Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným vstupom do bazéna v Hoteli St. Moritz **** Spa & Wellness

Vydajte sa spolu s Elen, členkou nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Hotela St. Moritz **** Spa & Wellness. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným vstupom do bazéna v Hoteli St. Moritz **** Spa & Wellness

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Hotela St. Moritz **** Spa & Wellness sme vyrazili z Děčína. Jazda vlakom do Mariánskych Lázní trvá necelých 5 hodín a je iba s jedným prestupom v Prahe, cestovalo sa nám tak veľmi príjemne. Cestovný lístok ma ako študenta stál cca 300 Kč. Hotel sa nachádza asi hodinu chôdze od stanice, ale absolvovať túto cestu pešo nikomu neodporúčam. 😅 My sme sa zviezli trolejbusom na Mírové náměstí, lístok nás vyšiel každú na 18 Kč. Zo zastávky do hotela je to potom asi 20 minút do mierneho kopčeka. Môžete si vybrať, či pôjdete pozdĺž cesty, alebo prejdete parkom a rovno navštívite Lesný prameň. Takže celá cesta až do hotela nám nakoniec zabrala asi 5,5 hodiny, ale rozhodne to stálo za to! 😀

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sa nachádza v úplne nádhernej, a hlavne pokojnej, odpočinkovej lokalite. Z hotela sa môžete vydať na množstvo turistických, ale aj cyklistických výletov. V okolí ma zaujal práve ten neuveriteľný pokoj.

Izba, v ktorej sme sa ubytovali, bola nádherne zariadená. Súčasťou našej izby bol dokonca aj balkón s výhľadom na les. 😍 Okrem postele sa v miestnosti nachádzali nočné stolíky, dve kreslá, malá chladnička a trezor. Príjemne ma prekvapil toaletný stolík so stoličkou a zrkadlom - také make-up miestečko. Potešila tiež vaňa, ktorá sa nachádzala v kúpeľni namiesto bežnejšieho sprchovacieho kúta. Dámy sa nemusia obávať, pretože v kúpeľni nechýbal ani fén na vlasy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytu bola strava formou polpenzie. Z raňajkového bufetu si vybral naozaj každý! Nechýbala šunka, syry, saláma ani čerstvá zelenina (paradajky a uhorky) a ovocie (vrátane melónu 😍), veľký výber pečiva z tmavej a svetlej múky či populárne varianty, ako sú vajíčka a párky. Každé ráno na nás čakala nejaká sladká bodka – väčšinou rovnaký zákusok, čo bol večer pri večeri. Oceňujem aj možnosť dať si prekvapkávanú kávu namiesto klasickej kávy z automatu. V ponuke nápojov bol pomarančový a jablkový džús alebo voda s citrónom.

Na večeru sme mali vždy trojchodové menu. V piatok, v deň nášho príchodu, sme dostali na výber z dvoch teplých jedál a dvoch studených šalátov. Ja som si nakoniec dala pstruha so zemiakmi a sestra si dala sviečkovú. Ako prvý chod nám priniesli polievku – úplne bezchybný cuketový krém. Ako múčnik sme v ten večer mali višňovú tortu s pudingom, ktorá bola dokonale jemná a perfektnou bodkou krásneho večera.

Hlavné jedlo k našej druhej večeri sme si museli vybrať už v piatok večer, čo nás ľahko zaskočilo, ale rozhodne to náš pobyt nijako nezhoršilo. Druhý večer sme ako prvý chod namiesto polievky mali kapustový šalát, ktorý svojou chuťou prekvapil a ohromil. K hlavnému chodu sme si večer predtým vybrali halušky so špenátom a kuracím mäsom. Už nás ani neprekvapilo, aké lahodné to jedlo bolo! A večeru sme tentokrát zakončili cheesecakom, ktorý bol nadýchaný a tak akurát sladký.

Ako sme sa najedli v okolí?

Keďže sme čas trávili hlavne prechádzkami po okolí, na obed sme si vždy zašli mimo hotel. Mali sme tak príležitosť vyskúšať:

  • Café Oris – príjemná obsluha, dobrá káva a úplne luxusné palacinky (slané aj sladké) a vafle.
  • Tabarin – obsluha síce trochu pomalšia, ale veľmi milá. Dali sme si veľmi dobré víno a cestoviny. Veľmi sa mi páči koncept reštaurácie, kde si vyberiete druh cestovín a omáčku k nim potom volíte zvlášť. Alebo si môžete dať pizzu, tú majú tiež veľmi dobrú.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V izbe na nás čakal župan aj papučky. Veľmi sme využívali bazén, ktorý síce nie je najväčší, ale na zrelaxovanie bohato stačí. 😊 V cene pobytu sme následne mali ešte parafínový zábal na ruky, ten som skúšala prvýkrát. Bolo to naozaj príjemné a nádherný zážitok, pretože vás posadia do kresielok s nohami nahor a užívate si výhľad na tichý les.

Hotel ponúka aj sauny, masáže a mnoho ďalších ozdravných procedúr. Všetko je potrebné si dopredu zarezervovať, ale stačí o to požiadať na recepcii, tam vám veľmi milá a energická pani so všetkým poradí a všetko poprípade vysvetlí.

Kam sa vydať na výlet?

  • Spievajúca fontána – tú skrátka musíte vidieť! A ja rozhodne odporúčam ísť si ju vypočuť večer, až sa zotmie.
  • Kladská – rybník, poľovnícky kaštieľ a náučný chodník cca 9 km od Mariánskych Lázní. Pokiaľ budete autom alebo na bicykli, tak odporúčam.
  • Metternichova cesta – za prírodnými vývermi prameňov do lesa kniežaťa Klemensa W. Metternicha. Okruh má 4,5 km, takže ide o veľmi príjemnú prechádzku.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli St. Moritz **** Spa & Wellness

„Pobyt sme si veľmi užili. Pri check-ine nás privítala energická pani recepčná, ktorá nám všetko ukázala a zodpovedala všetky naše otázky. Izba bola priestranná s krásnym výhľadom z balkóna. Musím pochváliť tamojšieho kuchára, pretože jedlo bolo naozaj delikátne! Užili sme si aj relaxáciu v bazéne a zdravotnú procedúru. Rozhodne odporúčame zavítať na prekrásnu kúpeľnú kolonádu a vypočuť si Spievajúcu fontánu.”


👍 Pobyt v Hoteli St. Moritz **** Spa & Wellness bol osobne overený Elen, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet