Utečte od starostí a povinností do pokojnej prírody. V Maringotke Za Trnkou budete mať všetko, čo na pohodový pobyt potrebujete. Útulné ubytovanie, dostatok súkromia a vonkajšie posedenie s prenosným ohniskom. Chýbať nebudú ani bohaté raňajky v piknikovom koši, na ktoré sa budete môcť tešiť každé ráno. V okolí nájdete množstvo atraktívnych miest, z ktorých vynikajú hrady Točník a Žebrák.

O ubytovaní

Hľadáte miesto na útek z mesta? Potom je Maringotka Za Trnkou presne pre vás. Nájdete ju ukrytú v tichej a pokojnej prírode pri hradoch Točník a Žebrák na pomedzí křivoklátských a brdských lesov. Ubytovanie uprostred krásnej krajiny vám ponúkne možnosť utiecť pred každodenným stresom a oddýchnuť si na mieste s výnimočnou energiou.

Romantické ubytovanie sa nachádza uprostred prírody, ktorá vám poskytne útulný úkryt pred civilizáciou. V okolí čaká na vašu návštevu mnoho zaujímavostí. Najväčšími lákadlami sú dva hrady – Točník a Žebrák, na ktoré budete mať výhľad priamo z vášho ubytovania. Vydajte sa tieto staré pevnosti poriadne preskúmať a užiť si panoramatické výhľady z ich hradieb.

Na hrade Točník (2,5 km) si prezrite expozíciu typológie hradnej architektúry a 4. a 5. poschodie Kráľovského paláca. Pod hradom sa zastavte v nedávno zrekonštruovanom medvedíne (2,7 km), ktoré je domovom hradných medveďov Martina a Agáty. V potulkách históriou pokračujte na hrad Žebrák (1,9 km) s vysokou okrúhlou vežou, ktorý si obľúbil Václav IV.

Z okolitých výletov si nenechajte ujsť zámok Zbiroh alebo mesto Hořovice (12,6 km), kde nájdete pôvabný zámok, dráhu pre motokáry a vonkajší aquapark. Vykúpete sa tiež prírodných kúpaliskách v Týčku (5,9 km) a Třenici (6 km), alebo v Pekelskom rybníku (2 km).

Na Křivoklátsku aj v brdských lesoch máte mnoho príležitostí na dlhšie túry i kratšie prechádzky. Východiskovým bodom je mesto Beroun (21 km), kde si prezriete Múzeum Českého krasu, medvedárium alebo rozhľadňu Mestská hora.

Kde budete spať?

Ubytujete sa uprostred tichej prírody v útulnej maringotke, ktorá poskytne dostatok komfortu a súkromia dvom osobám. Drevený interiér je zariadený manželskou posteľou, kuchynským kútikom a plynovým kúrením. Vo vonkajších priestoroch vám bude k dispozícii pohodlný drevený nábytok a toaleta s tradičným srdiečkom na dverách.

Do maringotky nie je zavedená elektrina, nájdete tu však výkonnú powerbanku pre dobitie vašej elektroniky. Chýbať vám nebude kuchynské vybavenie, vrátane plynového variča, „ešusu“, kotlíka, náradia na grilovanie a prenosného vonkajšieho ohniska. Pripravená pre vás bude aj zásoba pitnej vody, suroviny ako čaj a káva alebo palivové drevo.

Na čom si pochutnáte?

Najlepší spôsob, ako začať deň, sú bohaté raňajky! Neprídete o ne ani pri ubytovaní v maringotke. Piknikový kôš s kráľovskými raňajkami s množstvom domácich dobrôt vám na ubytovanie prinesú v ktorúkoľvek rannú hodinu.

Maringotka Za trnkou

Maringotka Za trnkou

Točník , Točník
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Klára Beránková IČ: 02191466


+420601090957

info@zatrnkou.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
44,3 km
Zastávka
1,8 km

Tipy na výlet

Hrad Točník

Hrad Točník Tip na výlet

Chcete sa ponoriť do tajomných stredovekých príbehov? Vydajte sa na hrad Točník, ktorý sa vypína na vrcholku kopca s nádherným výhľadom na okolité lesy. Kráľ Václav IV. ho nechal postaviť koncom 14. storočia na Zámockom vrchu neďaleko Berouna, kde mal mať obrannú funkciu. Na hrade sa neskôr vystriedalo niekoľko majiteľov z radov šľachty, od čias renesancie však začal pustnúť. Dnes sa okrem hradieb čiastočne zachovali aj dva paláce, z ktorých jeden predtým ukrýval najväčšiu hradnú sálu v Čechách.

Na prehliadku hradu sa môžete vydať buď sami s mapou a brožúrkou s informáciami, alebo spoločne so sprievodcom, ktorý vás zasvätí do histórie pevnosti a jej bezprostredného okolia. Komentované prehliadky však neprebiehajú každý deň, preto sa o možnostiach informujte na oficiálnom webe hradu. Váš výlet do minulosti nemusí končiť návštevou Točníka, o kúsok ďalej nájdete ďalšiu zrúcaninu - ⁠⁠⁠⁠⁠ Žebrák.

Viac informácií
Prírodná rezervácia Skryjské jazierka
Prírodná rezervácia Skryjské jazierka
Zámok Zbiroh
Zámok Zbiroh
CHKO Křivoklátsko
CHKO Křivoklátsko