Osobne overené: Recenzia pobytu pri Baltskom mori s wellness v Hoteli Victoria Spa ***

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do Poľska k Baltskému moru. Konkrétne do Hotela Victoria Spa ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri Baltskom mori s wellness v Hoteli Victoria Spa ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt k moru sme z Olomouca vyrazili nezvyčajne smerom na sever. Cestu sme absolvovali trochu adrenalínovo - na motorke. Celkovo nám trasa z Olomouca do mesta Grzybowo zabrala viac ako 8 hodín, keď do toho započítam aj pauzy. Kupovať diaľničnú známku do Poľska nie je potrebné, poplatky sa tu totiž vyberajú pri mýtnych bránach či elektronicky podľa konkrétnych prejazdených úsekov diaľnice.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme na hotelovom parkovisku. Pre motorky je parkovanie zadarmo, autá platia 20 PLN/deň. Parkovisko sa nachádza za budovou hotela a nie je nutné objednávať miesto vopred.

Hotel Victoria Spa ***, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Victoria Spa *** sa nachádza po ľavej strane, keď budete prichádzať z hlavnej cesty rovnako ako my. Budova je trošku schovaná za okrasnými kríkmi, ale keďže som z fotiek vedela, ako hotel vyzerá, tak som ho hneď spoznala. Lokalita je pokojná, v okolí sú ďalšie ubytovacie zariadenia a tiež veľké športové ihrisko. Oproti hotela je malý obchodík s potravinami.

Dostali sme izbu s výhľadom do ulice a veľkým balkónom, ktorý nás nadchol. Súčasťou interiéru bola manželská posteľ, nočný stolík, gauč, televízia, kancelársky stôl so stoličkou a stolík na batožinu. V predsieni sa nachádzala skriňa na oblečenie s dostatočným počtom vešiakov, malá skrinka na topánky a odkladací priestor. Kúpeľňa bola vybavená sprchovacím kútom a toaletou. Nechýbal vykurovací rebrík na odloženie uterákov a zrkadlo. Trochu mi chýbal fén, ktorý nebol súčasťou vybavenia.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Pobyt sme mali s polpenziou, v rámci ktorej prebiehali raňajky aj večere formou bufetu. Raňajky boli pestré predovšetkým čo sa studených pokrmov týka. Na výber bolo mnoho druhov údenín, syrov, šalátov, zeleniny, ale napríklad aj škvarková nátierka či guličky z mletého mäsa. Z teplých pokrmov tu boli pripravené vajíčka (volské oká alebo miešané) a k tomu teplé párky. Zo sladkého boli na bufetových stoloch rôzne cereálie, slnečnicové semienka, nutella, marmelády, med a, samozrejme, nechýbalo čerstvé pečivo. Káva bola iba turecká a instantná. Z nápojov bol ďalej k dispozícii čaj, voda s citrónom a rôzne šťavy. Trošku nám chýbal ovocný džús.

Večera sa vždy skladali z dvoch chodov: polievky a hlavného jedla. Hlavný chod sa dal vybrať vždy z 2 variant. Treba podotknúť, že Poliaci majú veľmi radi kôpor a dávajú ho takmer do všetkého (ako ozdoba na zemiaky a do polievok – snáď okrem vývar😊. Ak by nám náhodou polievka a hlavné jedlo nestačili, mohli sme si ešte vziať čokoľvek zo studeného bufetu, alebo večeru zakončiť dezertom v podobe rôznych koláčov, buchiet či palacinky. Strava sa celkovo niesla v domáckom štýle a chutila nám.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Bistro Promenáda v Kołobrzegu - Ísť k Baltskému moru a neochutnať tunajšie ryby by bol hriech. Dali sme si pstruha a zubáča s hranolkami. Sedeli sme vonku a keďže je to bistro, tak sa objednávalo pri okienku, kde sme si potom pripravené jedlo sami vyzdvihli. Ryby boli čerstvé a chutne pripravené.
  • Reštaurácia Bastylia zameraná na pizzu, ryby, pokrmy z grilu, ale aj kebab a rôzne šaláty. Dali sme si pizzu, ktorá bola vynikajúca.
Hotel Victoria Spa ***, Osobne overené Travelkingom

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V rámci pobytu sme využili wellness centrum priamo v hoteli, kam sa vstup vopred nemusí nijako rezervovať. K dispozícii bola fínska sauna, vírivka a bazén. Mohli sme si tu zapožičať župany. Papuče musí mať každý svoje.

Najviac sa mi páčilo odpočívať v saune, ktorá bola v prevádzke od 18:30 do 22:00 hodín. Zohriatie prišlo po kúpaní sa v chladnejšom Baltskom mori naozaj vhod.

Do bazéna a vírivky sa dalo ísť cez víkend už od 10:00 hodín a vo všedné dni od 15:00 hodín (niekedy aj skôr). Bazén bol síce menších rozmerov, ale nám na zaplávanie si a schladenie sa po saune bohato stačil. Dalo sa v ňom aj relaxovať, pretože mal rôzne masážne trysky a prúdy. V hoteli bolo menej hostí, a tak sa nám nikdy nestalo, že by sme sa niekde s niekým tlačili. Vždy sme sa všetci prestriedali vo všetkých zariadeniach, ktoré wellness ponúka.

Kam sa vydať na výlet?

  • Východný vlnolam. V Kołobrzegu sú celkom dva, my sme boli na tom dlhšom. Platí sa tu vstupné 2,5 PLN na osobu. Pekná prechádzka, počas ktorej je možné sledovať plaviace sa lode z prístavu a na jej konci sa nachádza červený maják.
  • Maják Kołobrzeg stojaci pri prístave pochádza zo 17. storočia. Na jeho vrchole je vyhliadková plošina a panoramatickým výhľadom na mesto aj more.
  • Pamätník Poľska snúbiaci sa s morom je súčasťou prímorskej promenády v Kołobrzegu. Pripomína udalosti II. svetovej vojny. Mestská legenda o tejto turistickej atrakcii hovorí, že priechod pod klenutým stropom pamätníka so zadržaným dychom zaručuje splnenie snov.
  • Pláž Grzybowo je široká a dlhá piesočná pláž lemovaná borovicovými lesmi. Vďaka boroviciam je tu jedinečná mikroklíma s blahodarnými účinkami na dýchacie cesty. Výhodou je, že členité pobrežie tu vytvára malý záliv, a tak je voda na tejto pláži o niečo teplejšia ako v Kołobrzegu.
  • Ruské koleso v Kołobrzegu sa nachádza priamo v prístave, a tak poskytuje prekrásny výhľad na Baltské more i mesto. Ide o veľmi obľúbenú atrakciu a rozhodne ju odporúčam.
  • Oceanarium Kołobrzeg umožňuje zblízka spoznať podmorský svet. Veľké oceánske akvárium obývajú murény, raje, pirane, žraloky, hviezdice a množstvo ďalších živočíchov.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Victoria Spa ***

„V Hoteli Victoria sme strávili príjemný a odpočinkový pobyt. Personál hotela bol veľmi milý a ochotne nám všetko vysvetlil. Izba bola dostačujúca a príjemným prekvapením bol veľký balkón. Najviac sme boli nadšení z wellness centra. Do sauny sme sa chodili zohriať po kúpaní v osviežujúcich vodách Baltiku. Jediné mínus vidím v tom, že sa na nás večere podávali príliš skoro (16:30–18:00 hodín). Odporúčame navštíviť dlhú piesočnú pláž kúsok od hotela, vyskúšať kúpanie v Baltskom mori a zájsť sa pozrieť do susedného mesta Kołobrzeg. ”


👍 Pobyt v Hoteli Victoria Spa *** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 17. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet