Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Most Slávy ***

Preskúmajte Slovensko s Anet, členkou nášho tímu Travelking. Konkrétne Hotel Most Slávy *** v Trenčianskych Tepliciach. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a jedlo? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Most Slávy ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Nepoznám lepší spôsob, ako si spríjemniť sychravú jeseň, než vyraziť na wellness pobyt! My sme sa za odpočinkom vydali do slovenského kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice. Vyrazili sme v utorok okolo 11:00 hodín z Prahy. Pred cestou sme si kúpili českú 10-dňovú diaľničnú známku za 310 Kč.

Čakala nás asi dvojhodinová cesta po diaľnici, ktorú sme opustili až za Brnom pri zjazde na Uherské Hradiště. Odtiaľ sme pokračovali po ceste cez Kroměříž až k hraničnému priechodu Starý Hrozenkov. Od hraníc to do Trenčianskych Teplíc netrvalo dlhšie ako pol hodinky. S drobnými prestávkami nám cesta zabrala asi 5 hodín.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto sme zaparkovali priamo pred hotelom, kde zostávalo niekoľko voľných miest, hoci bol hotel v čase nášho príchodu pomerne obsadený. Parkovanie je zahrnuté v cene balíčka, a tak sme nič neplatili ani neohlasovali vozidlo vopred. Parkovisko sa nachádza v tesnej blízkosti hlavného vchodu, čo oceníte hlavne pri prenose batožiny.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovali sme sa v Hoteli Most Slávy, po ktorého chodbách sa predtým prechádzali slávne filmové hviezdy ako Jean Paul Belmondo, Sophia Loren alebo Gina Lollobrigida. Ich zvučné mená nájdete na kovových tabuľkách pred hotelom, ktoré pripomínajú medzinárodný filmový festival ART Film, ktorý sa tu pravidelne konal až do roku 2016.

Naša dvojlôžková izba Standard sa nachádzala na prvom poschodí s výťahom. Interiér bol inšpirovaný zámockým štýlom a rovnako ako zvyšné priestory hotela bol veľmi vkusne zariadený. V strede miestnosti stála pohodlná manželská posteľ, naproti ktorej sa vynímalo posedenie s okrúhlym stolíkom a dvoma stoličkami. Nechýbal písací stôl s televíziou, chladnička ani šatníková skriňa s dostatkom miesta. Súčasťou izby bola súkromná kúpeľňa s vaňou, toaletou, uterákmi, sprchovým gélom a mydlom a drobnosťami, ako sú odličovacie tampóny a vatové tyčinky. Fén bol schovaný v skrini vedľa kúpeľne spoločne s hubkami na čistenie topánok a teplou dekou.

Radosť nám urobil vlastný balkón s výhľadom na kúpeľný park, ktorý, bohužiaľ, zacláňala strohá bytovka, a tak pohľad z okien nebol taký pekný, ako by mohol byť. Hoci okná smerovali na hlavnú cestu, bol v izbe cez deň aj cez noc príjemný pokoj.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Zážitok si odniesli aj naše chuťové poháriky. Každé ráno na nás čakali kráľovské raňajky podávané formou štedrého bufetu, v ktorom bolo snáď všetko, čo vám napadne. Čerstvé pečivo, syry, údeniny, miešané aj varené vajíčka, údeniny, ovocie a zelenina, müsli s jogurtom, ale aj sladké dobroty – z takej ponuky si vyberie úplne každý! Ponúknuť sme sa mohli aj 100 % džúsom a pretože začať deň bez kávy alebo čaju jednoducho nejde, nechýbal ani samoobslužný automat na horúce nápoje. Raňajky prebiehali od 7:00 do 10:00 hodín.

Rovnako bohatá bola aj večera, ktorá sa servírovala v troch chodoch; tvorila ich polievka či predjedlo, hlavné jedlo a dezert ako sladká bodka na záver. V deň check-inu nám hlavný chod pridelili, druhý deň sme si mohli vybrať z troch variantov s jednou vegetariánskou možnosťou. Menu sa skladalo z klasických pokrmov stredoeurópskej kuchyne. My sme si pochutnali na bravčovom na hubách s ryžou, tofu s kuskusom a zeleninou alebo na jeleňom stehne s knedľou. Ako dezert sa prvýkrát podávala zmrzlina so šľahačkou a druhýkrát čokoládový rez. K jedlu sme si priobjednali nápoje podľa chuti, ktoré sme potom hromadne zaplatili pri check-oute. Večera sa podávala od 17:00 do 18:30 hodín, kvôli vyššej obsadenosti hotela nám však recepčná posunula začiatok až na 17:45.

Obsluha bola veľmi milá a vždy nám vyšla v ústrety. Prvý deň sa nám posedenie pri večeri pretiahlo, a hoci oficiálne reštaurácia zatvárala o 19:00 hodín, čašník nám dovolil dopiť drink aj po zaverečnej.

Ako sme sa najedli v okolí?

Polpenzia nás dostatočne zasýtila, a tak sme skôr ako ďalšie stravovanie hľadali podnik, kam si zájdeme na pohárik. Zvíťazil pôsobivý bar Likérka, na ktorý sme narazili pri prechádzke centrom. Vydali sme sa sem druhý deň po večeri a bolo to správne rozhodnutie! Čakala nás tu pohodová atmosféra, moderný dizajn s hromadou izbových kvetov a hlavne prémiové drinky zo slovenského ginu. Barman nám poradil s výberom drinku a prezradil nám aj zopár informácií o ginoch a likéroch z ponuky. Návštevu tohto osobitého podniku s milou obsluhou rozhodne odporúčame. Hotelová reštaurácia zatvára už o 19:00, a tak si príjemný večer môžete užiť napríklad práve tu, len pár krokov od ubytovania.

Pri návšteve Trenčína sme sa nechali zlákať vôňou burgrov a zašli sme na jedlo do burgrárne Fatty Patty priamo vedľa hlavného námestia. Nenápadný malý stánok servíroval také výborné burgre, že by sa za nich nemusela hanbiť ani známa reštaurácia. Postarané bolo aj o zábavu, a to vďaka zábavným historkám výrečného kuchára, ktorý miluje Trenčín, svoj stánok, hudbu a poéziu. A tak sme sa opäť presvedčili o tom, že jedlo robené s láskou chutí najlepšie!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotelové wellness centrum bolo oázou pokoja a pohody. Hneď pri vstupe do odpočinkovej zóny nás ovanula pokojná atmosféra podporená príjemnou vôňou. Za dverami boli uzamykateľné skrinky a prezliekáreň so zrkadlom a fénom. Na ležadlách a v policiach boli pripravené uteráky a deky, jediné, čo nám tu trochu chýbalo, boli župany. Ocenili sme barel s vodou, vďaka ktorému nebolo nutné brať si so sebou vlastné pitie.

Súčasťou parádneho wellness bol bazén, fínska sauna a odpočinková zóna s ležadlami. Keďže bazén nebol napustený termálnou vodou, čakali sme trochu otužovania, voda však bola veľmi teplá. Užili sme si seansu v saune, ktorú sme striedali so studenou sprchou, a na záver si zaplávali v bazéne. Pri príchode nám recepčná odovzdala cenník so širokou ponukou masáží a wellness procedúr, my sme nakoniec žiadnu nevyužili, ale vám možno nejaká padne do oka!

Wellness centrum je prístupné s drobnými prestávkami od 8:00 do 21:00 hodín, a tak sme si dávku rozmaznávania dopriali pred raňajkami aj po večeri. Hoci wellness nebolo súkromné, v časoch, keď sme ho navštívili my, sme stretli iba pár ďalších hostí. Určite sa tak nemusíte báť, že by bolo wellness plné ľudí.

Kam sa vydať na výlet?

Trenčianske Teplice ležia v obklopení krásnej prírody Strážovských vrchov, ktoré lákajú na kratšie aj dlhšie prechádzky bez davov turistov. Tešili sme sa na krásnu jesennú krajinu a naše očakávania sa naplnili! Po príchode sme požiadali recepčnú o tipy na výlety a dostali sme skvelú brožúrku s turistickými trasami a atraktívnymi výletnými cieľmi.

Počas nášho pobytu sme si užili tieto výlety:

  • Centrum Trenčianskych Teplíc – stačilo len prejsť cestou a ocitli sme sa v kúpeľnom lesoparku. V rozľahlom parku sa nachádza kultúrne centrum, umelecké sochy, Labutie jazierko a Most slávy, podľa ktorého nesie hotel svoj názov. Park z jednej strany nadväzuje na hlavnú promenádu, na ktorej okrem množstva obchodov a kaviarní stoja hlavné atrakcie mesta, Kúpele Trenčianske Teplice s Tureckými kúpeľmi Hammam a Sina a termálnym bazénom Grand.

  • Vyhliadka Jeleň – hlavným cieľom našej prechádzky sa stala vyhliadka Jeleň. Dostať sa k nej dá rôzne, my sme to vzali cez kúpalisko a wellness Zelená Žaba, ktoré v lete ponúka veľa vyžitia. Odtiaľ sme pokračovali po zelenej a červenej okolo Jaskyne pod Jeleňom, popri roztomilej kaplnke až k samotnej vyhliadke. Tam nás privítala veľká drevená plastika jeleňa a krásny výhľad na celé Teplice. Na chvíľu nás pozdravilo aj slniečko, a tak sme sa vracali dole s dobrou náladou.

  • Trenčín – historické mesto len 10 minút autom od hotela sme si nemohli nechať ujsť. V malebnom centre sme najprv navštívili unikátny rímsky nápis z roku 179 n. l., ktorý je zadarmo prístupný na prvom poschodí Hotela Elizabeth. Pokračovali sme na Trenčiansky hrad, ktorý nás lákal už z veľkej diaľky. Posedeli sme si v hradnej kaviarni, pokochali sa prekrásnymi výhľadmi na mesto a zvlnenú krajinu, ktorá ho obklopovala, a už nás čakala pútavá komentovaná prehliadka so skvelým sprievodcom. Na prehliadke sme v túto ročnú dobu boli len traja, a tak sa sprievodca so zápalom venoval všetkým našim otázkam a dokonca navrch pridal aj pár žartovných historiek.

  • Čachtice – aby tých hradov nebolo málo, vydali sme sa posledný deň po stopách neslávne známej Čachtickej pani. Naším cieľom sa tak stala zrúcanina Čachtice, na ktorej mala grófka Alžbeta Bátoriová vykonávať svoje hrozné činy. Nádvorie bývalej pevnosti síce v novembri nebolo verejnosti prístupné, aj tak sa nám však návšteva ponurého miesta zapísala do pamäti. Strašidelnej atmosfére hralo do noty aj počasie, bolo daždivo a v údolí sa váľala hmla. Výhľady tu však boli nádherné a celé miesto pôsobilo trochu ako vytrhnuté z cudzích krajov.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Most Slávy ***

„Pobyt v Hoteli Most Slávy *** sme si užili na maximum. Vďaka bohatej polpenzii sme nemuseli riešiť stravu, wellness centrum s bazénom a saunou nám umožnilo na chvíľu vydýchnuť a príjemná izba s útulnou atmosférou nám poskytla zázemie na objavovanie ďalšieho kúsku sveta. Ako milovníkov prírody nás potešilo, že sa hneď za hotelom týčia Strážovské vrchy, ktoré sú plné turistických trás a lákajú na prechádzky s krásnymi výhľadmi do údolia. Navyše sme to mali blízko aj do mesta Trenčín, kde nás oslovil mohutný stredoveký hrad. Pobytu skrátka nič nechýbalo. Príďte si aj vy užiť relax v štýle filmových hviezd! ”


👍 Pobyt v Hoteli Most Slávy *** bol osobne overený Anet, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet