské tance a tanečné štúdio LOFToDANCE je pravidelným dejiskom lekcií, workshopov i festivalov pre tanečníkov všetkých úrovní. Schválne sme si na pobyt vybrali víkend, kedy sa konal tanečný festival a musím povedať, že keď sme okolo piatej ráno štúdio opúšťali, ešte sme zďaleka neboli poslední.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Swing ****

„Pobyt v Hoteli Swing **** pre mňa bol prvou, ale iste nie poslednou návštevou Krakova. Celý víkend sme si skutočne užili. Môžeme pochváliť čisté, vkusne zariadené a hlavne klimatizované izby, rovnako ako aj pekné interiéry hotela. Raňajky boli bohaté a pestré, z ponuky si pravdepodobne vyberie každý (trošku mi ale chýbalo rastlinné/bezlaktózové mlieko). Hotel môžem odporučiť ako párom, tak najmä rodinám s deťmi, pre ktoré bude susediaci aquapark skutočným rajom na zemi. Pozitívom je aj pokojná lokalita a vďaka pomerne lacným taxi službám aj dobrá dostupnosť do mesta. Krakov je krásny a bohatý na pamiatky a výletné ciele, za jeden víkend sme naozaj stihli navštíviť len zlomok toho, čo je v meste možné vidieť.“

👍 Pobyt v Hoteli Swing **** bol osobne overený Eliškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet