Užite si tú pravú historickú atmosféru krásneho Českého Krumlova plného úžasných pamiatok. V jedinečných dobových izbách Penziónu Krásné Údolí sa budete cítiť ako na zámku. Tešiť sa môžete aj na výdatné raňajky a vonkajšie posedenie na záhrade, športovci určite radi využijú aj možnosť úschovy bicyklov.

O ubytovaní

Dobový Penzión Krásné Údolí sa nachádza v pokojnej časti Českého Krumlova, len kúsok od brehu Vltavy, 1,5 km od hradu a zámku Český Krumlov a cca 1 km od zámockej záhrady s otáčavým hľadiskom.

Pri pobyte rozhodne navštívte krásne monumenty mesta, okrem zámku s kúzelným parkom a pôsobivou zámockou vežou je to aj kláštorný komplex (2 km), kostol sv. Víta (800 m), statok Kvítkův Dvůr (2 km) alebo synagóga (650 m). Pozrieť sa môžete aj do Múzea voskových figurín (800 m), Múzea bábok v Rozprávkovom dome (900 m), Egon Schiele Art Centra (850 m) alebo Múzea Fotoateliér Seidel (700 m). Odvážlivci určite rady preskúmajú aj Grafitovú baňu (2 km) s jazdou banským vlakom a pútavým výkladom.

A vyraziť môžete aj na dlhší výlet, k obľúbeným turistickým cieľom v okolí patrí Ptačí hrádek (2 km), zrúcanina hradu Dívčí kámen (12,6 km) či Chodník v korunách stromov v Lipne nad Vltavou ( 31 km). Ako na dlani uvidíte Český Krumlov a jeho okolie z rozhľadne Kleť (9,1 km). Vodná nádrž Lipno (30,8 km) je skvelým miestom pre letné osvieženie pri kúpaní a užijete si tu aj veľa športov, bobovú dráhu a ďalšie radovánky. Počas zimy je možné si zalyžovať v Skiareáli Lipno (29,6 km) či Skiparku Frymburk (22,6 km). Menej nároční lyžiari môžu vyraziť do menšieho Ski areálu Kozí pláň (13,5 km).

Kde budete spať?

V penzióne vás privíta útulná izba s historickou atmosférou. Každá izba je jedinečná, všetky ale disponujú vlastnou kúpeľňou, minichladničkou, sadou na prípravu kávy a čaju, televíziou a WiFi pripojením.

  • Izba Kateřina je vybavená manželskou posteľou, písacím stolom a posedením s kreslami, interiér je ladený do oranžových tónov.

  • Izba Viktorie má akcenty v červenej farbe a nájdete v nej manželskú posteľ, písací stôl a stolík s kreslami na posedenie.

  • Izba Eleonora zaujme ohromujúcou maľbou kňažnej Eleonory zo Schwarzenbergu v spoločnosti vlka. K vybaveniu izby patrí dvojlôžková posteľ a pohovka.

  • Izba Jozefína je romanticky ladená a vybavená manželskou posteľou, pohovkou a kreslami na posedenie.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu nie je klasická denná reštaurácia, servírujú sa tu ale chutné raňajky, ktoré si za príplatok môžete nechať doniesť až do izby. Cez deň sa potom môžete občerstviť v niektorej z obľúbených reštaurácií v okolí.

Niečo naviac

Športovci môžu bezpečne uskladniť svoje bicykle vo dvore alebo na záhrade penziónu. Nájdete tu aj príjemné vonkajšie posedenie, skvelé pre letné dni.

Penzion Krásné údolí

Penzion Krásné údolí

Spojovací 187 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Pension Krásné údolí IČ: 41904451


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
22,7 km
Zjazdovka
12,8 km
Bežkovanie
5,3 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás. Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov
Otáčavé hľadisko Český Krumlov
Otáčavé hľadisko Český Krumlov
Grafitová baňa pod Českým Krumlovem
Grafitová baňa pod Českým Krumlovem