Juhočeský kraj je naozaj krásny, vydajte sa sem na pobyt aj vy. Pohádková usedlost Lovětín leží len 10 km od Jindřichovho Hradca v pokojnej prírode. Tešte sa na ubytovanie, raňajky aj chutné večere. Využiť môžete zľavu na bazén a požičanie bicyklov/kolobežiek.

O ubytovaní

Súkromná rezidencia Pohádková usedlost Lovětín sa nachádza v Lovětíne, 10 km od Jindřichovho Hradca, 31 km od Třebone a 50 km od Českých Budějovíc. Ide o rekonštruovanú pôvodnú poľnohospodársku usadlosť, ktorá si však zachovala svoj perfektný nádych. Zároveň je zasadená do krásnej prírody Třeboňska s niekoľkými rybníkmi v blízkom okolí. Preto je pobyt tu skutočne výnimočný.

Okolie je vhodné pre pešiu a cykloturistiku v regióne Jindřichohradecka a Českej Kanady. Vyrazte na výlet k Čertovmu kameňu, vykúpte sa v rybníku Kalich a prejdite si náučné chodníky u Počiatok - „Cestou starých soukenických mistrů Počáteckých“ a Náučný chodník k prameňom. Ochudobnení navyše nezostanete ani o pamiatky. Navštívte napríklad zámok Jindřichův Hradec (11 km), Červenú Lhotu (19 km), zrúcaninu Landštejn (35 km) či mesto Telč (37 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlnej izbe či apartmáne. K dispozícii je vždy vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a WiFi pripojenie.

  • Dvojlôžková izba č. 2 sa nachádza na prvom poschodí, má výhľad do dvora a je vybavená manželskou posteľou, chladničkou, mikrovlnnou rúrou, rýchlovarnou kanvicou a malým stolíkom so stoličkami.

  • Dvojlôžková izba č. 3 je tiež na prvom poschodí a s výhľadom do dvora. Okrem manželskej postele umožňuje aj prístelku, nenájdete v nej ale chladničku, mikrovlnku či varnú kanvicu. Nechýba malé posedenie.

  • Malý apartmán s kuchynkou č. 7 na prvom poschodí ponúkne výhľad do dvora aj do záhrad, interiér obložený drevom, 4 lôžka a malú kuchynku s chladničkou, varičom a mikrovlnkou.

  • Malý apartmán s kuchynkou č. 8 je prakticky rovnaký ako apartmán č. 7, má ale výhľad len do záhrady.

  • Rodinný 3-spálňový apartmán s pecou sa skladá z 2 oddelených spální s manželskými posteľami, veľkej kuchyne a obývacej časti s pecou, kde je zariadené aj štýlové miesto na spanie. ​

Na čom si pochutnáte?

Pohádková usedlost má vlastnú reštauráciu, kde sa však najedia iba ubytovaní hostia. Podávajú sa tu kontinentálne raňajky (8:00 - 9:30 hodín), ktoré zahŕňajú vyprážané vajcia, pečivo, šunku, plátkový a tavený syr, maslo, marmeládu, jogurt a kávu či čaj.

Kde budete relaxovať?

Pohádková usedlost sa pýši aj vlastným wellness zázemím s bazénom, vírivou vaňou a infra saunou. Vypožičať si môžete detskú postieľku aj vysokú stoličku.

Cestujete s deťmi?

K dispozícii sú tu priestranné záhrady na hry detí, alebo relaxáciu pod stromami.

Niečo naviac

V letnej sezóne si dosýta užijete rozkvitnuté záhrady a záhradné sedenie.

Pohádková usedlost Lovětín

Pohádková usedlost Lovětín

Lovětín 17 , Nová Včelnice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Martin Tmej IČ: 16484134


+420 774 979 686

pohadkovausedlostlovetin@gmail.com

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc - do 20 kg
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0 m
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
14 m

Tipy na výlet

Jindřichův Hradec

Jindřichův Hradec Tip na výlet

Jindřichův Hradec patrí medzi očarujúce juhočeská mestá s pútavou históriou a významnými pamiatkami. K prechádzkam láka historické centrum pri ktorom sa nachádza jeden zo symbolov mesta rybník Vajgar. Dominantou centra je kostol Nanebovzatia Panny Márie, ktorý pretína 15. poludník východnej dĺžky. Kostolná veža je v letných mesiacoch prístupná pre návštevníkov a po zdolaní 153 schodov ponúka krásny výhľad na mesto a okolie.

Čo nevynechať pri návšteve Jindřichovho Hradca?

  • Hrad a zámok Jindřichův Hradec
  • Zámocký mlýn
  • Kostol sv. Jana Křtitele
  • Za návštevu určite tiež stojí Múzeum Jinřichohradecka, kde nájdete slávne Krýzovy jesličky, ktoré tvoria najväčší ľudový mechanický betlehem na svete a sú zapísané v Guinnessovej knihe rekordov.

Nezabudnuteľný zážitok si odnesiete z výletu do pôvabných zákutí Českej Kanady, ktorý ponúka Jindřichohradecká úzkokoľajka.

Viac informácií
Hrad a zámok Jindřichův Hradec
Hrad a zámok Jindřichův Hradec
Tábor
Tábor
Třeboň
Třeboň