Dovolenka v historickom meste s nádychom moderna - tak môžeme popísať pobyt v Hoteli Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****. Ubytujete sa v dizajnovej izbe a na dosah ruky budete mať ako novodobé umelecké a architektonické diela, tak najznámejšie historické pamiatky. Chcete vidieť Tancujúci dom a Hlavu Franza Kafku? Alebo napríklad Pražský hrad, Malú Stranu a Zlatú uličku? Všade dôjdete pešo, dostatočne posilnení skvelými raňajkami vo forme bufetu.

O ubytovaní

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague **** sa nachádza v blízkosti historického centra Prahy, v štvrti Anděl. Budete mať na dosah všetky najzaujímavejšie historické pamiatky, ako aj najlepšie reštaurácie, bary a obchody. Hotel na prvý pohľad zaujme svojou architektúrou a moderným dizajnom, ktorý vás láka na nevšedný pobyt v hlavnom meste.

Zaujímajú vás moderné umelecké diela a architektúra? Kúsok od hotela nájdete svetoznámy Tancujúci dom (1,2 km), o niečo ďalej sa nachádza Lennonov múr (2 km) a na druhej strane Vltavy uvidíte Hlavu Franza Kafku (2,3 km) od kontroverzného umelca Davida Černého. V tejto oblasti budete tiež doslova obklopení množstvom múzeí, takže by bola škoda nenavštíviť aspoň niektoré z nich. Čo tak Národné múzeum (2,7 km), Múzeum Antonína Dvořáka (2 km), Múzeum Mucha (2,8 km) a Múzeum LEGO (2,3 km), Iluzionistické múzeum (2,7 km) alebo Polície Českej republiky (2,5 km)?

Krásne prechádzky ponúka aj pražská Malá Strana, ktorá je vzdialená asi 20 minút chôdze. Lanovkou môžete pokračovať na Petřín (2,3 km). Tu si užijete oddych v malebných Petřínskych záhradách a úchvatný výhľad z miestnej rozhľadne. Skúsenejší turisti si užijú aj túru na Pražský hrad (2,7 km) a preskúmajú krásne zákutia najstarších častí Prahy. Centrum mesta sa oplatí vidieť v každom ročnom období, ale v zime získava mimoriadne čaro, keď sa rozžiari vianočnými svetlami a ožije bohatými trhmi, ktoré patria k najkrajším v krajine.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v moderne vybavenej izbe, ktorej interiér určite nadchne všetkých milovníkov architektúry a dizajnu. Všetky izby sú klimatizované, majú vlastnú kúpeľňu, podlahové kúrenie a v každej je na dosah WiFi pripojenie. Z veľkých okien si navyše môžete užiť krásny výhľad.

Izba Superior meria 25 m² a môže byť vybavený manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami. V izbe je pohodlný nábytok na sedenie, televízia a pracovný stôl. V kúpeľni nájdete vaňu alebo sprchu, fén, župany a papuče. V prípade potreby je možné do izby pridať aj prístelku.

Izba Executive (25 m²) ponúka rovnaké rozmery aj vybavenie ako variant Superior, izby tohto typu sú ale umiestnené na zvláštnom poschodí a benefitom je prístup do salónika Executive. Táto varianta je tak ideálna, ak na svojej ceste plánujete aj pracovať.

Apartmán Deluxe meria 96 m² a skladá sa zo spálne, obývacieho priestoru s kuchynským kútom a kúpeľne. V spálni nájdete manželskú posteľ alebo 2 jednolôžka, pracovný stôl a televíziu. V obývačke nechýba pohodlná rozkladacia pohovka a kreslá na posedenie pri televízii, kuchynský kút je potom vybavený jedálenským stolom so stoličkami a všetkým potrebným pre pohodlné varenie, vrátane spotrebičov (umývačka, chladnička, varná doska, rýchlovarná kanvica ai.).

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii Delight sa každé ráno podávajú bohaté raňajky formou bufetu so širokým výberom údenín, syrov, čerstvého ovocia, jogurtov, domácich džemov, čerstvého pečiva a ďalších pochúťok. Samozrejmosťou sú aj teplé a studené nápoje. Raňajky sa podávajú od 6:30 do 10:30, cez víkendy dokonca až do 11:00, takže sa dokonale prispôsobia vášmu rozvrhu, či už sa ponáhľate na skoré ranné stretnutie, alebo si chcete pospať.

Na obed, večeru, občerstvenie alebo nápoje sa vyberte do Oscar's Bar, ktorý je otvorený od skorého rána do neskorého večera. Vychutnáte si tu modernú kuchyňu, lahodnú kávu, hriešne dobré dezerty a osviežujúce koktaily. V letných mesiacoch si môžete vychutnať aj vonkajšiu záhradu.

Kde budete relaxovať?

Chcete si oddýchnuť po náročnom dni alebo si na dovolenke radi zacvičíte? Potom vaše kroky určite povedú do fitness & wellness centra Synergy Club. Okrem dobre vybavenej posilňovne tu nájdete aj wellness centrum s finálnou saunou, infračervenou kabínou, vírivkou a relaxačnou zónou. Unavené svaly môžete upokojiť aj rôznymi masážami.

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****

Stroupežnického 3181/21 , Praha
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Anděl Investment Praha s.r.o. IČ: 27128881


296 559 484

info.andels-prague@hrg-hotels.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 600 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 800 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,2 km
Zastávka
0,1 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Pražský hrad
Pražský hrad
Lennonov múr
Lennonov múr
Tancujúci dom
Tancujúci dom