Osobne overené: Recenzia pobytu pri Orlických horách v Hoteli Spa Medical Dwór Elizy *** s neobmedzeným wellness

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do Hotela Spa Medical Dwór Elizy ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri Orlických horách v Hoteli Spa Medical Dwór Elizy *** s neobmedzeným wellness

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt v malom kúpeľnom mestečku Długopole-Zdrój na juhu Poľska sme sa s manželom a dcérou vydali autom z Brna. Išli sme najkratšou trasou, a to po diaľnici smerom na Olomouc a potom sme pokračovali ďalej na sever. Po ceste sme sa stihli zastaviť na výborný obed v severomoravskej obci Králíky, odkiaľ je to do Poľska len pár minút jazdy. Hotel sa nachádza ani nie 20 km od hraníc s Českom, a tak sme poľskú diaľničnú známku kupovať nemuseli. Celú cestu sme išli podľa navigácie, tá nás bezpečne doviedla až pred hotel.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je možné na parkovisku pred hotelom alebo na dvore za ním. Počet parkovacích miest je dostatočný, a tak nie je nutné parkovanie hlásiť vopred. Ide o platené parkovanie a jeho cena je 15 zlotých za noc.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** leží na okraji malinkého kúpeľného mestečka Długopole-Zdrój. Poloha v krásnom prostredí lesoparku nadchne všetkých, ktorí majú radi prírodu, pokoj a napríklad aj prechádzky po vynikajúcej večeri. Súčasťou parku je aj vonkajšia posilňovňa, kde si milovníci endorfínov prídu na svoje.

Vzhľadom na to, že sme cestovali v trojici, dostali sme priestrannú izbu s dvomi oddelenými lôžkami a jednou prístelkou, ktorú si nakoniec zobral manžel. Prednú časť izby tvorila malá predsieň so skrinkou na topánky a skriňou, v ktorej sme našli dodatočnú prikrývku a uteráky do wellness. Z predsienky sa vstupovalo do veľkej kúpeľne a spálne. Kúpeľňa bola vybavená sprchovým kútom, toaletou, umývadlom, veľkým zrkadlom a rebríkovým kúrením, na ktorom bolo možné sušiť uteráky a župany. V izbe bol k dispozícii televízor, dostatok úložného priestoru a malá chladnička.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Na polpenzii, ktorá mala formu bufetových raňajok a večerí, sme si každé ráno a večer pochutili v moderne zariadenej reštaurácii na prízemí hotela. Páčilo sa nám, že medzi stolmi bol dostatok priestoru. Raňajkový výber bol veľmi bohatý na slané aj sladké dobroty. Na bufetových stoloch bolo niekoľko druhov čerstvého pečiva, vajíčka na rôzne spôsoby, párky, údeniny aj syry a, samozrejme, aj čerstvé ovocie a zelenina. Kto si rád začiatok dňa osladí, pre toho nechýbali ani cereálie, jogurty, mlieko a sladké pečivo. Z nápojov bola k dispozícii káva, čaj, džús, kakao a dokonca aj mliečne kokteily.

Večerný bufet zahŕňal dva druhy mäsitých jedál, dve prílohy a množstvo zeleninových šalátov a čerstvej zeleniny. Ako sladkú bodku sme si mohli vybrať z niekoľkých druhov pečených tortičiek či dezertov v pohároch. Pitie k večeri bolo za príplatok a útratu bolo možné platiť na mieste alebo si ju nechať napísať na účet izby.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas sobotného výletu sme si dali obed v Kladsku v pizzerii MeGusta. Vzhľadom na to, že sme v tomto historickom meste boli mimo hlavnej sezóny, veľmi sme si nemohli vyberať, pretože väčšina reštaurácií a kaviarní bolo zatvorených. Mali sme však šťastie, že jedným z mála otvorených podnikov bola práve táto pizzeria, pretože sme si veľmi pochutnali. Vyskúšali sme pizzu, cestoviny aj šalát a všetko bolo veľmi chutné a pripravené z kvalitných čerstvých surovín.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V suteréne hotela sa nachádza parádne wellness centrum s relaxačným bazénom a dvomi saunami (fínskou a parnou). Veľmi sa mi páčilo prostredie oddychovej zóny, kde boli ponechané tehlové steny, čo navodzovalo príjemnú atmosféru. Súčasťou wellness sú aj miestnosti na masáže a relaxačné či kozmetické procedúry. Ja som bola na peelingu a kombinovanej masáži chrbta a tváre – oboje bol naozaj fantastický zážitok. Pani masérka bola veľmi profesionálna a procedúru som si užila doslova od začiatku až do konca. Tým, ktorí si počas pobytu radi doprajú trochu rozmaznávania, odporúčam procedúry dohodnúť vopred. Župan a papuče do wellness je možné zapožičať si na recepcii za drobný poplatok. Hneď vedľa wellness je v suteréne aj posilňovňa s rôznymi strojmi na kardio cvičenie.

