Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Alpenblick *** v Alpách

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do rakúskych Álp. Konkrétne do Hotela Alpenblick *** v Bad Gasteine. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Alpenblick *** v Alpách

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 15. 5. 2023 - 17. 5. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Alpenblick***
  • Lokalitou ubytovania sú: Alpy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Dlhé mesiace strávené v Prahe už volali po úteku do prírody, a tak sme sa v máji vydali do kúpeľného mesta Bad Gastein v rakúskych Alpách. Z Prahy sme vyšli smerom na České Budějovice a pokračovali sme až k hraničnému priechodu Dolní Dvořiště. Ešte pred prejazdom do Rakúska sme si kúpili 10-dňovú diaľničnú známku za necelých 250 Kč.

V Rakúsku sme sa po niekoľkých prestávkach napojili na diaľnicu smer Linz, po ktorej sme išli až do Salzburgu. Tam sme vyšli z diaľnice a asi za hodinu a pol sme dorazili do Bad Gasteina. Cesta bola pohodová a až na pár zúžení na diaľnici sme nemali žiadne komplikácie. Do cieľa sme úspešne doarzili asi po 6,5 hodinách, a to vrátane niekoľkých prestávok.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto sme nechali na parkovisku v bezprostrednej blízkosti hotela. Neplatili sme žiadny poplatok ani sme parkovanie nenahlasovali dopredu. Na začiatku nášho pobytu bol hotel poloprázdny, a tak s parkovaním nebol najmenší problém. Neskôr však prišlo viac hostí a na parkovisku bolo pomerne tesno, aj tak sme si však nakoniec vždy nejaké to voľné miesto našli. Milá recepčná nám navyše ohľadne parkoviska ochotne poradila a v prípade akýchkoľvek komplikácií by nám určite bola nápomocná.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovali sme sa v Hoteli Alpenblick *** v alpskom mestečku Bad Gastein. O kúpeľných hostí sa tu starajú už od roku 1935 a je vidieť, že to robia so skutočnou láskou. Hotel vlastnia sestry, ktoré boli počas celej doby pobytu v hoteli prítomné a podieľali sa na jeho chode. Ich vrelý prístup k hosťom aj k personálu sa odrážal aj na priateľskej atmosfére celého ubytovania. Niet teda divu, že sme sa tu od prvých chvíľ cítili ako doma.

Dostali sme elegantnú dvojlôžkovú izbu s vlastnou kúpeľňou a balkónom. V predsieni stála šatníková skriňa a komoda, kam sme si uložili veci. V priestrannej kúpeľni bol k dispozícii sprchový kút, toaleta, fén a sušiak na uteráky. Spálňa bola vybavená pohodlnou manželskou posteľou s nočnými stolíkmi, stolom so stoličkami a rohovým kreslom. Zo spálne sa dalo vyjsť na balkón, z ktorého bol naozaj úchvatný výhľad na údolie s alpskými vrchmi v pozadí. Aj napriek tomu, že sa najvyššie hory pred nami schovávali v hmle, výhľad z balkóna sme si skutočne zamilovali.

Pod hotelom sa rozprestierala nádherná záhrada, ktorá priamo pozývala na pokojné prechádzky. Častokrát sme si počas pobytu sadli na záhradnú terasu s drinkom a kochali sme sa výhľadom na rozkvitnuté záhony horských kvetov a jeden z gasteinských vodopádov. Príjemným bonusom bola aj miestnosť so stolným futbalom, biliardom a stolným tenisom, ktoré sme si mohli kedykoľvek bezplatne zahrať.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Ráno od 7:30 do 10:15 hodín sa podávali raňajky formou bufetu. Výber bol natoľko pestrý, že sme sa skoro nemohli rozhodnúť, čo si zo všetkých tých sladkých a slaných dobrôt vybrať. Švédske stoly prekypovali sladkými zákuskami, müsli s jogurtom či mliekom, čerstvou zeleninou a ovocím, chrumkavým pečivom, údeninami, syrmi aj lahodnými nátierkami. Nechýbala ani káva, rôzne druhy čajov a ovocné džúsy. Vychytané boli aj drobné detaily – hostia si mohli do čaju nastrúhať čerstvý zázvor, rozkrojiť pečivo na drevenej doske alebo si stopercentné džúsy nariediť vodou. Príjemné bolo aj posedenie v reštaurácii, kde sa raňajky a večera podávali. Zaujímavý interiér vynikal veľkými oknami s výhľadom na hory a vodopád.

Večer od 18:30 do 19:30 hodín sa servírovala trojchodová večera, ktorú sme si zakaždým objednali deň vopred. Na výber sme mali z troch možností na každý chod a jeden variant bol vždy vegetariánsky.

Ako prvý chod sa podávalo predjedlo, ktoré väčšinou tvorila polievka alebo zeleninový šalát. Nasledovalo hlavné jedlo, ktoré bolo zakaždým výborné a pekne naservírované. Pochutili sme si napríklad na paprikovej omáčke so špeclami, ruskej musake alebo zemiakových raráškoch. Nakoniec prišla na rad sladká bodka v podobe zmrzliny, ľadovej kávy či pudingu so šľahačkou. Počas celej doby večere bol k dispozícii aj šalátový bar. Na jedlo sme si mohli predobjednať aj pitie, ktoré však nebolo v cene polpenzie. Vyberali sme si z miešaných drinkov, piva, vína a najrôznejších nealkoholických nápojov.

Počas celej doby pobytu sa o nás starala veľmi milá obsluha, ktorá nás každé ráno aj večer privítala prívetivými úsmevmi a občas aj nejakým tým vtipom. Bolo vidieť, že im naozaj záleží na tom, aby sme si pobyt užili.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou balíčka bol neobmedzený vstup do termálneho bazéna a sauny. Vonkajší bazén s teplou termálnou vodou, ktorý sa nachádza v hotelovej záhrade, sme mohli využívať približne od 8:00 do 20:00 hodín. Pri plávaní nás nadchol výhľad na hory a vďaka príjemnej teplote vody (34 °C) bolo kúpanie skvelým zážitkom aj napriek daždivému počasiu. Odporúčam ísť do bazéna pred raňajkami a vychutnať si jedinečný pokoj, ktorý v hotelovej záhrade panuje. Lepší začiatok dňa si ani neviem predstaviť. V záhrade nájdete aj Kneippov terapeutický chodník.

Počas pobytu sme sa zahriali aj v privátnej infrasaune, ktorú nám personál na požiadanie zapol. Stačilo počkať 20 minút a už sme báječne relaxovali v súkromí. Od 15:00 do 19:00 hodiny bolo potom možné ísť do fínskej sauny, pri ktorej nechýbali sprchy a ochladzovací bazén, ktorý však počas nášho pobytu nebol naplnený (pravdepodobne z dôvodu menšej obsadenosti hotela). Sauna bola pre nás zaslúženou odmenou po túrach v horách a parádnym spestrením ukončenia dňa.

Pri wellness zóne sme si počas celej doby pobytu dopriavali pitnú kúru s miestnymi liečivými prameňmi, ktoré v Bad Gasteine vyvierajú. Boli tu pripravené tégliky, ktoré sme mohli nechať na značkách a napiť sa z nich, kedykoľvek sme šli okolo. V hoteli bola tiež možnosť priplatiť si za masáž alebo liečebné procedúry.

Kam sa vydať na výlet?

Okolie hotela je populárnym centrom zimných aj letných športov. Možností výletov je tu nespočetne, či už si chcete dát poriadne do tela alebo si len užívať krásnu prírodu pri nenáročných prechádzkach. My sme sa vzhľadom na nepriaznivé počasie zvolili druhý variant, a dovolenka sa tak niesla skôr v oddychovom duchu. Jeden výstup sme si však predsa len neodpustili. :)

Na svahoch, ktoré obklopujú kúpeľné údolie, stojí hneď niekoľko horských chát. K jednej z nich, chate Poserhöhe (1 485 m n. m.), sme sa druhý deň pobytu vydali po značenej turistickej trase. Výhľady nám síce hmla nedopriala, avšak videli sme prebúdzajúcu sa jarnú krajinu, ktorej dominovali vodopády a potôčky z topiaceho sa snehu. Výstup nám komplikovalo počasie, ale do cieľa sme dorazili úspešne. A musím povedať, že saunu a večeru sme po návrate ocenili dvojnásobne.

Nemohli sme si nechať ujsť ani prehliadku malebného kúpeľného mesta Bad Gastein, do ktorého sme vyrazili pešo priamo od hotela. Po pár stovkách metroch sme narazili na prvý vodopád, od ktorého sme pokračovali po značenej trase Wasserfallweg (Cesta vodopádov) až k ústrednému gasteinskému vodopádu. Na každom kroku sa pred nami otvárali krásne panorámy. V sezóne tu navyše môžete zavítať do množstva kaviarní a reštaurácií, ktoré boli, bohužiaľ, počas nášho pobytu ešte zatvorené.

V lete sa rozhodne vydajte neďalekou lanovkou na najlákavejšie atrakcie okolia – 140-metrový visutý most a vyhliadku Glocknerblick na kopci Stubnerkogel. Objavte tiež susedné mesto Bad Hofgastein s termálnymi kúpeľmi alebo stredisko zimných športov Sportgastein.

My sme využili dobrú polohu hotela a vyrazili sme aj na jeden ďalší výlet do mestečka Zell Am See. V ňom sme sa prešli pozdĺž Zellského jazera, ktoré som chcela už dlho vidieť na vlastné oči. Dorazili sme sem asi za 50 minút a krásne výhľady nás sprevádzali počas celého výletu.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Alpenblick ***

„Hotel Alpenblick *** nás natoľko očaril, že sme si pobyt predĺžili o dve noci a keby to išlo, snáď by sme sa tu ubytovali natrvalo. Vľúdny personál nám vždy vyšiel v ústrety, jedlo bolo výborné a v izbe nám nič nechýbalo. Prekvapilo nás, že napriek tomu, že hotel poskytuje prvotriedne služby, stále si zachováva domácu atmosféru a priateľský prístup. Lepšie miesto na oddych od zhonu mesta sme si snáď ani nemohli vybrať. Chvíle pohody sme zažívali ako v hotelovej reštaurácii, tak aj pri večernom posedení s pohárom vína na balkóne alebo na záhradnej terase. Nádherné bolo aj okolie ubytovania. Nech už sme počas víkendu vyrazili kamkoľvek, neustále nás sprevádzali dych vyrážajúce výhľady, ktoré mi v pamäti zostanú ešte dlho. Keby som mohla mať jedno prianie, bol by ním návrat do Bad Gasteina v trochu lepšom počasí, aby sme mali viac príležitostí spoznávať, čo tento krásny región ponúka. Ak si chcete na chvíľu oddýchnuť v prostredí očarujúcej prírody, potom je pre vás pobyt v Hoteli Alpenblick tým pravým. Verím, že sa vám tu bude páčiť rovnako ako nám.”


👍 Pobyt v Hoteli Alpenblick *** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prehliadnuť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet