Vydajte sa do Terezína, malého pevnostného mesta neďaleko Litoměříc a necelú hodinu jazdy z Prahy. Ubytovaní budete v komfortnom Parkhoteli Terezín ***, kde vás čaká polpenzia. V cene niektorých balíčkov je aj vstupenka do opevnenia, podzemných chodieb a miestneho múzea.

O ubytovaní

Parkhotel Terezín *** sa nachádza v centre pevnostného mesta Terezín v bezprostrednej blízkosti krásneho lesoparku. Z hotela je to doslova pár krokov k Malej pevnosti a Pamätníku Terezín s múzeom (200 m). V prostredí niekdajšieho koncentračného tábora sa tu dozviete množstvo zaujímavých informácií z vojnovej histórie. Kúsok za hradbami mesta nájdete pri sútoku Ohře s Labom golfové ihrisko Kotlina (600 m). Cyklisti sa priamo v Terezíne môžu napojiť na Labský chodník, ktorý na 90-kilometrovej trase pretína České stredohorie. Obľúbenými turistickými cieľmi sú tiež pamätná hora Říp (17 km), zámok Libochovice (25 km), zámok Ploskovice (13 km) a hrad Házmburk (17 km). Skvelé zázemie na kúpanie a vodné športy ponúka neďaleké Žernosecké jazero (12 km). Zaujímavým spestrením pobytu môže byť plavba loďou po Labe až k nemeckým hraniciam cez malebnú krajinu Česko-Saského Švajčiarska.

Kde budete spať?

Počas pobytu budete ubytovaní na dvojlôžkovej izbe vybavenej WiFi pripojením a televíziou. Súčasťou izby je aj vlastná kúpeľňa. Hoteloví hostia môžu využívať zdieľaný kuchynský kút na chodbe. Nájdete v ňom mikrovlnú rúru, chladničku, rýchlovarnú kanvicu a elektrický dvojvarič.

Na čom si pochutnáte?

Príjemným začiatkom každého dňa pobytu budú kontinentálne raňajky, ktoré sa každé ráno podávajú v hotelovej reštaurácii. Počas dňa je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka. Večer sa servírujú večere s možnosťou výberu z menu.

Parkhotel Terezín ***

Parkhotel Terezín ***

Máchova 163 , Terezín
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Complete hospitality4you s.r.o. IČ: 07668805


+420 775 885 991

info@hotelterezin.cz

Check In
15:00 - 22:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Terezín

Terezín Tip na výlet

Terezín je malé pevnostné mesto ležiace asi dva kilometre od Litoměřic. Pevnosť založil v roku 1780 Jozef II. O dva roky neskôr bola vyhlásená kráľovským mestom a meno mu cisár udelil na počesť svojej matky cisárovnej Márie Terézie. S históriou vás prehľadne zoznámia pri návšteve Múzea Terezína. Môžete sa vydať aj na prehliadku opevnenia a podzemných chodieb.

Terezín býva dnes spájaný prevažne s dobou druhej svetovej vojny, kedy tu bolo židovské geto. Pamätník Terezín zahŕňa niekoľko pietnych miest, expozícií, stavieb a pomníkov.

Viac informácií
Pamätník Terezín
Pamätník Terezín
Mesto Litoměřice
Mesto Litoměřice
Katakomby a historické podzemie Litoměříc
Katakomby a historické podzemie Litoměříc