Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobyt v maďarskom Tiszaújvárosi v Tisia Hoteli & Spa ****superior

Vydajte sa spolu so Zoltanom, členom nášho Travelking tímu, do maďarského mestečka Tiszaújváros. Konkrétne do Tisia Hotela & Spa ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobyt v maďarskom Tiszaújvárosi v Tisia Hoteli & Spa ****superior

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Na kúpeľný odpočinkový pobyt som sa vybral s dcérou koncom apríla, a to do maďarského mestečka Tiszaújváros (Nové Mesto nad Tisou). Práve tam sa totiž nachádza Tisia Hotel & Spa ****superior, ktorý bol cieľom našej cesty. Vyrážali sme autom z Miskolca (Miškovce) a celkom nám cesta, dlhá asi 35 km, zabrala 40 minút jazdy. Ak by ste vyrážali z Košíc, cesta by vám trvala necelé 2 hodiny (cca 114 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vlastné vonkajšie parkovisko so závorou, ktoré je strážené. Máte tiež možnosť zaparkovať pod strechou, teda ak sa vám pošťastí a nájdete voľné miesto. :-) Parkovanie je zahrnuté v cene balíčka, takže zaň nič neplatíte. Nie je ani nutné rezervovať ho vopred.

Kde sme sa ubytovali?

Tisia Hotel & Spa ****superior nájdete v maďarskom mestečku Tiszaújváros (Nové Mesto nad Tisou). Leží neďaleko známejšieho mesta Miskolc (Miškovec) s unikátnymi jaskynnými kúpeľmi a bobovou dráhou. Hneď vedľa je termálne kúpalisko a kúpele, s ktorými je hotel priamo prepojený. Práve termálna voda a možnosť kúpania sem láka najviac turistov. V okolí sú aj ďalšie atrakcie, ako M3 Outlet Polgár pre milovníkov nakupovania, CHKO Kesznyéten pre nadšených turistov alebo kaštieľ Andrássy pre fanúšikov histórie.

Dizajn a štýl hotela je ohromujúci. Priestranné interiéry sú vkusne zariadené moderným nábytkom v úplnom súlade s pekným osvetlením. Túto harmóniu dokonale odrážajú aj izby. Tie sú vybavené v rovnakom duchu. Napríklad v kúpeľni nájdete fialové svetlá, ktoré vás spolu so zrkadlovým osvetlením uchvátia (teda pokiaľ máte radi design tak ako ja). Postele sú dostatočne pohodlné, takže sa vám z nich ráno nebude chcieť vyliezť. :-) Ale nakoniec sa odhodláte, pretože na vás čakajú skvelé raňajky.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Najprv sa musím zmieniť o skvelej atmosfére a modernom dizajne reštaurácie, kde bola radosť raňajkovať aj večerať. Náš balíček zahŕňal polpenziu, ktorá bola podávaná formou studených a teplých bufetových stolov. Jedlo bolo pripravené perfektne a z čerstvých surovín. Výber bol naozaj bohatý, či už ste mäsožravec, vegetarián, alebo držíte nejakú špeciálnu diétu. Pri raňajkách nechýba chrumkavé pečivo, ovocie, zelenina... Večer zase dezerty. Na uspokojenie potrieb tých najmenších je k dispozícii aj špeciálne detské menu, s ktorým bola moja dcéra spokojná.

Ako sme sa najedli v okolí?

Obed je možné si dať priamo v hoteli, a to aj keď ste cez deň v kúpeľoch, pretože vstup medzi hotelom a kúpeľmi je bez obmedzenia (a navyše len prejdete krytou chodbou). My sa však rozhodli vyskúšať reštauráciu priamo v kúpeľoch. Na výber je tu množstvo rôznych jedál - polievky, klasické hlavné jedlá, pizza, dezerty a, samozrejme, aj alkoholické a nealkoholické nápoje.

Aké bolo wellness centrum / termálne kúpele v hoteli?

Hotel leží priamo vedľa termálnych kúpeľov, s ktorými je taktiež prepojený uzavretou chodbou. To znamená, že si v izbe môžete obliecť plavky a župan, a potom rovno chodbou prejsť do kúpeľov bez nutnosti prezliekať sa alebo so sebou nosiť veci. Župan (aj uteráky do kúpeľov) vám na požiadanie zapožičajú na recepcii hotela. V budove kúpeľov sa nachádza detský bazén, ktorý ocenia deti aj dospelí. Je totiž umiestnený oddelene, takže deti neobťažujú dospelých návštevníkov, ktorí chcú oddychovať. Ďalej krytý kúpeľný areál ponúka relaxačný bazén, vírivky, fínsku saunu, bio saunu a infračervenú saunu. Sauny sú však za poplatok (1 500 HUF, cca 4 €). Vo vonkajšej časti je potom ďalší detský bazén a pre dospelých zážitkový, plavecký a kúpeľný bazén. Nechýbajú ani vlnobitie, šmykľavky a zážitkové prvky. Okrem vodných atrakcií je tu aj detské ihrisko.

Priamo v hotelovej časti nájdete novú posilňovňu, ktorú môžete využiť na kardio i silové cvičenie. Je vybavená skvelými modernými strojmi a činkami. Po ponaťahovaní svalov som sa hneď cítil oveľa lepšie.

Aký bol servis pre deti?

Hotel je dokonale vybavený nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Na požiadanie vám v hoteli radi zapožičajú detskú postieľku či sedátko na WC, v reštaurácii zase vysoké stoličky. Navyše si pre malých hostí pripravili aj špeciálne menu, z ktorého sa mojej dcére najviac páčili palacinky s rôznymi polevami a mliečne koktaily. Súčasťou hotela je aj detská herňa, ktorú sme počas nášho pobytu niekoľkokrát navštívili. Aj tu som si všimol, že sa hotel zameriava na detaily a je tu mnoho pekných prvkov pre deti. Vyskúšali sme snáď všetko, čo šlo a skvele sme si to užili aj na herných automatoch. Ako som už spomenul, tak v kúpeľoch pre deti nechýba vnútorný i vonkajší detský bazén a detské ihrisko.

Kam sa vydať na výlet?

  • Na výlet môžem odporučiť zámok Andrássy, ktorý sa nachádza v Tiszadobe a ponúka rozprávkový výlet pre celú rodinu. Zadarmo môžete navštíviť park, bludisko zo živého plotu a je tu aj ihrisko pre deti.
  • Ďalším skvelým miestom je mestečko Miskolc, kde nájdete unikátne jaskynné kúpele, bobovú dráhu alebo tu môžete zájsť na vodné bicykle. Aj tu sa nachádza pekný zámok, a to zámok Diósgyőr.
  • Mojím posledným tipom na výlet je krásne jazero Lillafüred.

Záverečné hodnotenie pobytu v Tisia Hoteli & Spa ****superior

„Pobyt bol úplne úžasný! Interiéry celého hotela, vrátane našej izby, boli priestranné a dizajnové. Termálne kúpele s množstvom bazénov zase ideálne pre relaxáciu. Polpenzia nám veľmi chutila, výber bol bohatý a pokrmy vždy z čerstvých surovín. Môžem povedať, že celý personál v hoteli bol veľmi profesionálny, ochotný a usmievavý. To som si overil napríklad v reštaurácii, keď čašník priniesol mojej dcérke jedlo na prianie, aj keď v ten deň nebolo na menu. Ideálna voľba pre rodiny, páry aj osoby na služobnej ceste. V tomto prostredí sa bude cítiť príjemne každý.“


👍 Pobyt v Tisia Hoteli & Spa ****superior bol osobne overený Zoltanom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Zoltan HorvathZoltan Horvath
Aktualizované: 29. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet