Vyrazte na dovolenku do Gdanska a nechajte sa očariť krásami poľského prímoria. Na dosah budete mať historické pamiatky, kúzelnú prírodu aj nekonečné piesočné pláže pri Baltskom mori. V Hoteli Platan *** na vás navyše čaká výborná polpenzia a relax v 2 saunách.

O ubytovaní

Hotel Platan *** sa nachádza v pokojnej okrajovej časti poľského Gdanska, s dobrou dostupnosťou na letisko, do centra mesta aj do prírody. Za pamiatkami a kultúrou vyrazte do centra (cca 7 km), napríklad na hlavné námestie Dlugi Targ so známou Neptúnovou fontánou zo 17. storočia. Námestie lemujú majestátne meštianske domy, útulné kaviarne aj moderné podniky a dominuje mu stará radnica s mestským múzeom. Toto jedinečné miesto s nádychom minulosti si v okamihu zamilujete, a tak sa posaďte na kávu alebo obľúbený drink, nech si miestnu magickú atmosféru užívate čo najdlhšie.

Počas vašich potuliek určite neminiete skvostnú Mariánsku baziliku, vystavanú v štýle tehlovej gotiky. Prezriete si veľkolepé vnútorné priestory a vystúpite až na vežu, z ktorej sa vám otvorí nezabudnuteľná panoráma na historické centrum. Z ďalších pamiatok navštívte elegantnú katedrálu Oliwa s priľahlým parkom alebo kúzelnú promenádu ​​na Nábreží Motlawy. Nevynechajte ani návštevu známeho Múzea druhej svetovej vojny. A keď vás objavovanie pamiatok unaví, vydajte sa spoznať kus prírody – pozrite sa napríklad do parku Jaśkowa (8,6 km).

Výlet si môžete urobiť aj do neďalekého Sopotu (17,8 km). Užite si zábavu v miestnom aquaparku s vnútornými i vonkajšími bazénmi, vodnými atrakciami a luxusným saunovým svetom a prejdite sa po najdlhšom móle pri Baltskom mori či po preslávenej promenáde „Monciak“, kde uvidíte okrem iného Krivý dom – stavbu ako vystrihnutú z rozprávkových ilustrácií Jána Marcina Szancera a Pera Dahlberga alebo z návrhov od Gaudího.

More a pláže

V lete si nezabudnite pribaliť plavky. Baltské more je síce trochu chladnejšie, zato tu však nájdete skvelé piesočné pláže s barmi, atrakciami a požičovňami vybavenia. Najbližšie to budete mať k pláži Stogi (14,5 km), ktorá je prírodná, piesočnatá a cez leto tu nájdete aj stánky s občerstvením. Najobľúbenejšia v okolí je piesočnatá pláž Brzeźno (16,1 km), skvele dostupná mestskou dopravou.

Kde budete spať?

Izby v hoteli sú útulné, vzdušné a moderne vybavené. Pre vás bude pripravená izba Comfort na ploche 23 m², vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami. K vybaveniu izby ďalej patrí klimatizácia, písací stôl so stoličkou, minibar, sada na prípravu kávy a čaju, televízia, WiFi pripojenie a kúpeľňa so sprchovacím kútom a fénom na vlasy.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia Zacisze vás očarí originálnym, sviežim menu, ktoré čerpá z rôznych medzinárodných kuchýň, vrátane poľskej a talianskej. Pochutnáte si tu aj na čapovanom pive alebo miešaných drinkoch.

Kde budete relaxovať?

V útulnej wellness zóne si užijete ničím nerušený relax vo fínskej saune alebo infrasaune. Za pekného počasia navyše môžete odpočívať aj v zelenej záhrade, ktorá je súčasťou areálu.

Cestujete s deťmi?

V záhrade je pre deti pripravené parádne ihrisko s preliezkami a ďalšími atrakciami.

Hotel Platan ***

Hotel Platan ***

Niepołomicka 36 , Gdańsk
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
ELKOMPLEX Andrzej Jarząbkowski IČ: 193076051


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
5 km
Vzdialenosť od mora
13,7 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
19,3 km
Zjazdovka
17,9 km
Bežkovanie
17,9 km

Tipy na výlet

Mesto Gdansk

Mesto Gdansk Tip na výlet

Gdansk je krásne, historické, prístavné veľkomesto na brehu Baltského mora pri Gdanskej zátoke v Poľsku. Nie nadarmo sa mu hovorí historická perla poľského severu, Gdansk hral dôležitú úlohu v mnohých udalostiach nedávnych dejín. Ide o jedno z najstarších miest v Poľsku a zároveň aj najznámejšie z trojice miest, ktorým sa bežne hovorí Trojmestie (poľsky Trójmiasto), ďalšími dvomi mestami sú potom Sopoty a Gdynia. Ak túžite po aktívnej dovolenke pri mori, návšteva Gdansku môže byť tou najlepšou voľbou.

Čo nevynechať v Gdansku?

  • Malý polostrov Westerplatte, kde 1. septembra 1939 začala druhá svetová vojna
  • Gdanskú radnicu so zvonkohrou, z ktorej na poludnie počuť Schillerovu Ódu na radosť, v ostatné hodiny počas dňa zase iné melódie
  • Hlavné námestie Dlhý trh (poľsky Długi targ) s Neptúnovou fontánou z roku 1633
  • Vežu Mariánskeho kostola, z ktorej si Gdaňsk môžete prezrieť z výšky
  • Jednu z najväčších zoologických záhrad v Poľsku
  • Niektoré z mnohých múzeí, prístav s jedinečnou architektúrou a majákom
Viac informácií
Baltské more
Baltské more
Mólo v Sopote
Mólo v Sopote
Polostrov Hel (Helská kosa)
Polostrov Hel (Helská kosa)