Celkovo hodnotím wellness veľmi pozitívne – skvelo som si oddýchla počas saunovania a čerešničkou na torte bola skvelá masáž a peeling.

Cestovanie s deťmi?

Naša dcéra je už v pubertálnom veku, ale hotel je skvelou voľbou aj pre rodiny s malými deťmi. Na prvom poschodí sa nachádza parádna herňa pre menšie deti (cca od 1,5 roku do 6 rokov) s pestrofarebnými stenami a množstvom hračiek vrátane bazénika s loptičkami. V jedálni majú pre malých stravníkov okrem stoličiek pripravený aj detský riad s krásnymi vzormi.

Kam sa vydať na výlet?

  • Skvelým cieľom na celodenný je dedinka Międzygórze a jej okolie. Začína v nej totiž náučný chodník, ktorý vás dovedie napríklad k vodopádu Wilczki a ďalším zaujímavým miestam. Vybrali sme sa aj na miestny chodník v oblakoch, z ktorého bol skutočne fantastický výhľad.
  • Z oblakov sme sa následne zniesli rovno do podzemia v Medvedej jaskyni, ktorá je od Międzygórze vzdialená asi pol hodinky jazdy autom. Býva označovaná za vôbec najkrajšiu jaskyňu v Poľsku a musím povedať, že je na tom asi niečo pravdy. Počas prehliadky so sprievodcom sme videli množstvo kvapľových útvarov a nahliadli sme aj do Palácovej siene s jazierkami. Vstupenky do Medvedej jaskyne však odporúčam kúpiť vopred online, pretože počas hlavnej sezóny mieri za touto atrakciou množstvo turistov, ale kapacity jaskyne sú obmedzené.
  • Radi sa počas dovolenky pokocháme aj pamiatkami, a tak sme zamierili do krásneho historického mesta Kladsko. Staré mesto je plné architektonických skvostov a za zmienku stojí aj to, že sa Kladkso a jeho okolie zvykne nazývať aj „Český kútik“. Vďaka historickému prepojeniu je tu možné vidieť architektúru podobnú tej českej, množstvo nápisov v češtine a často sa tu dokonca aj dohovoríte česky. Zaujímavým spestrením výletu je prehliadka kladského podzemia.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Spa Medical Dwór Elizy *** .

„Víkendový pobyt v Hoteli Spa Medical Dwór Elizy *** na juhu Poľska sme si s manželom a dcérkou veľmi užili. Obrovskou výhodou je poloha hotela – leží len 19 km od hraníc s Českom, a navyše sa nachádza v krásnom zelenom prostredí. Izba s prístelkou poskytovala dostatok priestoru pre troch hostí. Mali sme z nej nádherný výhľad na rozsiahly kúpeľný park, kam sme veľmi radi chodili na prechádzky. Raňajky aj večere podávané v modernej hotelovej reštaurácii mali formu chutného a bohatého bufetu. Každý z nás si teda pri raňajkách aj večeri doprial podľa vlastnej chuti a všetci sme boli nadmieru spokojní. Pobyt odporúčam všetkým, predovšetkým však rodinám s deťmi.”


👍 Pobyt v Hoteli Spa Medical Dwór Elizy *** bol osobne overený Zuzanou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet