Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Hoteli Sonnhof Rauris *** vo Vysokých Taurách

Vydajte sa spolu s Jirkom, členom nášho Travelking tímu, do rakúskych Vysokých Taur. Konkrétne do Hotela Sonnhof Rauris ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Hoteli Sonnhof Rauris *** vo Vysokých Taurách

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 18. 8. 2022 - 20. 8. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Sonnhof Rauris ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Vysoké Taury
  • Cestoval som s: Partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Rakúska sme sa vybrali z Brna a cesta do mesta Rauris trvala asi 6 hodín. Išli sme najkratšou možnou trasou, ktorú nám ukázala aplikácia WAZE. Pre jazdu v Rakúsku je nutné zakúpiť si diaľničnú známku, ktorá stojí 9,60 € na 10 dní. Je možné ju kúpiť aj online, ale v tomto prípade môže jej platnosť začínať najskôr 18 dní od nákupu. Vďaka veľmi kvalitným diaľniciam na rakúskej strane bola cesta plynulá. Benzín aj nafta sú za podobnú cenu ako na Slovensku. Cena občerstvenia je odhadom o 20 % vyššia ako u nás. V Rakúsku policajti veľmi často merajú rýchlosť, takže si na to dajte pozor. Odporúčam využiť aplikáciu, ktorá vám ukáže úseky merania.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je možné priamo pri hoteli, ale keď prídete v neskoršiu hodinu, možno budete mať problém nájsť voľné miesto. Pokiaľ voľné miesto nebude k dispozícii, spýtajte sa na recepcii. Personál vám ochotne poradí, alebo nejaké extra miesto pre auto vymyslí. Parkovanie je zadarmo a je možné ho vopred zarezervovať, čo odporúčam.

Občas tu autá parkujú dokonca aj za sebou, čo vás môže ráno nemilo prekvapiť. Rozhodne svoje auto nenechávajte na miestach, ktoré sú označené ako súkromné, tie patria obyvateľom okolitých domov.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Sonnhof Rauris *** leží v rovnomennom menšom mestečku Rauris, ktoré je obľúbeným lyžiarskym strediskom. Celú obec prejdete z jednej strany na druhú zhruba za 15–20 minút chôdze. Počas našej návštevy na námestí práve prebiehali trhy, ktoré sa nám veľmi páčili. Rauris leží v malebnom mieste v údolí medzi kopcami a z hotela je nádherný výhľad na mestečko aj krásnu prírodu. Dominantou strediska je lanovka a hotel, ktorý sa pri nej nachádza a v noci vždy osvetlí celé miesto. Nechýbajú tu krásne upravené záhrady, domy a reštaurácie. Blízko hotela stojí supermarket. Menšou nevýhodou je, že kúsok od stredu mesta sa nachádza chov zvierat a občas je to dosť cítiť.

Ubytovaní sme boli v izbe, kde sa nachádzala dvojlôžková posteľ, na ktorej sa spalo veľmi dobre. Bola tu tiež veľká skriňa na oblečenie, ktorá bola vyvoňaná citrónovým sprejom. Vôňa bola ale taká silná, že sme do skrine oblečenia radšej nedávali.😊 Nechýbala ani televízia s cudzojazyčnými programami, české sa ale naladiť nedali. Z balkóna bol krásny výhľad na hory a mesto. Izba bola skôr menšia, ale na prespanie bohato stačila.

Hotel Sonnhof Rauris ***, Osobne overné Travelkingom

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali polpenziu formou bufetu. Na raňajky aj na večere bol skôr skromnejší výber jedla, ale väčšina pokrmov bola chutná. V reštaurácii je pekný a dobre vybavený bar, ktorý môžem odporučiť. Každá izba má pridelený stôl s číslom izby, takže po príchode jednoducho zamierite k „svojmu“ stolu. Súčasťou reštaurácie je aj malá terasa s posedením.

Súčasťou raňajok bol veľmi pestrý výber údenín a syrov. Slabšia bola ponuka zeleniny a pečiva, predovšetkým toho sladkého. Na kávu tu bol len jeden automat, pri ktorom sa pri väčšom množstve hostí tvorili dlhšie rady.

Večere boli tiež formou bufetu a výber bol z 3 jedál a 3 príloh, zeleniny tu veľa nebolo. Výborné bolo bravčové s viedenskou cibuľkou a zemiakmi, rizoto ma naopak veľmi nenadchlo. Celkovo by som jedlo zhodnotil ako dobré. Keď niektorý z pokrmov došiel, na doplnenie sa chvíľku čakalo. Pokiaľ dôjde hlavné jedlo, odporúčam sa ísť opýtať, kedy sa ho chystajú doplniť, aby ste zbytočne nečakali. Predsa len chvíľku trvá, kým sa jedlo dovarí.

Hotel Sonnhof Rauris ***, Osobne overné Travelkingom

Ako sme sa najedli v okolí?

Polpenzia v hoteli nám bohato stačila, takže sme sa počas pobytu inde nestravovali.

Hotel Sonnhof Rauris ***, Osobne overné Travelkingom

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je skromnejšie wellness, ktoré sa skladá z bazéna a sauny. Menší bazén je umiestnený hneď vedľa reštaurácie a v prevádzke je iba do 18:00 hodín, potom sa totiž začínajú podávať večere. Voda v bazéne bola čistá a chlórovaná. Na plávanie nie je bazén dostatočne veľký, avšak na krátky relax po výlete, turistike či lyžovaní bohato stačí. Fínska sauna je určená pre 4 osoby a jej využitie je dobré nahlásiť s predstihom. Sauna sa totiž musí vyhriať, čo trvá minimálne 30 minút.

Hotel Sonnhof Rauris ***, Osobne overné Travelkingom

Kam sa vydať na výlet?

  • Mesto Zell am See patrí k najznámejším strediskám v Alpách. Ide o malebné letovisko, ktoré je zároveň kúpeľmi a rajom zimných športov. Nádhernou kulisou je jazero Zeller See, ktoré obklopuje historické jadro mesta z troch strán.
  • Zo Zell am See sa dá lanovkou pohodlne vyjsť na vrchol hory Schmittenhöhe (1 965 m n. m.), odkiaľ vedie množstvo atraktívnych značených trás. My sme zvolili známu panoramatickú trasu Pinzgauer Spaziergang, ktorá končí na vrchole Schattberg-Ost, odkiaľ sa dá zísť lanovkou do Salbachu. Späť do Zell am See sme sa dostali linkovým autobusom.
  • Tiesňava Sigmund Thun Klamm štartuje hneď za Kaprunom a vedie po robustných drevených lávkach. Výhodou je, že sa tu v sparnom dni krásne ochladíte.
  • Zo strediska Kaprun sme vyšli lanovkou na horu Maiskogel (1 750 m n. m.), odkiaľ sú krásne výhľady a ďalej je možné pokračovať po množstve turistických a cyklistických trás.
  • Vidieť sa oplatí tiež nádherné Krimmelské vodopády tvorené kaskádou troch menších vodopádov na horskej riečke Krimmler Ache. Okolo vodopádov vedie asi 4 kilometre dlhý spevnený chodník, ktorý sme prešli asi za 90 minút.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Sonnhof Rauris ***

„Rakúske Alpy sú nádherné a Hotel Sonnhof Rauris je ideálnym miestom na ich objavovanie. Leží len 30 minút od krásneho mesta a jazera Zell am See a rekreačného strediska Kaprun, ktoré ponúka bohaté možnosti vyžitia v lete aj v zime. Pokiaľ budete počas pobytu hojne využívať lanovky rovnako ako my, odporúčam na recepcii hotela požiadať o turistickú kartu. My do Rakúska jazdíme kvôli jazerám, horám a prírode, a to nás nikdy nesklame. Hotel je dostačujúci na prespanie v čistej izbe, odpočinok po výletoch a načerpanie energie pri jedle. Iba od wellness toho veľmi nečakajte. Personál bol veľmi príjemný a pozitívne nás prekvapil aj online check in. Oceňujem tiež možnosť parkovania priamo pri hoteli a nádherný výhľad z balkóna.”


👍 Pobyt v Hoteli Sonnhof Rauris *** bol osobne overený Jirkom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet