Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Rajská zahrada

Vydajte sa do Orlických hôr s Anet, členkou nášho tímu Travelking. Konkrétne do Hotela Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a jedlo? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Rajská zahrada

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 12. 9. 2023 – 14. 9. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Rajská zahrada ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Orlické hory
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na náš septembrový útek z mesta do prírody sme vyrazili v utorok o 13:00 hodín z Prahy. Do cieľovej destinácie, ktorou sa tentoraz stalo Nové Město nad Metují v Orlických horách, sme aj s prestávkami dorazili asi za dve a pol hodiny.

Cesta prebiehala bez jediného problému. Aby sme ušetrili za diaľničnú známku a užili si záživnejšiu jazdu, zvolili sme trasu mimo diaľnice. Vďaka tomu sme si cestou v rýchlosti prezreli centrum Poděbrad a Hradca Králové. Z Hradca, kde sme sa stihli aj rýchlo občerstviť, už to do cieľa nebolo ďaleko. Keď sa nám na horizonte ukázali prvé kopčeky, začali sme sa o to viac tešiť na všetko, čo nás počas pobytu v Orlických horách čaká.

Ako to bolo s parkovaním?

S parkovaním sme nemali nijaký problém. Vo dvore hotela bol dostatok parkovacích miest, takže aj keď sme počas dňa odišli na výlet, vždy na nás po návrate čakalo voľné miesto. Parkovanie sme mali v cene ubytovania, a tak ho nebolo nutné ohlasovať vopred ani informovať recepčnú pri check-ine.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovali sme sa v Hoteli Rajská zahrada **** v Novém Měste nad Metují v bezprostrednej blízkosti historického centra. Hneď po príchode nás očaril úplne úchvatný výhľad na nekonečnú zeleň, z ktorej nešlo spustiť oči.

Našim útočiskom sa stala dvojlôžková izba Standard, ktorá nás prekvapila pestrofarebným dizajnom a nezvyčajnou priestrannosťou. K vybaveniu izby patrila pohodlná manželská posteľ, gauč s vankúšikmi, písací stôl so stoličkou, trezor, minibar a veľká šatníková skriňa. Súčasťou kúpeľne bol sprchovací kút, fén a kozmetika.

Z obrovských okien, ktoré vďaka sklenenému zábradliu fungovali trochu ako balkón, sme mali pekný výhľad na hlavnú ulicu s kostolom. V izbe sa spalo príjemne, jediným problémom bol hluk z ulice, ktorý nás rušil hlavne ráno.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Ráno prebiehalo vo všetkej paráde. Hneď po prebudení sme vyrazili na bohaté bufetové raňajky, z ktorých pestrej ponuky sme si obaja vybrali to, na čo sme mali najväčšiu chuť. Ja som tentoraz zvolila sladké pečivo, ovocie a niekoľko druhov müsli. Priateľ si naložil miešané vajíčka, chrumkavú žemľu so syrom, šunkou a veľa zeleniny. K dokonalosti už chýbala iba dobrá káva, ktorú sme si sami pripravili v kávovare. Raňajkovali sme na slnečnej hotelovej terase s výhľadom na rajskú záhradu s meandrami rieky Metuje. Deň skrátka nemohol začať lepšie!

Štýlová hotelová reštaurácia s romantickým interiérom ponúkala jedlo po celý deň. Potešilo nás, že bolo k dispozícii denné obedové menu s tromi variantmi pokrmov a dvoma polievkami. Všetko navyše za veľmi priaznivú cenu. Ponuku sme jeden deň využili a ochutnali sme ľahký šalátik s kuracím mäsom a medailóniky z karé s hranolčekmi. Chutný obed sme zavŕšili kávou a dezertom z nášho balíčka.

Do hotelovej reštaurácie sme zavítali aj v prvý deň, a to na večeru, ktorú sme si tentokrát vyberali zo štandardného jedálneho lístka. V menu nechýbali cestoviny, steaky, predjedlá ani šaláty. My sme sa nechali zlákať cestovinami tagliatelle s kuracím mäsom a hubovým ragú a rozhodne sme neurobili chybu! K jedlu sme si pripili vínom a čapovaným plzenským pivom a potom sme sa na presvetlenej terase rozprávali až do záverečnej o 23:00 hodín. Potom už sme si len v izbe vychutnali welcome drink v podobe ružového sektu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Po väčšinu pobytu sme sa stravovali v hotelovej reštaurácii. Od začiatku sme však mali v pláne navštíviť Bartoňovu útulňu, ktorá sa nachádza len pár kilometrov od ubytovania v krásnom údolí prírodnej rezervácie Peklo. V drevenej turistickej chate vystavanej v ľudovom štýle slávneho architekta Dušana Jurkoviča sme si v deň odchodu pochutnali na dobrom jedle a čapovanom pive.

Vyberali sme z menu s klasickými českými jedlami. Zvíťazila u nás mäsová zmes so zemiakmi a jahodové knedle s tvarohom. Na jedlo sme nečakali dlho a v malebnom prostredí uprostred lesov nám chutilo o to viac!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Chvíle pokojnej relaxácie sme prežili v luxusnom wellness centre, ktoré sa pýšilo upokojujúcim výhľadom na krajinu. Jeho súčasťou bola vírivka, bazén s protiprúdom a chrličom vody, parná sauna, sprchy s tropickým dažďom a pohodlné ležadlá. Z wellness sa dalo vyjsť na drevenú terasu s posedením, kde sme si vždy chvíľu oddýchli na čerstvom vzduchu. A čo bolo najlepšie? Wellness sme mali celé dve hodiny len sami pre seba!

To ale stále nie je všetko! Druhý deň ráno nás čakal špeciálny wellness zážitok v podobe romantického Kleopatrinho kúpeľa. Za ranným rozmaznávaním sme sa presunuli do súkromnej miestnosti s vaňami, vodnou posteľou a drobným občerstvením, kde už pre nás personál všetko nachystal. Celú hodinku sme skvele relaxovali vo voňavom kúpeli, popíjali biele víno a jedli čerstvé ovocie. Taký odpočinok by sa mi páčil aj každý deň!

Relaxačný kúpeľ, ktorý bol súčasťou nášho balíčka, sme si na recepcii vopred rezervovali na konkrétny čas. V miestnosti boli k dispozícii aj župany a osušky.

Kam sa vydať na výlet?

Hotel Rajská zahrada je skvelým východiskovým bodom pre túry v Orlických horách. Výletné ciele v okolí by bez problému vystačili aj na týždennú dovolenku, všeličo sa dá však stihnúť aj za tri dni.

Čo sme si v okolí nenechali ujsť?

  • Nové Město nad Metují – náš pobyt nemohol začať inak ako prehliadkou historického centra, ktoré sa rozprestieralo len pár minút pešo od nášho hotela. Pri zapadajúcom slnku sme sa prešli po malebnom renesančnom námestí lemovanom farebnými domčekmi s podlubím, ktorému dominuje rozprávkový zámok.

  • Rozhľadňa Velká Deštná – náš druhý deň sa síce niesol v znamení wellness, popoludní sme ale nezaháľali a vydali sa zdolať najvyšší vrchol Orlických hôr – Velkú Deštnú (1 116 m n. m.). Auto sme nechali v Luisinom údolí, odkiaľ nám cesta hore trvala asi 40 minút. Na vrchole Velkej Deštnej sme vyliezli na štýlovú drevenú rozhľadňu s dych vyrážajúcim výhľadom na Rychnovsko, Bystřické hory, Krkonoše a Ještěd.

  • Prírodná rezervácia Peklo – do prírody sme sa vydali aj ďalší deň, tentoraz priamo do Pekla! Autom sme prišli až na parkovisko pri malej osade v údolí, odkiaľ sme sa vydali na vyhliadku Koníček. Pred vstupom na žltú turistickú trasu nás prekvapila značka s varovaním „Len pre zdatných“. My sme sa však nezľakli a kopec úspešne vyšliapli. Odmenou nám bol nielen fantastický výhľad, ale po zostupe dole aj výborné jedlo v Bartoňovej útulni. Pokiaľ však nepatríte medzi skúsených turistov, odporúčame vám vybrať si jednu z mnohých iných turistických trás, ktoré sú určite lepšie prístupné. 🙂

  • Mestá Náchod a Kudowa Zdrój – na spiatočnej ceste sme si ešte stihli prezrieť Náchod s romantickým námestím, nad ktorým sa v závratnej výške týči Náchodský zámok. Čas nás tlačil, ale my sme sa nedali a pokračovali sme ešte o kúsok ďalej, do poľského kúpeľného mesta Kudowa Zdrój. Tam nás zaujal rozkvitnutý park s kúpeľnými budovami a raritou v podobe relaxačnej steny z vetvičiek, po ktorých na zem stekali kvapky vody. Na chvíľu sme sa tu posadili na lavičku a užívali si pokojnú atmosféru a svieži vzduch.

  • Vodná nádrž Rozkoš – naším posledným zastavením bola vodná nádrž Rozkoš, v ktorej sme sa vykúpali a chvíľu si pred cestou domov odpočinuli na brehu. Myslím, že lepšiu rozlúčku, ako relax pri pokojnej vodnej hladine zrkadliacej modrú oblohu, sme si ani nemohli priať.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Rajská zahrada ****

„Hotel Rajská zahrada **** sa nám zapíše do pamäti ako hotel s tým najkrajším výhľadom. Ten ale nie je ani zďaleka jeho jedinou prednosťou! Skvelé wellness, úžasná reštaurácia a poloha priamo v srdci Orlických hôr - to je kombinácia, ktorá jednoducho nemôže sklamať. Relax v hotelovej wellness zóne s vírivkou, bazénom a parnou saunou sme striedali s výletmi za atraktívnymi turistickými cieľmi v okolí. A je ich tu naozaj mnoho! Nezanedbávali sme ani naše žalúdky, ktorým chutili raňajky, obedy aj večere. Čerešničkou na dovolenkovej torte bol welcome drink v izbe a káva s lahodným dezertom. A tak sme tu prežili odpočinok naozaj ako v rajskej záhrade! ”


👍 Pobyt v Hoteli Rajská zahrada **** bol osobne overený Anet, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet