Osobne overené: Recenzia pobytu v Dunajskej Strede s wellness v Apartmánoch Termál ***

Vydajte sa na Slovensko s Vladimírom, členom nášho tímu Travelking. Konkrétne do Apartmánov Termál *** v Dunajskej Strede. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a jedlo? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Dunajskej Strede s wellness v Apartmánoch Termál ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 12. 2023 - 3. 12. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Apartmánoch Termál ***
  • Lokalitou ubytovania je: Dunajská Streda
  • Cestoval som: S manželkou a dcérou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Cesta bola skutočne zaujímavá. 😁 Išli sme naším rodinným kombíkom. Ja, moja žena a naša dcérka. Vyrážali sme z Uhorského Hradiště hneď po obede, okolo 12:00 hodín, smerom na Stráni na štátnej hranici a potom ďalej na Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Hlohovec, Galantu až do Dunajskej Stredy. Celú cestu sme mali snehovú chumelicu. Pôvodne som mal v pláne zakúpiť slovenskú diaľničnú známku a frčať si to po diaľnici, ale moja žena, ovplyvnená katastrofickými scénami z akčných filmov, sa obávala hromadnej nehody na diaľnici, tak som sa povinne vybral cez okresky. Cesta trvala necelé 3 hodiny, presne podľa odhadu navigácie, ale cez diaľnicu by to zabralo skôr 2 a štvrť hodiny. Pozor, akonáhle zídete pred termálmi z hlavnej cesty, nepôjdete rovno k Hotelu Thermalpark ***, ale dáte sa doprava k Apartmánom Termál ***. Potom vojdete do zákazu, priamo do areálu apartmánov a zaparkujete hneď pred budovou.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo v areáli zadarmo a nie je možné sa dovnútra dostať inak ako cez závoru Thermalparku. Dostanete lístok, ktorý vám na recepcii označia, a máte tak parkovanie vždy zadarmo. Platia iba zákazníci, čo idú priamo do Thermalparku. Parkovanie sme nemuseli hlásiť dopredu, miest sa našlo dostatok, aj keď boli apartmány slušne zaplnené.

Kde sme sa ubytovali?

Apartmány Termál ***prepojené s kúpeľmi Thermalpark a okolie je vyslovene určené na rekreáciu. Kúsok od hotela je aj reštaurácia. O deti sa báť nemusíte, pretože ubytovanie je dostatočne ďaleko ako od centra, tak od hlavnej cesty a celý areál je oplotený. Do centra mesta Dunajská Streda je to asi 1,3 km, teda 3 minúty autom. V meste je potom množstvo nákupných centier, reštaurácií a pod.

Bývali sme na 1. poschodí budovy, v apartmáne s 2 spálňami, zariadenou kuchynskou linkou, vonkajšou terasou a vlastnou kúpeľňou. Všetko vyzeralo ako po nedávnej rekonštrukcii, novej, funkčnej a vkusne zariadenej. Zaujal ma veľký LCD televízor s pripojením na Netflix v každej spálni. Večer sme teda mohli s dcérkou zaspávať pri rozprávkovom Grinchovi. 😊 Zvláštne ale je, že vojdete do apartmánovej budovy, vyjdete výťahom na poschodie a potom idete cez vonkajšiu terasu do izby. V lete je to určite super, ale v zime už si dávate dole bundu a čiapku a frr, ste zase vonku. Ale to je iba detail.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka boli bufetové raňajky. Podávali sa v menšej budove cca 50 m od nášho apartmánu. V zime teda opäť s bundami a čiapkou. V lete toto riešiť nemusíte.

Pri vstupe nás privítala veľmi milá dáma, ktorá vždy chcela počuť číslo izby a potom nás usadila na miesto. Na výber na raňajky je toho veľa. Vajcia na 3 spôsoby, klobásky, párky, opečená slaninka a vyprážaný chlieb. Taktiež studený bufet s množstvom druhov údenín a syrov, zeleninou a nátierkami. Pre tých, čo majú ráno radi sladké, mali (bohužiaľ len kupované) bábovky, buchtičky, rožky, med, marmelády a Nutelu. Samozrejme sme mali k dispozícii aj jogurty a müsli, ale to si pripravujem doma, keď sa mi ráno nič nechce, tu boli na výber lepšie jedlá. 😊

Nechýbal ani automatický kávovar na kávu a čokoládu. Druhov káv bolo v ponuke snáď 20! Kávovar vám ich pripraví z kávy od lokálneho výrobcu. A chutila fakt skvele. To by som tu úplne nečakal. Celkovo sme boli veľmi spokojní.

Ako sme sa najedli v okolí?

Podniky v okolí sme tentoraz veľmi nevyskúšali. Keďže sme cestovali s dcérou, čo miluje McDonald's a v Dunajskej Strede ich reštaurácia je, zašli sme dvakrát na večeru práve tam. Obedy sme nestíhali, ale asi 50 m od apartmánov je reštaurácia a penzión Fortune s vonkajšou záhradkou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Z apartmánu sme vyrazili do prepojených kúpeľov Thermalpark. Ale pozor, v zime sa poriadne oblečte, pretože kým sa dostanete do vnútorných kúpeľov, musíte prejsť vonkajším areálom. Rozhodne to nie je len na župan a plavky. Vhodnejšie je ísť oblečený a v šatni sa pohodlne prezliecť do plaviek a županu. Aby ste sa do kúpeľov dostali, obdržíte pri check-ine hodinky s čipom. Wellness je prístupné aj pre verejnosť, ale nemali sme problém s tým, že by sme sa niekde tlačili. Areál je naozaj veľký. Keďže sme vyrazili na pobyt v decembri, otvorená bola prakticky len vnútorná časť Thermalparku.

Dalo sa ale ísť aj do jedného vonkajšieho bazéna s termálnou vodou, a to bol pre nás aj našu dcéru skvelý zážitok! Vonku sneh a zima a termálna voda mala niečo okolo 40 °C. Voda v tunajších termáloch má pozitívne účinky napr. pre osoby s kostrovým a svalovým ochorením alebo po úrazoch a je čerpaná z vrtu hlbokého cez 1 600 m – to som si naštudoval na miestnej tabuli. 😁 Avšak nie je vhodná pre malé deti na rekreáciu dlhšiu ako 20 minút. Preto sme hlavnú časť nášho kúpania trávili vo vnútornom plaveckom bazéne alebo vo vnútornom wellness bazéne s tryskami, vodopádom a vírivkou.

Súčasťou komplexu je aj detský bazén, ale tam sa nám ísť nechcelo. Dcéra sa už na to cítila príliš veľká. Ešte je tu možnosť zakúpiť si vstup do saunového sveta, ale tu sme nevyužili, pretože dcérka na to ešte nie je. Sauny nebolo nutné vopred rezervovať, kapacity sú dostatočné.

Župany sme mali nachystané už v izbe a papuče sme si múdro priviezli z domova. Súčasťou balíčka je aj 20 minútová masáž chrbta a šije pre každú osobu. Masáže sa vykonávajú v jednej z izieb priamo v budove. Pán masér bol veľmi príjemný a ukecaný. Rozprával nám o histórii tunajšieho mesta aj kam sa zájsť pozrieť.

Cestovanie s deťmi

Cestovali sme aj s našou deväťročnou dcérou. Bol pre nás pripravený apartmán s 2 spálňami. V jednej spálni bolo manželské dvojlôžko a v druhej izbe veľká prístelka pre 2 deti. Dcéra sa teda mohla pohodlne rozvaľovať aj so svojimi plyšovými miláčikmi, ktorých si priviezla z domu. Apartmány ako také nemajú žiadnu spoločenskú miestnosť alebo detské ihrisko, ale keďže sme takmer celý pobyt strávili v pripojených kúpeľoch, nebolo to potrebné. V kúpeľoch na deti mysleli dostatočne. Stravu dostanú deti rovnakú ako rodičia. Teda bufetové raňajky. Čo si vyberú, to zjedia. 😊

Kam sa vydať na výlet?

Blízke okolie Dunajskej Stredy sme neskúmali. Ale hneď na druhý deň sme sa vydali do neďalekej Bratislavy. Cca 45 min cesty, po diaľnici potom len 35 minút. V Bratislave sme parkovali len kúsok od Prezidentského paláca – v Spojnej ulici, a bol som prekvapený, že sa cez víkend, takto pri centre, nemusí parkovné platiť. To mám rád. 😊

  • Navštívili sme Bratislavský Hrad – krásnu udržiavanú pamiatku na vrchole kopca s výhľadom na Bratislavu a rieku Dunaj. Môžete sa pozrieť na hradné nádvorie alebo si vyjsť na hradby a kochať sa pohľadmi na mesto. Nikde sme žiadne vstupné neplatili. Na hrad sa dostanete Zámockou ulicou, ale tým ho obchádzate dookola. Cesta späť z hradu bola zaujímavejšia. Zišli sme k Mikulášskej bráne - tajomná kamenná brána so schodiskom, potom okolo sochy Bosorky (ja som myslel, že je to socha Medúzy), okolo chrámu sv. Mikuláša a Židovskou ulicou späť k mostu SNP.

  • Staré Mesto a hlavné námestie – práve tu prebiehali adventné trhy, takže všade bolo mnoho ľudí, ale toľko krásnych a zaujímavých kaviarní a reštaurácií som dlho nevidel. Dali sme si varené víno a nealko punč v stánku na námestí a prešli si pár butikov so suvenírmi.

Chceli sme toho navštíviť viac, ale práve nás zastihol dážď so snehom a studeným vetrom. Dievčatá zavelili, že sa ide domov, tak sme vyrazili späť na izbu.


Záverečné hodnotenie pobytu v Apartmánoch Termál ***

„Ak máte radi relax a kúpanie v teplých vodách, je pobyt v Apartmánoch Termál pre vás. Apartmány vyzerajú novo a moderne, sú priestranné a majú všetko, čo na príjemný pobyt potrebujete. Raňajky sú bohaté a veľmi dobrú tu mali aj kávu. Príjemným prekvapením bol sympatický a ukecaný pán masér. Zlatým klincom pobytu je samozrejme Thermalpark plný bazénov s horúcou vodou. Z výletov odporúčame návštevu neďalekej Bratislavy. Hlavne Bratislavského hradu a starých uličiek centra mesta. Určite odporúčam vyskúšať aj niektorú z miestnych štýlových kaviarní.”


👍 Pobyt v Apartmánoch Termál *** bol osobne overený Vladimírom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet