Osobne overené: Recenzia luxusného wellness pobytu v Prosecco Rezidencii Marko ***

Vydajte sa spolu s Vláďom, členom nášho Travelking tímu, na južnú Moravu. Konkrétne do Prosecco Rezidence Marko *** v Úvaloch pri Valticiach. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele vám nemôžu ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného wellness pobytu v Prosecco Rezidencii Marko ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na jarný pobyt na južnej Morave sme sa s manželskou vydali autom z 86 km vzdialeného Uherského Hradišťa. Išli sme cez Veselí nad Moravou smerom na Břeclav. Diaľničnú známku na túto trasu nebolo potrebné kupovať. Cesta bola pohodová a v cieli sme boli za necelú hodinku a pol. S hľadaním rezidencie nám pomohla navigácia – a ako zvyčajne, nesklamala.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred rezidenciou sme využili jedno z piatich krytých parkovacích miest. V areáli uzatvorenom bránou a stráženom kamerovým systémom sú však k dispozícii aj ďalšie parkovacie miesta. Parkovanie bolo v rámci pobytového balíčka zadarmo a nemuseli sme ho vopred hlásiť.

Kde sme sa ubytovali?

Prosecco Rezidence Marko *** sa nachádza v malebnej juhomoravskej dedinke Úvaly. Do 5 km vzdialenej známej vinárskej oblasti Valtice sa dá dostať za pár minút autom, po cyklotrase, alebo dokonca aj pešo. Na objavovanie zaujímavých výletných cieľov v okolí sú ideálnymi dopravnými prostriedkami bicykel alebo auto.

Hneď pri vstupe do izby nás privítala krásna prírodná vôňa, vďaka ktorej bolo v miestnosti naozaj príjemne. Okrem manželskej postele bola súčasťou vybavenia šatníková skriňa, pohovka, konferenčný stolík, televízor a chladnička s nápojmi (samozrejme, vrátane Prosecca ❤). Posteľ bola úžasne pohodlná a skvelo sa na nej načerpávali nové sily. Ocenili sme, že kúpeľňa a toaleta boli oddelené. V kúpeľni nás čakali kvalitné uteráky a osušky, župany, fén a set kvalitnej kozmetiky, ktorú sme celý čas používali.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

V rámci pobytového balíčka sme mali zabezpečenú polpenziu, ktorá sa skladala z bufetových raňajok a servírovaných večerí. Raňajky boli vždy skvelým štartom do dňa. Ponuka bola pestrá a každý z nás si mohol dopriať podľa vlastnej chuti. Na švédskych stoloch boli napríklad vajíčka na rôzne spôsoby, párky, slaninka, sladké aj slané pečivo, cereálie či buchty a ďalšie dobroty. Mňa osobne veľmi zaujali domáce nátierky – tých som sa nemohol nabažiť a musel som si pridávať (niekedy dokonca aj 2x 😊)

Vrcholom každého dňa sa však stali večere, ktoré boli v podaní Prosecco Rezidencie Marko *** doslova kráľovské. Dokonalým zahájením večere bol vždy prípitok lahodným Proseccom – koniec koncov celý pobyt sa točil okolo tohto talianskeho šumivého vína. Servírované večere sa skladali vždy z polievky a hlavného chodu. Z polievok sme ochutnali mexickú a vývar, obe boli na jednotku. Hlavné jedlo bolo možné vyberať z menu, v ktorom bolo asi 8 rôznych jedál. Moja manželka si prvý deň dala rib eye steak s hubovou omáčkou a domácimi hranolkami. Tie huby cítim ešte teraz, ich vôňa bola neodolateľná! Dôkazom toho, že toto jedlo bolo úplne perfektné je to, že žena si rovnaké jedlo dala aj druhý večer. Ja som bol trochu väčší strelec – prvý večer som si objednal pečeného lososa s brokolicou a fantastickou omáčkou. Jej názov? Estragónové velouté – neviem síce, čo to znamená, ale bolo to skvelé! :) Druhý večer padla moja voľba na marinované bravčové rebierka s domácim chlebom a opäť to bol úžasný gastronomický zážitok. S manželskou sme sa zhodli, že kuchár je skutočným majstrom svojho remesla!

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Počas výletu do neďalekých Valtíc sme na námestí objavili taký malý poklad. Je ním menšia útulná kaviareň Hostina Valtice s parádnou terasou. Obsluha, domáce tortičky aj káva boli doslova na jednotku s hviezdičkou. Lepšiu mrkvovú tortu som snáď v živote nejedol! Na pobyte sme boli na konci marca, kedy sa kvôli chladnému počasiu ešte nedalo sedieť vonku. Pred očami ale úplne vidím tú pohodičku na terase kaviarne v príjemnom teplom počasí. Do tohto podniku sa aj s rodinou veľmi radi vrátime!

  • Na námestí v Mikulove sa nachádza štýlový hostinec Zahrádka U Zajíce, kde varia vlastné vynikajúce pivo. V čase našej návštevy sa tu práve konal šachový turnaj, čo bolo skvelou príležitosťou skĺbiť popíjanie zlatého moku s inteligentnou zábavou. Atmosféra v podniku bola úžasná a doslova nás nabíjala energiou. Večer sa tu konalo počúvanie LP platní, ale to sme sa už museli vrátiť späť do hotela. Návštevu tohto miesta odporúčam všetkým, ktorí chcú zažiť chvíle bezstarostnej pohody.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Balíček zahŕňal aj vstup do wellness centra, kam sme sa vybrali v županoch a papučiach, ktoré sme mali pripravené v izbe. Wellness centrum sa nachádza vo vedľajšej budove, kam doslova prejdete len pár krokov cez terasu. Ako prvé nás prekvapilo, že relaxačný priestor bol oveľa väčší, ako sme očakávali. Jeho ústredným bodom bol veľký bazén hlboký asi 1,5 metra, vedľa ktorého boli 2 vírivky pre 4 osoby.

Vonku bolo ešte dosť chladno, takže sme sa radi zohriali v saunovom svete s dvomi fínskymi saunami, infrasaunou a Kneippovým chodníkom. K dispozícii bola aj parná sauna, ale tá bola počas nášho pobytu, bohužiaľ, mimo prevádzky. K dispozícii bol aj ochladzovací bazénik, ktorého voda s teplotou okolo 8 stupňov bola ideálna na učebnicové šokové ochladenie po saunovaní. Po tom, čo sme sa poriadne zapotili pri bazéne a v saunách, sme si skvelo oddýchli v relaxačnej miestnosti s hviezdičkami nad hlavou. Nemal by som tu zabudnúť spomenúť, že moja manželka si nesmierne pochvaľovala, že voda v bazéne a vírivkách bola príjemne teplá.

Kam sa vydať na výlet?

  • Okolie Valtíc a Mikulova dobre poznáme, pretože sme v tomto nádhernom kúte južnej Moravy strávili už niekoľko pobytov a rodinných dovoleniek. Vieme teda, že možností na výlety a aktivity je v tomto vinárskom kraji množstvo úplne pre každého.
  • Ak máte radi kultúru a umenie, odporúčam vám navštíviť námestie v Mikulove. Prakticky počas celého roka sa na tomto mieste konajú cez víkendy najrôznejšie akcie. V čase nášho pobytu prebiehal festival so živou hudbou. Na chvíľku sme sa tu teda zastavili a spestrili sme si program aj o kultúrnu vložku.
  • Neprehliadnuteľným symbolom Mikulova je úchvatný obrovský zámok Mikulov, ktorý sa nad mestom vypína na výraznom skalnom útese. K jeho najzaujímavejším súčastiam patrí zámocká knižnica a sieň predkov. V súčasnosti je zámok sídlom Regionálneho múzea v Mikulove, a tak sa v ňom dá vidieť hneď niekoľko zaujímavých expozícií.
  • Zo zámku je možné dovidieť až na Svatý kopeček nachádzajúci sa hneď na protiľahlom kopci. Na vrch kopčeka s pútnickou kaplnkou sv. Sebastiána, zvonicou a Božím hrobom sa dostanete prechádzkou po krížovej ceste, ktorá patrí k najstarším svojho druhu v Česku.

Záverečné hodnotenie pobytu v Prosecco Rezidencii Marko ***

„V Prosecco Rezidencii Marko *** sme strávili krásne tri dni, ale keby to bolo možné, zostali by sme pokojne aj o týždeň dlhšie. Mojej žene sa dokonca vôbec nechcelo domov a ja sa jej vôbec nečudujem. Personál boj báječný – boli to skutoční profíci, ktorí boli vždy usmievaví a urobili pre nás, čo nám len na očiach videli. Špeciálnu poklonu si zaslúži pán kuchár, ktorý dokáže vyčarovať neuveriteľne lahodné jedlá, ktoré nám budú určite chýbať. Ďalšou výhodou je lokalita – akonáhle sme prešli vstupnou bránou, mali sme pocit, akoby sme sa ocitli niekde v talianskom Toskánsku. Súčasťou rezidencie bola prekrásna terasa s osvetlením, kde sme si užívali krásne večery s pohárikom v ruke. Na vínnom lístku nájdete desiatky druhov Prosecca, exkluzívnych rumov a, samozrejme, aj vína. Keď k tomu pripočítam moderné wellness centrum a úžasné okolie plné atraktívnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť, tie pravé ingrediencie pre pobyt vo dvojici sú na svete. Ak chcete svoju drahú polovičku vziať na luxusný pobyt, vydajte sa práve sem a garantujem vám, že bude nadšená. Pobyt si tu užijete na 100 %. My sa sem rozhodne ešte vrátime.“


👍 Pobyt v Prosecco Rezidence Marko *** bol osobne overený Vladimírom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet