Chcete si užiť luxusnú relaxačnú dovolenku na úpätí Vysokých Taur? Vyrazte do Hotela Das Alpenhaus Gasteinertal ****! Čaká na vás vynikajúca polpenzia z regionálnych surovín, moderné dvojposchodové wellness centrum s bazénom, vírivkami a saunami a krásne, elegantné izby. Navyše budete len 280 metrov od termálnych kúpeľov Alpentherme a v dosahu množstva krásnych výletných cieľov.

O ubytovaní

Das Alpenhaus Gasteinertal **** sa nachádza v mestečku Bad Hofgastein v údolí Gastein, na úpätí Vysokých Tatier. Táto lokalita vás nadchne krásnou prírodou a skvelým vybavením na aktívnu a relaxačnú dovolenku v každom ročnom období.

V lete si môžete vychutnať 26 letných lanoviek a stovky kilometrov turistických a cyklistických trás. Vyvezte sa na vrchol Schlossalm a nechajte sa ohromiť úchvatným výhľadom na okolie. Alebo sa vydajte na túru na úpätie hory Gamskarkogel (10,7 km) a navštívte horskú chatu Alpského spolku. Môžete sa tiež vybrať na túru k jazeru Gasteiner Badensee (3,8 km) alebo prekonať strach a prejsť po padacom moste na vrchole hory Stubnerkogel (17,4 km).

V zime je údolie Gastein mimoriadne obľúbeným lyžiarskym strediskom, ktoré patrí k známej lyžiarskej oblasti Ski Amadé. Môžete si tu užiť viac ako 200 km zjazdoviek v 6 lyžiarskych oblastiach - Schlossalm (1,7 km), Angertal (3,1 km), Stubnerkogel (17,7 km), Graukogel (13,5 km), Sportgastein (16,7 km) a Fulseck (19,8 km). Najbližšia lanovka je vzdialená len 650 m. K dispozícii sú aj 3 snowparky pre rodiny s deťmi alebo jarná lyžovačka vo vysokom Sportgasteine, kde sa sneh udrží až do jari.

Zima v Bad Hofgasteine má svoje čaro aj pre nelyžiarov - ku koncu roka sa mestečko rozžiari krásnym vianočným trhom s horúcim punčom a chutným jedlom. Priamo v centre sa nachádza aj vonkajšie klzisko a cez kúpeľný park vedie bežkárska trať. Počas celého roka odporúčame navštíviť termálne kúpele Alpentherme (280 m) alebo Felsentherme v susednom Bad Gasteine (7,6 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z útulných dvojlôžkových izieb s balkónom. Interiér je inšpirovaný horským štýlom, ale zariadenie je moderné a veľmi elegantné. Privíta vás upokojujúca paleta farieb a kvalitné materiály, všetko navrhnuté so zmyslom pre detail. Pre vaše maximálne pohodlie má každá izba súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom alebo vaňou, postele s hypoalergénnymi matracmi a WiFi pripojenie.

  • Izba Urban Living S má rozlohu 27 m² a je vybavená manželskou posteľou, obývacím priestorom s kreslami, písacím stolom, TV, minibarom a trezorom. V kúpeľni sú župany a sušič vlasov.

  • Izba Urban Living M má rozlohu 35 m² a okrem manželskej postele je vybavená aj rozkladacou pohovkou, ktorú je možné použiť ako prístelku. K dispozícii je TV, minibar, trezor, písací stôl, župany a sušič vlasov.

  • Izba Urban Living L ponúka priestor na spanie s manželskou posteľou s rozlohou 50 m² a oddychovú časť s kreslami a rozkladacou pohovkou. Tú je možné použiť aj ako prístelku. K ďalšiemu vybaveniu patrí písací stôl, TV, trezor alebo minibar, župany a sušič vlasov v kúpeľni.

Na čom si pochutnáte?

Jedinečný gastronomický zážitok vám poskytne útulná reštaurácia s barom, krbom a priestrannou letnou terasou. Jedálny lístok je založený najmä na regionálnych surovinách, ako sú lesné plody, voňavé bylinky a čerstvo ulovené ryby. Okrem toho obsahuje aj množstvo vegetariánskych a vegánskych možností. Ochutnať môžete aj bylinkové koktaily a ďalšie osviežujúce nápoje.

Kde budete relaxovať?

Pre dokonalý relax navštívte dvojposchodové wellness & spa centrum s rozlohou 2 000 m², kde vás čaká:

  • Panoramatický vnútorný bazén (31 °C), 2 vírivky (36 °C), relaxačná miestnosť
  • Saunový svet: fínska sauna (85-95 °C), organická bylinková sauna (50-60 °C), aromaterapeutická sauna so svetelnou terapiou (45-60 °C), parná kabína z ružového kremeňa s aromaterapiou, parná kabína Brine Grotto so soľnou terapiou, tepidárium a laconium, ľadové iglu, Kneippov chodník, tropické zážitkové sprchy, relaxačná miestnosť s vyhrievanými ležadlami, chodník pre bosé nohy, Vital bar s nápojmi a občerstvením
  • Alpen Veda Spa so širokou ponukou masáží a ošetrení s použitím prírodnej kozmetiky
  • Záhrada a vonkajšia terasa na relaxáciu a opaľovanie
  • 24-hodinové fitness centrum (40 m²)
  • Vnútorné a vonkajšie lekcie jogy

Niečo naviac

Das Alpenhaus Gasteinertal **** je jedným z hotelov, ktoré sú najviac priateľské k psom, vaši štvornohí miláčikovia sú vítaní a je o nich dobre postarané. Po príchode so psom vás čaká malé prekvapenie a izby môžu byť vybavené pelechom, dekou a psou miskou. V priľahlom salóne Dogs Haircut by Sybille si váš verný spoločník môže užiť vlastnú wellness dovolenku.

Hotel Das Alpenhaus Gasteinertal ****

Hotel Das Alpenhaus Gasteinertal ****

Kurgartenstraße 26 , Bad Hofgastein, Austria
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Alpenhaus Management GmbH IČ: FN395969h


+43 6432 6356

willkommen@alpenhaus-gastein.at

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Parkovanie za 12 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,3 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
6 km
Bežkovanie
5,6 km

Tipy na výlet

Vysoké Taury

Vysoké Taury Tip na výlet

Národný park Vysoké Taury je známy ako obľubená dovolenková destinácia v lete aj v zime. So svojou úctyhodnou rozlohou 1 836 km² sa pýši titulom najväčší národný park v Rakúsku a na svojej ploche ukrýva mnohé unikáty, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť aj s celou rodinou:

Kam sa vydať vo Vysokých Taurách?

  • najvyšší vrch Rakúska Grossglockner (3 798 m)
  • najvyšší vodopád Rakúska Walcherfall (500 m)
  • najvyššie vodopády v celej Európe Krimmelské vodopády
  • najväčší rakúsky ľadovec Pasterze s rozlohou 2 400 ha
  • obľúbené kúpeľné mesto Bad Gastein

Počas túr si nezabudnite všímať vzácne rastlinky lemujúce turistické chodníky či zvieratá ako kamzíky, kozorožce, aj orly a supy. V zime sa Vysoké Taury menia na raj zimných športov. Stredisko Raurisertal obľubujú hlavne lyžiari, bežkári a snowboardisti, na svoje si tu prídu aj vaše deti pri sánkovaní na osvetlenej sánkarskej dráhe či milovníci dobrodružstva pri prechádzke za pomoci snežníc. Stačí si vybrať, na aký šport sa vrhnete skôr!

Viac informácií
Národný park Vysoké Taury
Národný park Vysoké Taury
Visutý most a vyhliadka Glocknerblick
Visutý most a vyhliadka Glocknerblick
Bad Gastein
Bad Gastein