Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným bazénom a saunovým svetom vo Wellness & Spa Hoteli Villa Regenhart ****

Vydajte sa spolu s Matějom, členom nášho Travelking tímu, do Jeseníkov. Konkrétne do Wellness & Spa Hotela Villa Regenhart ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným bazénom a saunovým svetom vo Wellness & Spa Hoteli Villa Regenhart ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do severomoravského mesta Jeseník sme sa vybrali autom z Tišnova, ktorý je vzdialený 20 km severne od Brna. Pri voľbe trasy sme mali na výber dve možnosti: buď ísť po diaľnici smerom na Olomouc, alebo po okresných cestách cez Moravskú Třebovú a Šumperk. Keďže sa s priateľkou počas cestovania radi kocháme výhľadmi, vybrali sme si druhú možnosť. Jeseník sa nachádza v samotnom srdci hôr, v krajine plnej prírodného bohatstva a zelene, takže sme si cestu naozaj užili. Mať diaľničnú známku nebolo potrebné. Celkovo nám trasa, dlhá približne 160 km, trvala približne 2 a štvrť hodiny. Adresu hotela sme zadali do navigácie a tá nás doviedla až pred hotelovú bránu.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto sme zaparkovali na vonkajšom parkovisku, ktoré sa nachádza priamo v areáli hotela. Parkovisko je oplotené a monitorované kamerovým systémom, takže sme nemali žiadne obavy. Parkovanie sme vopred hlásiť nemuseli. Počet parkovacích miest je úmerný kapacite hotela, takže parkovanie bolo úplne bezproblémové.

Kde sme sa ubytovali?

Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** sa nachádza v pokojnej a zalesnenej časti mesta Jeseník a jeho okolie je naozaj úžasné. Hotel sa nachádza uprostred obrovskej záhrady, ktorú by som prirovnal k zámockej a hneď vedľa sú Smetanove sady. Cez tento očarujúci park sa dá ľahko dostať až na Křížny vrch, odkiaľ je naozaj fantastický výhľad na mesto. Ak ste rovnako ako ja milovníkmi prírody, toto prostredie vás tiež očarí.

Všetky izby v tejto viac než 120 rokov starej vile sú moderné, ale vďaka citlivej rekonštrukcii si zachovali svoju jedinečnú historickú atmosféru. My sme bývali v priestrannej a zároveň bezbariérovej izbe na prízemí. Zariadenie bolo dobové, ale dôkladne zrekonštruované, čo sa nám veľmi páčilo. Manželská posteľ bola veľmi pohodlná a skvelo sa na nej spalo. Potešil nás pekný výhľad na záhradu a v izbe bol aj LCD televízor, stôl so sedením a minibar plný studených nápojov a rôznych sladkých či slaných dobrôt. V izbe sme sa cítili veľmi príjemne a nemáme na ňu jedinú výhradu.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Na rozdiel od väčšiny kolegov z Travelkingu nepatrím medzi veľkých jedákov, ale napriek tomu hodnotím polpenziu v tomto hoteli ako perfektnú! Hoci raňajky často vynechávam, počas pobytu som sa takmer nevedel dočkať, kedy pôjdem na raňajky do prepychovo vybavenej hotelovej reštaurácie Lotte. Na švédskych stoloch, z ktorých sme si mohli vybrať úplne podľa vlastných preferencií, bolo naozaj všetko, čo sme potrebovali na perfektný začiatok dňa. Na výber boli 4 druhy čerstvého chrumkavého chleba, ku ktorému sme si mohli dať rôzne druhy syrov, údeniny, vajíčka na rôzne spôsoby, klobásy, slaninu a, samozrejme, nátierky. Pre tých, ktorí sú skôr na sladké, boli k dispozícii chutné croissanty, müsli, jogurty, džemy a rôzne oriešky. Nechýbalo ani množstvo čerstvého ovocia a zeleniny. Smäd sme mohli uhasiť dvoma druhmi džúsov (pomarančovým a jablkovým) alebo vodou s citrónom. Počas raňajok bol k dispozícii kávovar, ktorý okrem klasického espressa pripravoval aj špeciálne kávy, ako je cappuccino či latte.

Večera, podávaná rovnako v jedinečnom prostredí reštaurácie Lotte, pozostávala z 3-chodového menu, polievky, hlavného jedla a dezertu. Na vynikajúcej paprikovej polievke sme si s partnerkou veľmi pochutili, aj keď zvyčajne polievky moc nevyhľadávame. Ako hlavné jedlo som si vybral gnocchi so slaninou a cuketou - a úprimne, lepšie gnocchi som v živote nejedol. Moja partnerka si objednala hovädzie líčka so zemiakovou kašou a rovnako ako ja bola z jedla unesená. Čokoládová pena s ovocím bola dokonalým sladkým zakončením večere. Porcie boli naozaj poctivé, takže som mal takmer problém ich zjesť, ale rozhodne to nepovažujem za negatívum. Celkovo bolo stravovanie vo Wellness & Spa Hoteli Villa Regenhart **** špičkové a hostia sa tak môžu tešiť na vynikajúcu gastronómiu.

Ako sme sa najedli v okolí?

V deň príchodu sme sa naobedovali v reštaurácii Křížový vrch, ktorá sa nachádza na rovnomennom kopci. Okrem výborného jedla sme si vychutnali aj jedinečné prostredie s osobitým dobovým duchom a predovšetkým úchvatný výhľad na mesto Jeseník.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela sú hneď dve wellness centrá, z ktorých jedno je privátne. Po príchode na nás v izbe čakali papuče a župany. Privátne wellness centrum je za príplatok a využili sme ho hneď prvý deň. Musím však dodať, že sme si ho rezervovali v dostatočnom predstihu. Sami pre seba sme tak na hodinu mali moderný priestor s vírivkou, saunou a vodnou posteľou. Nikým nerušení sme si dokonalo oddýchli.

Druhý deň pobytu sme vyskúšali aj hotelové wellness, ktoré je prístupné aj pre ostatných hostí. Voda v bazéne mala príjemných 27 stupňov a veľmi sa mi páčil pekný výhľad na udržiavanú záhradu. Potom sme sa išli ohriať do saunového sveta, ktorého súčasťou je parná, fínska a soľná sauna. Vo wellness s nami v tom čase nikto nebol, takže sme s radosťou vyskúšali všetky tri sauny. Potom sme už len relaxovali v relaxačnej miestnosti, kde ticho hrala upokojujúca hudba.

Celkovo sme boli nadšení luxusným prostredím wellness centra a výborne sme si oddýchli. Hotel je ideálny na romantickú dovolenku vo dvojici. Takže ak sem idete s partnerom či partnerkou, odporúčam vopred si rezervovať privátne wellness, aby ste si mohli vychutnať chvíle nerušeného relaxu. Ani hotelové wellness pre všetkých hostí vás však nesklame a poriadne si v ňom dobijete baterky. K doplnkovým službám okrem privátneho wellness patrí vonkajšia vírivka, masáže a rôzne relaxačné procedúry, ako sú kúpele a zábaly.

Kam sa vydať na výlet?

  • V nádhernej prírode Jeseníkov sa nachádza aj jeden technický skvost. Je ním priehrada Dlouhé Stráně, kde sa nachádza rovnomenná prečerpávacia elektráreň. Tretiu najväčšiu prečerpávaciu vodnú elektráreň na svete a zároveň najväčšiu vodnú elektráreň v Českej republike si môžete poriadne pozrieť na exkurzii, ktorá sa mi ako fanúšikovi technických pamiatok veľmi páčila.
  • Aby sme si trochu zdvihli adrenalín, zastavili sme sa cestou z prehliadky elektrárne vo Vrbne pod Pradědom na bobovej dráhe. Počas jazdy na 840 m dlhej dráhe sme obdivovali krásnu prírodu a panoramatické výhľady do údolia.
  • Krásnu panorámu poskytuje aj najstaršia rozhľadňa v Jeseníkoch - Biskupská Hora. Murovaná rozhľadňa s viac ako 120-ročnou históriou stojí priamo na česko-poľskej hranici a ponúka naozaj nádherný výhľad. Zaujímavosťou je, že na rozhľadni sa nachádza pošta, takže odtiaľto môžete poslať pohľadnicu alebo získať špeciálnu pečiatku.
  • Medzi miesta, ktoré som chcel vidieť, patril aj Sky Bridge 721. Najdlhší visutý most na svete bol otvorený len minulý rok, a tak sme si urobili výlet na most, ktorý spája horské hrebene Slamník a Chlum. Zážitok bol nezabudnuteľný, a hoci je tento výletný cieľ vzdialený 50 km od hotela, určite ho odporúčam.

Záverečné hodnotenie pobytu vo Wellness & Spa Hoteli Villa Regenhart ****

„Z pobytu vo Wellness & Spa hoteli Villa Regenhart **** som bol naozaj nadšený. Luxusná vila leží v krásnej záhrade a poskytuje moderné vybavenie a historickú atmosféru zároveň. Vďaka tomu je vila právom považovaná za jednu z najkrajších v celom Jeseníku. Zrekonštruovaný interiér s prvkami z 19. storočia sa vkusne spája s moderným wellness s bazénom, saunovým svetom a oddychovou zónou s panoramatickým výhľadom na záhradu. Nájdete tu aj privátne wellness centrum, ktoré je síce službou za príplatok, ale zamilovaným párom na romantickom pobyte ho určite odporúčam. Pestré raňajky formou bufetu boli skvelým začiatkom dňa a ešte lepším finále bola vynikajúca večera, kde si na svoje príde rozhodne aj náročnejší gurmán. Tento pobyt by som odporučil každému, kto ocení krásne prostredie vnútri aj vonku a očakáva služby na najvyššej úrovni.”


👍 Pobyt vo Wellness & Spa Hoteli Villa Regenhart **** bol osobne overený Matějom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet