Osobne overené: Recenzia pobytu plného výletov v Corvin Hoteli **** v Budapešti

Vydajte sa spolu so Zuzkou, Cindy a Anetou, členkami nášho Travelking tímu, do Budapešti. Konkrétne do Corvin Hotela ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu plného výletov v Corvin Hoteli **** v Budapešti

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Na teambuilding som sa spoločne so svojimi kolegyňami Anetou a Cindy vydala do Maďarska, a to rovno do hlavného mesta Budapešti. Na cestu sme sa vypravili priamym autobusom z Brna. Preferovali by sme vlak, ale dopravu sme začali riešiť celkom neskoro a lístky už boli vypredané, alebo príliš drahé. Autobusom cesta trvala 4,5 hodiny a vyšla na 550 Kč/osoba cestou tam a 650 Kč/osoba cestou späť. Celkom teda 1 200 Kč na osobu.

Ako to bolo s parkovaním?

Aj keď sme necestovali autom, všimli sme si, že priamo vedľa vstupu do hotela je vjazd na uzamknuté parkovisko, čo je v centre metropoly určite výhoda. Parkovanie je spoplatnené na 5 000 HUF/noc (cca 12 €).

Kde sme sa ubytovali?

Po našom príchode sme sa z autobusovej zastávky vydali k Corvin Hotelu Budapest - Corvin Wing **** pešo a vďaka mapám v mobile sme ho našli ľahko. Hotel sa nachádza len pár metrov od hlavnej ulice (Üllői út), na ktorej nájdete zastávku metra i električky, takže cestovanie po meste bola hračka. Hoci hotel neleží v blízkosti turistických pamiatok, počas pár minút jazdy metrom či električkou sa k nemu ľahko dostanete. Na lokalite sme ocenili, že bola skutočne pokojná a tichá. Ďalšou výhodou bol supermarket v bezprostrednej blízkosti hotela.

Vedeli sme, že do Budapešti dorazíme veľmi skoro, a to o 6. hodine ráno. Do hotela som teda radšej vopred napísala e-mail, či by bolo možné uschovať si u nich kufre do doby check-inu. Hotel veľmi rýchlo odpovedal, že to nie je problém. Ráno sme teda podľa plánu dorazili do hotela uschovať si batožinu, aby sme sa mohli vydať preskúmavať mesto. Veľmi nás potešilo, keď nám milý pán recepčný oznámil, že je pre nás izba už pripravená a môžeme sa rovno ubytovať.

Boli sme ubytované na 5. poschodí vo veľmi priestrannej izbe s tromi lôžkami. K dispozícii tu boli dve kreslá so stolíkom, písací stôl, šatníková skriňa, televízia a komoda s poličkami. Úložného priestoru bol naozaj dostatok. Za veľké plus považujem, že WC bolo oddelené od kúpeľne, pretože v hoteloch väčšinou bývajú v jednej miestnosti. V kúpeľni bol priestranný sprchovací kút, stolička na odkladanie vecí a nechýbal ani fén. WiFi pripojenie v izbe fungovalo veľmi dobre, a navyše tu bola aj klimatizácia. Nič nám tu teda počas nášho pobytu nechýbalo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka boli raňajky formou bufetu. Prvý deň sme sa rozhodli raňajkovať vonku v príjemnej záhrade. Druhý deň sme sa usadili v klimatizovanej reštaurácii, kde sa nám najviac páčil kútik s modernou modrou lavicou.

Okrem typických raňajkových pokrmov, ako sú vajíčka, párky a cereálie, nás nadchlo množstvo druhov čerstvého ovocia. Mne osobne urobil radosť pestrý výber bezlaktózových mliek, jogurtov a semienok (tekvicové, slnečnicové, ľanové, chia atď.). Cindy zase ako bezlepkárku potešila bohatá ponuka bezlepkových produktov. Jediné, čo nám tú trošku chýbalo, bol 100 % ovocný džús.

Čašníci boli počas raňajok veľmi milí a nápomocní. Špinavé riady upratovali rýchlo a bufet pravidelne dopĺňali, takže žiadne pokrmy nechýbali. Aj pred koncom vydávania raňajok tak bolo stále z čoho vyberať.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Mazel Tov – veľmi príjemná reštaurácia s otvoreným priestorom plným zelene, výborné jedlo aj koktaily a k tomu rýchly servis. Dali sme si kura shawarma v pita chlebe s paradajkou a uhorkou, k tomu hranolky a pastrami sendvič. Miesto je veľmi obľúbené, a preto odporúčame rezervovať si stôl vopred.

  • Tapassio – reštaurácia, ktorá ponúka okrem typických španielskych tapas aj maďarské a stredomorské pokrmy v tapas podobe. Je možné vybrať si jedlo z lístka, alebo zvoliť variant „verím šéfkuchárovi". My sme išli do toho odvážnejšieho variantu. V troch kolách nám na stôl pristáli rôzne pokrmy od slávok cez chobotnicu až po malú porciu steaku. Ako bodku sme dostali domácu zmrzlinu a pri platení účtu aj malý koktail.

  • Ligéti Langos Budapest na Állatkerti krt. 3 – nemohli sme odísť z Budapešti bez toho, aby sme neochutnali miestny langoš. Pri prechádzke krásnym parkom Városliget sme narazili na domček s langošmi, ktoré boli oproti langošom v Česku naozaj nadýchané po okrajoch a stred mali naopak tenký a chrumkavý. V ponuke bolo mnoho variantov, s čím si langoš dať. My sme zvolili tradičnú receptúru s cesnakom a syrom.

  • Double Shot Coffee & Brunch – výborná káva a raňajkové pokrmy servírované po celý deň. My sme si dali jogurt s granolou a čerstvým ovocím a vajcia Benedikt. Všetko bolo výborné!

Kam sa vydať na výlet?

  • Plavba loďou po Dunaji – najskôr sme sa vypravili na výlet loďou po Dunaji. Videli sme vďaka tomu tie najzaujímavejšie miesta z iného pohľadu a stálo to naozaj za to. Keby bolo viac času, vydali by sme sa aj na večernú plavbu. Na cestu sme dokonca dostali welcome drink a domácu limonádu, čo sa vzhľadom na teplé počasie naozaj hodilo.

  • Margitin ostrov – na tomto ostrove sme strávili skutočne príjemné chvíle a odniesli si plno zážitkov. Najväčším lákadlom je určite hudobná fontána. Ohromila nás svojou veľkosťou a množstvom rôznych trysiek. Keď sme sa tu večer usadili, pripadali sme si ako v divadle. Skoro hodinu sme sledovali show a počúvali rôznu hudbu, ktorá zážitok ešte umocňovala. Vo večerných hodinách sa pridávajú ešte farebné svetelné efekty. Druhý deň sme si požičali vozítko v podobe bicykla pre viac osôb, na ktorom sme sa rozhodli ostrov obísť. Vzhľadom na to, aký je ostrov veľký, to bolo dobré rozhodnutie a užili sme si plno netradičnej zábavy.

  • Rybárska bašta a Matejov chrám. Druhý deň nášho pobytu sme sa vydali lanovkou na toto turisticky obľúbené miesto. Rybárska bašta nás očarila a výhľad z nej na celú Budapešť bol dychberúci. Do Matejovho chrámu je možné ísť aj na prehliadku, ale tú sme z časových dôvodov nestihli.

  • Mestský park Városliget a Hrad Vajdahunyad ponúka krásnu prechádzku s pekným pohľadom na historický hrad.

  • V deň odchodu sme ešte stihli navštíviť krásne Námestie Hrdinov, kde sa nachádza Pamätník tisícročia a kolonády so 14 sochami predstavujúcimi osobnosti maďarských dejín.


Záverečné hodnotenie pobytu v Corvin Hoteli Budapest - Corvin Wing ****

„Pobyt v Corvin Hoteli Budapest sme si naozaj užili. Trojlôžková izba bola priestranná a čistá, nič nám tu nechýbalo. Personál je veľmi milý a ústretový. Veľmi nás nadchli aj raňajky, ktoré boli chutné a s bohatým výberom. Úžasná je tiež lokalita hotela, ktorý leží v pokojnej časti mesta a zároveň veľmi blízko zastávkam MHD. Behom pár minút sa tak ľahko dostanete na tie najkrajšie miesta Budapešti. Odporúčame vydať sa na plavbu loďou po Dunaji a navštíviť Margitin ostrov. Maďarská metropola má toho veľa čo ponúknuť aj po gastronomickej stránke. Určite to nebola naša posledná návšteva a nabudúce s radosťou zvolíme na ubytovanie opäť tento hotel.“


👍 Pobyt v Corvin Hoteli Budapest - Corvin Wing **** bol osobne overený Zuzkou, Cindy a Anetou, členkami tímu Travelking, a jeho návštevu môžu s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Zuzana AndělováZuzana Andělová
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet