Osobne overené: Recenzia pobytu s jaskynným bazénom v Hoteli Husárik **** pri Čadci

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, na Kysuce. Konkrétne do Hotela Husárik **** v Kysuckých Beskydách. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s jaskynným bazénom v Hoteli Husárik **** pri Čadci

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 19. 5. 2023 - 21. 5. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Husárik ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Kysucké Beskydy
  • Cestoval som: S mamičkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Pochádzam síce zo Slovenska, ale Beskydy som až doteraz poznal len z českej strany. Rozhodol som sa to napraviť, a tak som si ako miesto pre májový víkendový pobyt vybral lokalitu Kysuckých Beskýd, ktoré sa tiahnu pozdĺž slovensko-poľskej hranice. Na cestu sme sa vydávali autom z Brna. Zvolili sme, samozrejme, najrýchlejšiu trasu, teda cez Olomouc a Frýdek-Místek. Hotel leží iba 13 km od hraničného priechodu Mosty u Jablunkova a jazda trvala celkovo 2 a pol hodiny. S pomocou navigácie som hotel ležiaci v lesoch nad mestom Čadca našiel bez problémov. Posledný úsek vedúci k hotelu je pomerne strmý.

Ako to bolo s parkovaním?

Využili sme možnosť parkovania na vonkajšom parkovisku pred hotelom. Parkovisko bolo chránené závorou a jeho kapacita bola viac ako dostatočná. Parkovanie sme vopred hlásiť nemuseli a bolo bezplatné.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Husárik **** sa nachádza na samom severe Slovenska v obklopení hôr a lesov kysuckých Javorníkov. Táto lokalita si získa všetkých vyznávačov aktívnej dovolenky. Je totiž plná turistických aj cyklistických trás, v zime zase ponúka zaujímavé možnosti pre zimné športy. Zároveň na mňa od prvej chvíle hotel vďaka svojej pokojnej atmosfére a malebnej okolitej krajine pôsobil ako dokonalá oáza pokoja pre odpočinok v horách. Či už teda do prírody vyrážate načerpať nové sily, alebo si dať poriadne do tela pri turistike a športovaní, toto miesto vás určite nesklame.

Hoci som vedel, že ide o ubytovanie v poľovníckom štýle, originálne prostredie hotela ma veľmi milo prekvapilo. Po príchode nás ako prvá uvítala drevená socha husi visiaca nad vchodom. Interiéry boli vyzdobené rôznymi poľovníckymi trofejami, obrazmi a sochami zvierat. Všetky rámy, trámy aj nábytok boli z masívneho dreva, čo miestu dodávalo jedinečné kúzlo.

Po príchode do izby ma okamžite nadchlo veľké okno a priestranný balkón s dych vyrážajúcim výhľadom na okolité hory. Oceňujem, že moderná kúpeľňa a toaleta boli oddelené, čo v podobných hoteloch rozhodne nebýva zvykom. Izba bola vybavená kvalitným dreveným nábytkom, ktorý dokonale ladil s celým hotelom aj krásnou prírodou okolo neho. Váham, či bola dominantou miestnosti skôr pohodlná manželská posteľ alebo krásna pohovka. Ďalej v izbe nechýbal písací stolík so stoličkou, zrkadlo, mini chladnička, televízia a úložné priestory. Na prvý pohľad bolo zrejmé, že všetko vybavenie je skvele udržiavané a že v hoteli veľmi dbajú na čistotu. V izbe som sa od prvej chvíle cítil veľmi príjemne a po turistike sa v nej skvele odpočívalo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Na prízemí hotela sa nachádza štýlová reštaurácia, ktorá je rovnako ako všetky ďalšie interiéry vkusne dekorovaná drevom. Jej súčasťou je aj priestranná terasa, kde musí byť za pekného počasia stolovanie s krásnym výhľadom na prírodu skutočným zážitkom. Náš pobytový balíček zahŕňal polpenziu. Každé ráno sme tak deň začali bohatými raňajkami vo forme švédskych stolov. Raňajkový bufet zahŕňal teplé aj studené dobroty. Zo slaného bolo na výber čerstvé pečivo, pestrý výber údenín, syrov a nátierok, miešané vajíčka, párky a čerstvá zelenina. Zo sladkého nechýbali cereálie s jogurtom či mliekom, rôzne domáce dezerty a, samozrejme, ovocie. Na pitie sme si mohli dať kávu, čaj a vodu. Ja som si vždy pochutnal na skvele pripravených miešaných vajíčkach a lahodných miestnych syroch.

Parádnym zakončením dňa bola servírovaná večera. Hlavný chod sme si mohli vybrať z menu, ktoré obsahovalo tradičné lokálne špeciality. Ja som si objednal kysucké bryndzové halušky so smotanou a pažítkou a veľmi som si pochutnal. Mamka si dala bravčovú panenku s pečenými zemiakmi a aj ona bola veľmi spokojná. Nechýbal ani výborný dezert v podobe pudingového koláča so šľahačkou. Dokonalou bodkou za výbornou večerou však bolo hotelové pivo Husár z vlastného pivovaru. Čo viac si priať? 😊

Ako sme sa najedli v okolí?

Čas sme trávili výletmi v okolitých kopcoch, kde nebolo veľa možností stravovania. Bohato nám však stačila hotelová polpenzia.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Po výstupe bol ten správny čas pre zaslúžený odpočinok, za ktorým sme zamierili do hotelového wellness. Uteráky a župany na nás čakali v izbe už po našom príchode. Keď som prvýkrát zbadal tieto priestory, ani ma už neprekvapilo, že aj táto časť je veľmi originálne poňatá. Ústredným bodom je bazén, ktorý vyzerá, ako by bol zabudovaný do jaskyne a okolo ho zdobia praveké maľby. Cez vodnú plochu sa dá cez malý mostík prejsť do odpočinkovej miestnosti s ležadlami a ďalej potom k sprchám. Po osviežení v bazéne som sa zohrial vo veľkej fínskej saune, čo bolo po dni strávenom v horách veľmi príjemné. Tiež sa mi veľmi páčilo, že bolo wellness vďaka veľkým oknám krásne presvetlené, a navyše bolo možné kochať sa počas odpočinku výhľadom do záhrady. Za príplatok je možné využiť aj vonkajšiu vírivku. Vstup do wellness nie je nutné rezervovať ani hlásiť vopred – jeho kapacita je vzhľadom na veľkosť hotela dostatočná, aby sa hostia bez problémov prestriedali.

Pri vstupe do wellness sú aj priestory na masáže a kozmetické procedúry, ktoré sú za príplatok. Tieto služby som ale, bohužiaľ, kvôli nedostatku času nevyužil.

Ďalšie vybavenie a služby hotela

Vzhľadom na polohu hotela tu nájdete miestnosť na úschovu lyží, respektíve bicyklov. Ja si vždy rád zacvičím, a tak som ocenil dobre vybavené hotelové fitness s posilňovacími aj kardio strojmi. K tomu je súčasťou areálu aj ihrisko na tenis a volejbal. Vybavenie na tieto športy je možné si v hoteli zapožičať. Rovnako tak si tu môžete zapožičať elektrobicykle, avšak v tomto prípade odporúčam predchádzajúcu rezerváciu. Pre večernú zábavu je k dispozícii stôl na biliard.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hotel sa nachádza uprostred jedinečnej prírody Kysuckých Beskýd, a to dokonca priamo na cyklisticko-bežkárskej magistrále vedúcej až na hranice s Českom. Okolie je navyše plné turistických trás, ktoré nie sú vďaka nižšiemu výškovému profilu kysuckých hôr príliš náročné.
  • Priamo pri hoteli sme sa napojili na červeno značenú trasu, ktorá nás doviedla až k 7,5 km vzdialenej rozhľadni Zákopčie na Marťákovom kopci. Stavba s masívnym kamenným základom a drevenou vyhliadkovou vežou poskytuje výhľad na Malú Fatru, Západné Tatry, Kysucké Beskydy, Sliezske Beskydy vrátane najvyššej hory Skrzyczne aj Moravskosliezske Beskydy s Lysou horou.
  • Počas pobytu v zime možno oceníte blízke lyžiarske areály, ako sú Veľká Rača a Makov.
  • Na námestí v 20 km vzdialenej Starej Bystrici je možné vidieť Slovenský orloj, ktorý vo svojej kategórii meria čas najpresnejšie na svete. Je súčasťou najväčšej drevenej sochy na Slovensku vyobrazujúcej patrónku Slovenska - Pannu Máriu Sedembolestnú.
  • Ďalším skvelým tipom na výlet je skanzen vo Vychylovke, ktorý patrí k najkrajším na Slovensku. Drevené domčeky a iné ukážky ľudového staviteľstva sú rozosiate na lúkach v obklopení lesa, a dokonale tak splývajú s krásnou okolitou prírodou.
  • Vstupná brána do skanzenu je zároveň nástupišťom do historického vláčika lesnej úzkorozchodnej železnice, ktorá je svetovo unikátnou technickou pamiatkou. Vyhliadková okružná jazda skanzenom a jeho okolím trvá asi 30 minút a ponúka krásne výhľady.
  • Pekným výletným cieľom je tiež pútnické miesto Živčákova, kam sa dá dostať z dvoch strán po krížových cestách. Na vrchole je moderná kaplnka, pri ktorej je možné si v peknom prostredí posedieť na lavičkách.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Husárik ****

„Hotel Husárik **** je perfektným miestom na oddych od mestského ruchu. Jeho poloha uprostred krásnej prírody Kysuckých Beskýd je ideálna pre turistiku, cyklistiku aj zimné športy. Navyše je v okolí množstvo zaujímavých výletných cieľov, takže nudiť sa tu nebudete v žiadnom ročnom období. Hotel je vybavený v štýle tradičnej loveckej chaty, avšak so všetkými modernými vymoženosťami. Jeho súčasťou je moderné wellness centrum s jaskynným bazénom, fínskou saunou a vonkajšou vírivkou. Navyše je tu fitness centrum a skvelé zázemie na rôzne športy ako tenis a volejbal. V rámci polpenzie sme si pochutnali na vynikajúcej lokálnej kuchyni, ktorú sme zapili skvelým domácim pivom. Pobyt v tomto hoteli vám vrelo odporúčam, či už teda si tu chcete v krásnej kysuckej krajine hlavne oddýchnuť, alebo dovolenku radi strávite aktívne.”


👍 Pobyt v Hoteli Husárik **** bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet