Osobne overené: Recenzia pobytu s procedúrami v Hoteli Dvořák Spa & Wellness **** v Karlových Varoch

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Karových Varov. Konkrétne do Hotela Dvořák Spa & Wellness ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness, procedúry a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s procedúrami v Hoteli Dvořák Spa & Wellness **** v Karlových Varoch

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na 3-dňový pobyt sme sa s mamičkou vydali do Karlových Varov. Najskôr sme cestovali zo Žďáru nad Sázavou do Prahy, zvolili sme vlak (RegioJet), ktorý išiel asi 2 hodiny. V Prahe sme potom z hlavnej vlakovej stanice prešli na Florenc, odkiaľ nám išiel autobus (Flixbus) do Karlových Varov. Táto cesta trvala zhruba 2 hodiny. Celkovo nás obe cesty (Žďár nad Sázavou – Praha – Karlove Vary a späť) vyšli na 1 100 Kč na osobu. Vo vlaku sme však cestovali v business triede, ktorá je drahšia, ak by sme volili najlacnejší variant, tak by nás cesta vyšla zhruba na 850 Kč/osoba.

Z autobusovej stanice v Karlových Varoch sme potom prešli na zastávku Tržnice (asi 5 minút pešo), odkiaľ jazdí autobus číslo 2 do centra mesta, kde sa nachádzal aj náš hotel. Vystúpiť je možné na zastávke Lázně I, alebo Divadelní náměstí. Odtiaľ je to do hotela zhruba 2 minúty pešo.

Ako to bolo s parkovaním?

My sme parkovanie nepotrebovali, ale všimli sme si, že aj napriek tomu, že sa hotel nachádza v centre Karlových Varov, ponúka vlastné parkovanie, čo je tu pomerne vzácne. Nachádza sa za budovou hotela a je nutné hlásiť ho vopred. Parkovanie stojí cca 520 Kč/deň.

Hotel Dvořák Spa & Wellness ****, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Dvořák Spa & Wellness **** sa nachádza priamo v centre Karlových Varov a len 2 minúty chôdze od autobusovej zastávky Divadelní náměstí. Počas 2 minút dôjdete aj k Vřídelnej kolonáde, kostolu Márie Magdalény a do množstva obchodíkov, reštaurácií a kaviarní. Pokiaľ si teda chcete užiť predovšetkým prechádzky po kolonádach, popíjanie liečivej minerálnej vody a relaxáciu v hoteli, rovnako ako my, je hotel ideálnou voľbou. Prekvapilo nás, že hoci je nápis „Hotel Dvořák ****“ len na jednej budove, ide vlastne o rozľahlý komplex 6 budov, ktoré sú však vzájomne prepojené, takže sa netreba báť, že by sa človek stratil alebo musel prebiehať vonku. Budovy hotela sú postavené v klasickom kúpeľnom štýle a do centra mesta skvele zapadajú.

Na recepcii sa nás ujala milá slečna, ktorá disponovala perfektnou jazykovou vybavenosťou, pretože okrem češtiny hovorila aj po nemecky a po rusky. Odovzdala nám karty od izby, oznámila nám časy raňajok a večerí a vysvetlila, ako sa dostaneme do wellness a balneo centra. Ubytované sme boli v okrajovej (šiestej) budove so žltou fasádou na 2. poschodí. To bolo skvelé, pretože práve na 2. poschodí sa nachádza wellness centrum, takže sme to do neho mali kúsok. V budove sú k dispozícii 2 výťahy, každý vedie do inej budovy, ale využívať môžete oba – stačí potom len prejsť medzi jednotlivými budovami chodbou. Všetko je tu veľmi dobre značené, takže sme všade trafili bez problémov.

Hotel Dvořák Spa & Wellness ****, Osobne overené Travelkingom

Naša krajná izba bola naozaj obrovská a skladala sa z menšej chodby s ohromnou šatníkovou skriňou (takú nemám ani doma :)), v ktorej sme našli župany a papuče, ktoré nám prišli vhod. Ďalej tu bola samotná izba s priestrannou manželskou posteľou (200x200 cm), ďalšou veľkou šatníkovou skriňou s minibarom a trezorom, komoda s televízorom, písací stôl so zrkadlom, stoličkou, prospektmi a rýchlovarnou kanvicou s hrnčekmi a čajom. Nechýbalo ani ďalšie posedenie - stolík a dve kreslá. Izba bola ladená do červenej, zelenej a žltej farby a bola plná dekorácií - rôzne lampy a lampičky aj obrazy. Samozrejme tu bola aj kúpeľňa, ktorá bola opäť veľká a potešila nás tu vaňa, ktorá mala zástenu, takže ju bolo možné použiť aj ako sprchovací kút. Zabudnuté neboli detaily, ktoré potešia predovšetkým dámy, ako kozmetické zväčšovacie zrkadlo, obrúsky, odličovacie tampóny či gumička do vlasov. Myslelo sa aj na starších hostí, takže kúpeľňa bola vybavená núdzovým tlačidlom na privolanie personálu. Veľkou výhodou izby bol balkón s posedením a výhľadom priamo na centrum mesta.

Počas pobytu som bola v kontakte s rôznym personálom - recepčná, obsluha reštaurácie, pracovníci balneo centra. Musím povedať, že všetci sú úplní profesionáli, ktorí vedia hovoriť niekoľkými jazykmi, správajú sa milo a snažia sa všetkým vyjsť v ústrety. Keď pri raňajkách v jeden deň neboli pripravené vajcia na spôsob, ktorý si hosť prial, tak išla obsluha reštaurácie hneď zariadiť, aby v kuchyni pokrm pripravili. Keď iní hostia odchádzali skoro ráno na letisko, recepčná s nimi prebrala, čo by si radi dali na raňajky, aby pre nich mohli pripraviť raňajkový balíček. Nič tu nebolo nemožné.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia, ktorá sa podávala v hotelovej reštaurácii na 1. poschodí. Pokiaľ pôjdete výťahom, tak vystúpite priamo oproti baru a vedľa vstupu do jedálne. Pred vstupom sme vždy personálu nahlásili číslo izby, aby si nás mohol poznačiť. Jedáleň je naozaj priestranná a skladá sa z časti, kde sú bufetové stoly a z časti s jedálenskými stolmi. Na oboch stranách sú potom dvere, ktoré vedú do ďalších jedální a salónikov. Zrejme sa používajú v prípade plnej obsadenosti hotela. Počas nášho pobytu tu však toľko hostí nebolo, takže sa využívala iba hlavná časť reštaurácie a dvere boli zatvorené. Reštaurácia bola, podobne ako izba, v žltej a červenej farbe s množstvom dekorácií – závesov, obrázkov a lampičiek, cítili sme sa tu ako na zámku.

Raňajky sa podávajú od 7:30 do 11:00 hodín formou bufetu. Výber bol naozaj bohatý a na svoje si prídu milovníci sladkých aj slaných jedál. Bolo tu niekoľko druhov salám a údenín, syrov, nátierok, čerstvej i zaváranej zeleniny, dresingy a zálievky a predovšetkým veľa čerstvého ovocia (jablká, hrušky, pomaranče, kivi, broskyne). Z teplých pokrmov vajcia na rôzne spôsoby (miešané, natvrdo, volské oká), opražená slanina a párky, zo sladkých jedál potom vynikajúca ovsená kaša s možnosťou pridať si na ňu javorový sirup, škoricu či kakao. Ďalej nechýbali rôzne džemy, nátierky (maslo, rama, med, nutella a i.), cereálie, sypanie (sušené ovocie, semienka), jogurty, tvaroh, niekoľko druhov pečiva. Zaujal ma tiež prístroj na tvorbu minipalaciniek, ktorý nebolo nutné nijako ovládať, pretože palacinky priebežne sám dorábal. Z nápojov tu bol veľký výber čajov, káva, voda a stroj na džúsy – okrem klasiky, ako je pomaranč a jablko, bol na výber aj detoxikačný džús. Potešil ma aj banánový koktail.

Hotel Dvořák Spa & Wellness ****, Osobne overené Travelkingom

Večere boli taktiež formou bufetov v čase od 18:00 do 19:30 hodín. Šlo o zdravé alternatívy s bohatým výberom rôznej zeleniny a šalátov, vždy tu bolo na výber aspoň 5 rôznych šalátov, dresing a zálievka a k tomu čerstvá aj zavarená zelenina. Pripravená bola aj polievka - jeden večer zemiaková, druhý potom hovädzí vývar s pečeňovými knedličkami. Medzi hlavnými chodmi dominovala ryba. Každý večer nášho pobytu sa podával losos, ktorý bol servírovaný štýlovo v celku s tým, že si každý mohol odkrojiť, akú veľkú časť chcel. Keď sa losos zjedol, čo bolo pomerne rýchlo, bol nahradený filé z bielych rýb. Okrem tých boli na výber aj ďalšie druhy mäsa - bravčové, hovädzie, teľacie, jahňacie. Z príloh nechýbala grilovaná zelenina, varené aj popučené zemiaky a ryža. My sme ochutnali lososa, hovädzí guláš a teľaciu roládu, všetko bolo vynikajúce! Milovníkov sladkého potom poteší záverečná časť bufetu s rôznymi buchtami, koláčmi a zákuskami (cheesecake, tvarohová torta, čokoládová torta). Osobne ma dezerty neoslovili, ale nadchol ma malý kútik so zmrzlinou, kde bolo možné nabrať si čokoládovú a jahodovú. Na večeru bola zadarmo k dispozícii voda s citrónom, alebo bolo možné objednať si u personálu nápoje podľa výberu (nealko, pivo, víno, káva...).

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Na popoludňajší zákusok a kávu sme sa vybrali do kaviarne Café Elephant, ktorá sa nachádza kúsok od hotela oproti cez rieku. Ide o vychýrenú kaviareň a budovu spoznáte práve podľa sošky zlatého slona. Vo vitrínke je k dispozícii vyše 15 rôznych čerstvých dezertov a k tomu bohatý výber kávy. Dali sme si kávu Elephant, čokoládovú tortu a red velvet tortu. Všetko chutilo skvele, ale porcie boli obrovské, takže sme mali problém všetko dojesť. Ceny trošku vyššie, ale vzhľadom na to, že je kaviareň priamo v centre Karlových Varov je to pochopiteľné. 2 kávy a 2 zákusky nás vyšli na cca 600 Kč.

  • Na obed sme zašli do Staročeskej reštaurácie, pretože sme mali chuť na boršč. Na to, že bola reštaurácia zaplnená len z časti, sme čakali pomerne dlho. Boršču bola ohromná porcia, ale, bohužiaľ, nebol veľmi chutný (chýbal kôpor aj pampuška, no bol to skrátka skôr taký český boršč). Za 2 boršče, 1 nealko nápoj a 1 pivo sme platili okolo 400 Kč.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je menšie moderné wellness centrum, ktoré sa nachádza na 2. poschodí hotela a bezpečne vás k nemu zavedú šípky na chodbách. Wellness je rozdelené na 2 časti - šatne s bazénom a šatne so saunovým svetom. Otváracia doba je od 8:00 do 22:00 hodín.

Vľavo sa nachádzajú dámske a pánske šatne, kde sú k dispozícii skrinky, kam môžete uložiť svoje veci. My sme išli rovno v plavkách v župane, takže sme skrinky nevyužili. V šatni si môžete vziať uteráky, takže nie je potrebné brať si ich z izby. Nechýbajú tu ani sprcha, umývadlá a fén. Z šatne sa vchádza k bazénu, ktorý je dostatočne dlhý na plávanie. Na mňa bol trochu chladnejší, ale mamka ho využila, aby si zaplávala. Pri bazéne sa nachádza aj posedenie.

Vpravo sa nachádzajú opäť dámske a pánske šatne, aj tu sú k dispozícii skrinky. Vziať si tu môžete menšie uteráky na osušenie. Vchádza sa tadiaľ do saunového sveta s 2 druhmi sáun - fínskou a parnou. Nájdete tu aj 3 sprchy, relaxačnú zónu s 3 lehátkami s vodou a vecami na prípravu čaju, je tu aj veľká skriňa s plachtami, ktoré si môžete zapožičať na saunovanie. My sa sem vybrali večer, asi hodinu pred zatváracou dobou, užili sme si 3 kolá saunovania a relaxácie. Bolo to skvelé a naozaj dobre sa nám potom zaspávalo.

Aké boli procedúry v hoteli?

V hoteli nájdete balneo centrum s ponukou množstva liečebných i relaxačných procedúr. Dostanete sa doň od wellness, kde sa nachádza výťah, ktorým vyjdete do 3. poschodia. Procedúry sa objednávajú na balneo recepcii, kde vám ich naplánujú na voľné časy a ich rozpis vám potom vytlačia.

My sme vyskúšali celkom 3 procedúry. Prvý z nich bol vírivý kúpeľ v modernej vani. Na výber sú rôzne programy (masáž chrbta, masáž celého tela, anticelulitídna, relaxačná, apod.). Kúpeľ trvá 20 minút a relaxujete počas nej v 37 °C teplej vode, doplnená je aj o svetelnú terapiu, pretože vaňa rôzne mení farby, čo je veľmi pekné. Ďalej sme boli na parafínovom zábale na ruke, kedy sa najskôr niekoľkokrát ponoria ruky do horúceho rozpusteného parafínu, ten následne zaschne a stvrdne, ruky sa zabalia do vrecka a teplých froté rukavíc, potom sa zhruba 20 minút relaxuje a na záver sa parafín olúpe. Parafín prehreje kĺby, zjemní pokožku a uvoľní stuhnuté svaly.

Poslednou procedúrou bola thajská masáž. Tie neprebiehajú v balneo centre, ale v špeciálnej časti hotela vyhradenej na thajské masáže. Tento thajský salón nájdete na 1. poschodí hotela a opäť vás k nemu dovedú ceduľky. Po príchode je nutné zapísať sa a podpísať sa do knihy, ktorá leží na stolíku. Potom už si vás vyzdvihne Thajčanka a zavedie vás priamo do masérskej miestnosti. Thajčanky nevedia veľmi dobre po česky, takže odporúčam hovoriť s nimi anglicky. Ja som vyskúšala 30-minútovú „Foot massage“ (masáž nôh), mamka zase „Head & Back massage“ (masáž chrbta a hlavy). Všetko prebehlo podľa našich predstáv.

Kam sa vydať na výlet v Karlových Varoch?

Karlove Vary sú predovšetkým o prechádzkach po kolonádach a ani náš pobyt nebol iný. Prešli sme si všetky kolonády, teda Vřídlo a Vřídelovú kolonádu, Tržnú kolonádu, Zámockú kolonádu, Mlynskú kolonádu i Sadovú kolonádu. Zavítali sme tiež na Vyhliadku nad Mlynskú kolonádou odkiaľ je parádny výhľad na celé centrum Karlových Varov.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Dvořák Spa & Wellness ****

„Kúpeľný pobyt v Hoteli Dvořák bol jednoducho skvelý. Personál hotela je veľmi milý, ochotný a vo všetkom nám vyšiel v ústrety. Ubytované sme boli v priestrannej izbe s balkónom, ktorá mala výhľad na centrum mesta, postele boli pohodlné a nechýbali ani župany. Využili sme wellness s bazénom a saunami, dopriali si niekoľko procedúr v balneo centre aj thajskú masáž - všetko bolo parádne. Vynikajúca bola aj polpenzia s bohatým výberom zo zdravých pokrmov. Hotel je priamo v centre Karlových Varov, a tak sme každý deň vyrazili na prechádzku po kolonádach a ochutnávali sme miestne pramene.”


👍 Pobyt v Hoteli Dvořák Spa & Wellness **** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet