Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Karlových Varoch v Park Spa Hoteli Sirius ****

Vydajte sa spolu s Fanni, členkou nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Park Spa Hotela Sirius ****. Aká bola cesta, ubytovanie, strava a wellness? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Karlových Varoch v Park Spa Hoteli Sirius ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 26. 6. 2022 - 28. 6. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Park Spa Hoteli Sirius ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestovala som s: Oteckom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt som sa vydala do Karlových Varov, ktoré ma vždy veľmi lákali, ale kvôli veľkej vzdialenosti som ich nikdy nenavštívila. Teraz som však mala ideálnu príležitosť. Môj otec slávil 27. 6. sviatok, a tak som mu ako darček dala víkend v Karlových Varoch! Na cestu sme sa vydali autom z maďarského Miskolca. Trasa má celkom 860 km, a preto sme sa rozhodli vyraziť už vo štvrtok a urobiť si zastávku na jednu noc v Konopišti. Navštívili sme tu krásny zámocký park s množstvom pávov, krásnym jazerom a dokonca aj s medveďou priekopou. Ďalší deň sme navštívili Prahu, kde som naposledy bola ako malé dievčatko, a užili sme si tu všetky fascinujúce pamiatky a výhľady. Potom sme už konečne zamierili do Karlových Varov.

Celkom sme na ceste museli kupovať 3 diaľničné známky - českú, slovenskú a maďarskú. Každá stála zhruba rovnako, a to 250 Kč (10 €).

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie pri hoteli nie je možné, pretože sa nachádza priamo v kúpeľnej zóne v centre mesta a nemá vlastnú garáž. Našli sme si voľné parkovacie miesto v jednej z okolitých ulíc a do hotela sme potom došli pešo.

Kde sme sa ubytovali?

Nájsť hotel je ľahké, obzvlášť s použitím GPS navigácie, ktorá nás zaviedla priamo k nemu. Park Spa Hotel Sirius **** sa nachádza asi 50 m od Sadovej kolonády. Z hotela je to teda doslova pár krokov do centra mesta a brehov rieky Teplá, ktoré sú ako stvorené na príjemné prechádzky. Aj napriek svojej centrálnej polohe v okolí hotela večer nebol žiadny hluk, naopak panoval pokoj.

Po príchode do hotela nás uvítala milá recepčná so skutočne dobrou angličtinou. Po uvítaní sme dostali základné informácie o hoteli, meste a ohľadom kúpeľných procedúr, ktoré sme mali objednané na ďalší deň.

Interiéry hotela sú luxusné. Mne sa veľmi páčil elegantný výťah, ktorým sme sa vyviezli do 2. poschodia, kde sa na konci chodby nachádzala naša izba. Vďaka 4 obrovským oknám bola naša dvojlôžková izba veľmi svetlá. Jej súčasťou bola aj vlastná kúpeľňa, ktorá bola taká veľká, že by sme v nej mohli tancovať. Na stole na nás čakala misa s ovocím a set na prípravu čaju. V izbe bola tiež televízia, obrovská šatníková skriňa s vešiakmi a trezorom, komoda, nočné stolíky, dve veľké zrkadlá a dve extra pohodlné postele. Na tých už boli pripravené župany, ktoré prišli vhod, pretože sme v hoteli využívali wellness aj procedúry. V kúpeľni potom bolo zväčšovacie kozmetické zrkadlo, čo som ocenila, a ďalej aj fén, dostatok vešiakov, priestranná vaňa a vyťahovací sušiak na bielizeň. Každý sme dostali jeden veľký a dva malé nadýchané uteráky, sprchový gél, šampón a pohár. Prišlo mi veľmi praktické mať v kúpeľni toľko možností, kde si zavesiť uterák a župan, alebo kam dať vysušiť mokré plavky a oblečenie.

Potom, čo sme sa ubytovali, sme sa vydali do neďalekého parku na kolonáde. Dalo sa tu kúpiť dobré víno, pivo či koktail, a potom relaxovať s drinkom na ležadle a vychutnávať si príjemný večer a výhľad na krásnu kolonádu a zeleň. Večer na čerstvom vzduchu a s hudbu bol skrátka parádny. Môj otec nezabudol spomenúť, aké majú Česi šťastie, že majú také dobré pivo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali stravovanie formou polpenzie. V hotelovej reštaurácii má každá izba priradený svoj stôl, takže sme po celý pobyt jedli na rovnakom mieste. Náš stôl sa nachádzal na krytej terase, ktorá bola naozaj očarujúca.

Raňajky boli veľmi bohaté. Na výber bolo množstvo studených jedál – paštéty, syry, zelenina, ovocie... Nechýbalo plno druhov sladkého i slaného pečiva a teplých raňajkových jedál ako kaša, miešané či smažené vajcia, párky a klobásky. K dispozícii boli aj rôzne cereálie, džemy a med. Smäd sme mohli uhasiť tromi druhmi ovocných štiav, čajov a rôznych káv.

Prvý deň sme prišli neskoro a nestihli sme večeru, ktorá sa podávala iba do 19:00 hodín. Personál bol však taký ochotný, že nám pripravil studený obložený tanier. Ďalšie dni sme si mohli sami vybrať, či chceme v rámci polpenzie obed, alebo večeru. Oboje prebieha servírovanou formou s výberom z menu. Na obed si môžete vybrať z 2 polievok a 5 hlavných jedál, na večeru je v ponuke vždy 5 hlavných jedál. Nám viac vyhovovala večera, kde boli na radosť môjho otca aj vegetariánske dobroty. Večera bola lahodná a bol počas nej k dispozícii šalátový bar, pečivo a malinovky. Prišlo mi trochu zvláštne, že k mäsu nebola žiadna príloha, ale okrem toho bolo jedlo veľmi chutné.

Ako sme sa najedli v okolí?

Hotelová reštaurácia má pestrý jedálny lístok, z ktorého je možné objednávať podľa chuti po celý deň. My sme sa však rozhodli vyskúšať niektoré z miestnych podnikov. Jedným z nich bola Ristorante Pizzeria Venezia, ktorá sa nachádza asi 100 m od hotela. V ponuke majú tradičnú taliansku pizzu, ktorá mala trochu silnejšie okraje, ale sugo omáčka bola výborná. Na kávu a zákusok sme si zašli do kaviarne Cafe Azyl, odkiaľ bol nádherný výhľad na Mlynskú kolonádu. Vrelo odporúčam vydať sa sem večer na pohár vína či ľahké občerstvenie, pretože kolonáda a námestie sú v závere dňa krásne nasvietené. Počas nášho výletu na rozhľadňu Diana sme si v rovnomennej reštaurácii dali pohár vína a piva (každý jeden :D), a tiež pečené zemiaky ako desiatu a veľmi sme si pochutnali.

Aké bolo balneo centrum v hoteli?

Na prízemí hotela sa nachádza SPA klinika, kde sú odborným personálom poskytované balneo a fyzioterapeutické procedúry. V našom balíčku boli zahrnuté dve procedúry. Pôvodne sme mali mať obaja aromu-hydroterapiu a vákuovo-vibračnú kúru, ale otec kvôli zdravotnému stavu nemôže sedieť v teplej vode. Našťastie bol personál veľmi milý a ochotný, a tak mu kúpeľovú kúru vymenili za ozdravnú masáž. Zamestnanci kúpeľov sa so mnou snažili komunikovať hlavne po nemecky, čo je jazyk, ktorý, bohužiaľ, neovládam. Anglicky a francúzsky veľmi nerozumeli, ale keď bolo treba, recepčná bola nápomocná a tlmočila. Ja som si aspoň osviežila tých pár nemeckých slov, ktoré poznám. 😊

Vaňa určená na hydroterapiu bola pohodlná, ale trochu ma prekvapilo, že v nej musím sedieť nahá. Našťastie eukalyptová prísada do kúpeľa rýchlo vytvorila bohatú voňavú penu, a navyše bola každá vaňa oddelená od tých ostatných prepážkou. Vákuová liečba bola zábavná. Na chrbát a pás nám dali štyri veľké vypchávky, ktoré trochu nasali kožu a potom rozvibrovali svaly. Spočiatku to bolo trochu neobvyklé, ale čoskoro som sa skvele uvoľnila. Môj otec počas vákua a masáže dokonca zaspal, tak veľmi bol zrelaxovaný. 😊 Po náročnej prehliadke Prahy nám tieto procedúry naozaj prišli vhod a musím povedať, že nám pomohli získať stratenú energiu.

Kam sa vydať na výlet?

Hlavnými atrakciami Karlových Varov sú, samozrejme, kolonády, kde môžete ochutnať minerálnu žriedlovú vodu. Hneď prvý deň sme si na tento účel kúpili špeciálne hrnčeky, ktoré sme si potom odviezli ako zaujímavý suvenír. Určite odporúčam skontrolovať u každého prameňa pred napitím ceduľku. Inak si totiž môžete omylom lognúť vody, ktorá má 62 °C.

Po prechádzkach po kolonádach (Mlynská kolonáda, Sadová kolonáda, Tržná kolonáda, Zámocká kolonáda) a pozdĺž malebnej rieky Teplá sme navštívili rozhľadňu Diana. Nachádza sa nad mestom a je z nej krásny panoramatický výhľad na Karlove Vary. Navyše je skvelé zažiť kúsok prírody a lesa tak blízko rušného kúpeľného mesta. Tým, ktorí milujú prírodu a turistiku, odporúčam náročnejšiu pešiu cestu. Pre tých, ktorí majú radšej pohodlie, je tu lanovka Diana, ktorá má nástupnú stanicu hneď vedľa Grand Hotela Pupp. Lanovka je klimatizovaná a má aj medzistanicu. Na vrchol rozhľadne sa dá dostať točitým schodiskom so 150 schodmi alebo výťahom. Môžete tu tiež navštíviť Motýlí dom Papilonia a tiež minizoo s hospodárskymi zvieratami. Ak sa od rozhľadne vydáte do lesa, tak za 20 minút dôjdete k obore s diviakmi a jeleňmi. Na ceste lanovkou späť dole môžete vystúpiť v medzistanici a navštíviť vyhliadku Jelení skok (cca 15 minút chôdze od lanovky), ktorá ponúka výhľad na Karlove Vary z väčšej blízkosti.

Vydali sme sa aj k Hotelu Imperial, ktorý má krásne záhrady s ružami. Aj sem sa môžete dostať pomocou lanovky.

Cestou domov sme tiež navštívili katedrálu svätého Petra a Pavla, ktorá sa nachádza kúsok od hotela. Ide o bohato zdobený ruský pravoslávny kostol so zlatými kopulami a určite ho neprehliadnete.

Nevynechali sme ani nákupy suvenírov. Okrem originálneho hrnčeka na pitie minerálnej vody si môžete zakúpiť aj ďalšie krásne porcelánové a sklenené umelecké predmety. Ale my sme mali inú úlohu: celá naša rodina si vyžiadala originálne kúpeľné oblátky zo slávnych Karlových Varov. Na výber bolo z množstva rôznych príchutí a designov krabíc. Výhodou bolo, že sa kúpeľné oblátky dali kúpiť skoro v každom obchode. A bola to vážne dobrota!


Záverečné hodnotenie pobytu v Park Spa Hoteli Sirius ****

„Lepšie umiestnenie hotela v Karlových Varoch sme si ani nemohli priať! Personál bol veľmi ochotný a vybavenie hotela bolo do najmenšieho detailu prispôsobené hosťom, ktorí prišli na kúpeľný pobyt. Izba bola priestranná a čistá. Potešili nás maličkosti ako misa s ovocím či župany. Raňajky boli bohaté a večere chutné. Procedúry, ktoré sme vyskúšali, nám dodali energiu na prehliadku kúpeľov. Centrum mesta je z hotela vzdialené len pár krokov, takže sme si mohli vychutnať prechádzku s nočným osvetlením pozdĺž rieky aj posedenie s nápojmi v parku vedľa Sadovej kolonády. Karlove Vary som túžila navštíviť už dlho a veľmi prekonali moje očakávania. Určite sa sem vrátim a budem rada, ak to bude práve do Park Spa Hotela Sirius ****.”


👍 Pobyt v Park Spa Hoteli Sirius **** bol osobne overený Fanni, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet