Deštné v Orlických horách je parádne miesto, odkiaľ je to v lete blízko na výlety. Apartmán Věrka leží pod Velkou Deštnou, ktorá je najvyšším vrchom Orlických hôr. Vydajte sa na pobyt v dvojici, s celou rodinou či partou priateľov, apartmán pohodlne ubytujte až 8 osôb. V cene navyše budete mať raňajky alebo polpenziu, ktorá sa podáva v Hoteli Orlice oproti apartmánu.

O ubytovaní

Apartmán Věrka sa nachádza v pokojnej, okrajovej časti obľúbeného rekreačného strediska Deštné v Orlických horách. Vďaka množstvu turistických trás a blízkosti ski areálov si tu užijete skvelú aktívnu dovolenku počas celého roka.

Obec leží na úbočí hlavného hrebeňa Orlických hôr pod horami Šerlich (4 km) a Velká Deštná (4 km). Na vrchole Velkej Deštnej sa nachádza moderná rozhľadňa s fantastickými výhľadmi. V centre Deštného stojí barokový kostol sv. Márie Magdalény (2 km), postavený podľa projektu svetoznámeho barokového architekta J. B. Santiniho. Ďalej sa oplatí navštíviť Múzeum zimných športov, turistiky a remesiel (1,8 km). Najkrajšie časti Orlických hôr spojuje 170 km dlhá Jiráskova horská cesta, na ktorú sa môžete napojiť neďaleko ubytovania. Táto nenáročná hrebeňovka je ideálna na výlety pešo, na bicykli a v zime aj na bežkách.

Ďalšou turistickou zaujímavosťou v Orlických horách je vojenské opevnenie vybudované pred druhou svetovou vojnou. Milovníkom histórie a vojenstva odporúčame navštíviť pevnosť Hanička (20 km) a delostreleckú pevnosť Bouda (42 km) a Dobrošov (27 km).

Apartmán leží priamo pod svahmi lyžiarskeho areálu Deštné v Orlických horách, a tak to v zime na zjazdovky budete mať doslova na pár krokov. Veľkej obľube sa teší aj Ski centrum Říčky v Orlických horách (18 km) a Ski areál Zieleniec (25 km) na poľskej strane hranice. Osvieženie počas horúcich letných dní poskytuje kúpalisko Dobruška (20 km) a prírodné kúpalisko Včelné (22 km). Dokonalým miestom na vodné radovánky je poľský aquapark Kudowa Zdrój (23 km) s celoročnou prevádzkou.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnom apartmáne s kapacitou až 8 osôb. Súčasťou apartmánu sú 2 spálne (jedna s manželskou posteľou, druhá s poschodovou posteľou), obývacia miestnosť, kuchyňa a dve vlastné kúpeľne. Rozkladacia pohovka v obývacej izbe sa dá využiť ako prístelka pre 2 osoby a ďalšie 2 lôžka poskytuje spacie poschodie.

Kuchyňa je vybavená elektrickým varičom, mikrovlnnou rúrou, chladničkou s mrazničkou a rýchlovarnou kanvicou. V obývacej miestnosti nájdete jedálenský stôl, televízor so satelitným príjmom a atmosféru tu navyše dotvára aj krb. K apartmánu patrí terasa s posedením a grilom a k dispozícii je tiež technická miestnosť, kde je možné odložiť bicykle alebo lyže.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou areálu je reštaurácia, kde si každé ráno pobytu pochutíte na bufetových raňajkách. Následne je možné hlad či chuť zahnať jedlami zo stáleho jedálneho lístka a večer sa môžete tešiť na servírované dvojchodové večere.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je k dispozícii vonkajšie ihrisko.

Apartmán Věrka

Apartmán Věrka

Deštné v Orlických horách č.p. 184 , Deštné v Orlických horách
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Věra Skalická IČ: 09823140


722 939 439

orlice@hotelorlice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,9 km
Zastávka
70 m
Aquapark
23,7 km
Zjazdovka
0,9 km
Bežkovanie
1 km

Tipy na výlet

Deštné v Orlických horách

Deštné v Orlických horách Tip na výlet

Pôvodne malá ťažobná obec so sklárskou tradíciou, dnes jedno z najznámejších stredísk rekreácie a turistiky v Orlických horách. To je obec Deštná, ktorá leží pod špičákom a jej dominantou je kostol svätej Márie Magdalény. Kým v lete je obec ideálnym východiskovým bodom pre výlety a cykloturistiku, cez zimu si tu prídu na svoje milovníci zimných športov. Zaujímavosti z histórie a života v Orlických horách sa potom môžete dozvedieť v tunajšom múzeu zimných športov a remesiel a pre adrenalínové zážitky je tu pripravený tiež lanový park.

Viac informácií
Masarykova chata na Šerlichu
Masarykova chata na Šerlichu
Delostrelecká pevnosť Hanička
Delostrelecká pevnosť Hanička
Aquapark Kudowa-Zdrój
Aquapark Kudowa-Zdrój