Máte radi víno, odpočinok a krásne výlety v malebnej krajine? Potom je dovolenka v Mikulove to pravé pre vás! V Hoteli Venuše *** na vás čaká nielen vynikajúca polpenzia, ale aj degustácia vín s odborným výkladom, ako sa na slávnu vinársku oblasť patrí. Navyše budete len kúsok od mikulovského zámku, Pálavy či slávneho Lednicko-Valtického areálu.

O ubytovaní

Mikulov patrí k najkrajším miestam na južnej Morave a priamo v tomto meste sa nachádza Hotel Venuše ***. V okolí nájdete toľko historických pamiatok, prírodných krás a iných atrakcií, že ich počas niekoľkodňového pobytu ani nestihnete všetky navštíviť. Jedno je zaručené – nudiť sa určite nebudete. Malebný vinársky kraj vám navyše ponúkne dostatok príležitostí na odpočinok a načerpanie novej energie.

Uličkami Mikulova sa dostanete k miestnemu zámku (750 m), kde v súčasnosti sídli Regionálne múzeum v Mikulove, alebo vystúpajte na vyhliadkovú (pôvodne delostreleckú) vežu Kozí hrádek (650 m), odkiaľ budete mať mesto a okolie ako na dlani. Z Mikulova vedie krížová cesta na Svatý kopček (1,5 km) alebo náučný chodník Turold (1,1 km) s 8 zastaveniami a geoparkom. Po ceste môžete preskúmať aj krasové jaskyne Na Turoldu (950 m) s pôvabným smaragdovým jazierkom. Neďaleký Amfiteáter pod Turoldem (900 m) je zase obľúbeným dejiskom rôznorodých kultúrnych podujatí.

V lete si zájdite na kúpalisko do Březí (7,5 km) alebo k vodnej nádrži Nové Mlýny (14,4 km). Po celý rok je potom otvorený Aqualand Moravia (13,2 km), ktorý je s vodnou plochou cez 3 000 m² najväčším aquaparkom v Českej republike. Na výlet láka tiež Chránená krajinná oblasť Pálava (3,7 km) alebo Lednicko-valtický areál (15 km), zapísaný na Zozname pamiatok UNESCO. A čo v zime? Vyrazte na vianočné trhy do Brna (50 km), kde vás očarí bohatý program a skvelá gastronómia. Priamo v Mikulove sa navyše konajú pravidelné zimné prehliadky mesta so sprievodcom a vareným vínom na zahriatie.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba meria 13 m² a je vybavená 2 posteľami (možno spojiť do dvojlôžka), televíziou, malou chladničkou a stolíkom so stoličkami. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie, klimatizáciu a izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a WC.

Dvojlôžková izba Superior je oproti klasickému variantu priestrannejšia (22 m²) a umožňuje 2 prístelky na rozkladacej pohovke. Aj táto izba je klimatizovaná a k jej vybaveniu patrí televízia, malá chladnička, klimatizácia, stolík s posedením, WiFi pripojenie a kúpeľňa.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky sú v Hoteli Venuše naozaj bohaté. Ráno prídete k pestrému bufetu s výberom čerstvého pečiva, syrov, údenín, ovocia, zeleniny, cereálií, vajíčok v rôznych úpravách a iných dobrôt, z ktorých si vyberiete presne podľa chuti.

Obed bude ideálnou príležitosťou na otestovanie ponuky reštaurácie Venuše. Nad vynikajúcimi burgermi, rebierkami, grilovanými rybami a inými špecialitami sa vám zaručene budú zbiehať sliny. Večera sa opäť servíruje formou bufetu a večer samozrejme nesmiete vynechať návštevu vínnej pivnice s ochutnávkou toho najcennejšieho, čo Mikulovsko ponúka.

Kde budete relaxovať?

Priestranná vonkajšia terasa s vírivkou priamo láka na relaxáciu. Užite si skvelú hydromasáž, alebo si len tak poseďte a porozprávajte sa v zátiší vínnej révy.

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Venušina 1537/2 , Mikulov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Finservice CZ s.r.o. IČ: 28853008


737118118

info@mikulovinn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 400 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
13,2 km

Tipy na výlet

Mikulov

Mikulov Tip na výlet

Mikulov, malebné mestečko pod Pálavou, je nielen metropolou moravského vinárstva, ale aj historickou lokalitou plnou zaujímavých pamiatok a príležitostí na kultúrne vyžitie. Navyše leží na ideálnom mieste, ak chcete podnikať výlety do prírody, či už pešo, autom alebo na bicykli. Oblasť pretína viac ako 1 200 km dlhá sieť cyklistických trás, nájdu sa aj príležitosti na kúpanie a letné aj zimné športy.

Čo v Mikulove navštíviť?

  • Zámok Mikulov
  • Dietrichsteinskú hrobku
  • Hornú Synagógu
  • Kozí hrádek
Viac informácií
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia