Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Krkonošiach v Pensione Relax

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Krkonôš. Konkrétne do Pensionu Relax. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Krkonošiach v Pensione Relax

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 11. 7. 2022 - 13. 7. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Pensione Relax
  • Lokalitou ubytovania sú: Krkonoše
  • Cestovala som s: Rodičmi
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Ako cieľ našej dovolenky sme zvolili Pension Relax, ktorý leží v mestečku Velká Úpa priamo v Krkonošskom národnom parku. Na cestu sme vyrážali z Brna. Pokiaľ by sme išli priamo do penziónu, určite by sa vyplatilo kúpiť si diaľničnú známku a ísť po diaľnici, čo by trvalo asi 3 hodiny a 15 minút. My sme si však cestou naplánovali niekoľko výletov, a preto sme po diaľnici nejazdili. Z Brna sme najprv zamierili do Častolovíc, kde sme sa vydali na rovnomenný zámok. Potom sme sa vypravili ešte na zámok Nové Město nad Metují a potom už konečne do Krkonôš. Táto trasa je dlhá asi 220 km a zabrala nám skoro 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Pension má vlastné parkovisko, ale miesto na ňom nie je možné vopred rezervovať. Vzhľadom na menšiu obsadenosť hotela vo všedné dni pre nás bolo voľné miesto na vonkajšom parkovisku hneď vedľa hotela. Na toto parkovisko sa vchádza cez závoru, ku ktorej sme dostali ovládanie.

Kde sme sa ubytovali?

Adresu Pensionu Relax sme zadali do navigácie a na miesto sme dorazili úplne bez problémov. Pension sa nachádza pri ceste a je dobre viditeľný, takže ho určite neprehliadnete. Musím poznamenať, že aj napriek polohe hneď pri ceste nás žiadny hluk počas pobytu nerušil. Zaparkovali sme pred vstupom hotela, vyložili sme kufre a následne sme si pri check ine dohodli parkovanie.

Prvý večer sme sa vydali na menšiu príjemnú prechádzku pozdĺž cesty, ktorá je obklopená prírodou a peknými chatkami. Je tu určite väčší pokoj ako priamo v Peci pod Sněžkou, kam pešo dôjdete približne za pol hodinky, alebo dôjdete autom počas piatich minút.

Na pobyt som cestovala s rodičmi a potešilo ma, že sme dostali veľkú izbu s dvomi spálňami, vlastnou kúpeľňou a predsieňou. Vo veľkej kúpeľni bol sprchovací kút, rebríkový radiátor aj háčiky na uteráky. V prvej spálni bola manželská posteľ, dve kreslá, sedačka, malá televízia, písací stôl a veľká skriňa. V druhej spálni potom bola aj manželská posteľ, komoda a malý televízor. Celkovo bola izba naozaj pohodlne zariadená a čistá. WiFi pripojenie fungovalo výborne, a tak nám počas dovolenky nič nechýbalo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene nášho balíčka sme mali raňajky. Vzhľadom na to, ako dobre tu varia, by som ale všetkým vrelo odporučila pobyt s polpenziou. Hotelová kuchyňa si rozhodne zaslúži pochvalu - všetko, čo sme si dali, bolo výborné. Po príchode sme mali hlad, a tak sme si objednali večeru z à la carte menu. V ponuke nás lákalo niekoľko jedál. Nakoniec to vyhral cheeseburger s hranolkami a šalátom a hovädzie líčka na víne s domácimi zemiakmi. Porcie boli veľké, mäso šťavnaté a krásne sa rozpadalo. Plusový bod dávam aj za domáce zemiakové placky.

Štart dňa bol tiež vynikajúci. V raňajkovom bufete nechýbalo čerstvé pečivo, šišky, vajíčka, opečená slanina alebo párky. Veľký výber bol aj v studenej časti – cereálie, zelenina, salámy, paštéta a ďalšie. Mňa potešil aj bohatá ponuka čajov. Jediné, čo mi na raňajkách chýbalo, bol 100 % ovocný džús.

Rada by som pochválila aj pani, ktorá nás po celý pobyt obsluhovala. Bola veľmi milá a pozorná. Priestor reštaurácie aj vonkajšia terasa je veľmi pekne zariadená novým dreveným nábytkom.

Pension Relax, Osobne overené, Krkonoše

Ako sme sa najedli v okolí?

V rámci výletov sme navštívili niekoľko kaviarní a reštaurácií, ktoré môžem s nadšením odporučiť.

  • Častolovice – Zámocká kaviareň H&H Castle Cafe, ktorá sa nachádza v krásnom prostredí nádvoria zámku. Dali sme si výbornú kávu a zákusky. Lákali nás aj chlebíčky a ponuka slaných jedál. Niekedy sa tam musíme vrátiť.

  • Pec pod Sněžkou – Bouda v Obřím dole, kde sme si po zostupe zo Sněžky dali poctivý hubový guláš a pomaly pečené hovädzie rebrá. K rebrám sa skvele hodilo miestne pivo Sněžka. Jednoducho povedané - v peknom prostredí drevenej chaty sme si vychutnali vynikajúce jedlo. Zaujala ma tiež možnosť zakúpiť domáci med či medovú zmrzlinu.

  • Vrchlabí – Kaviareň 7 štítů, ktorá je umiestnená v najstaršom domčeku v meste. Posedenie je v zrubovej chalúpke a na záhrade. Zákusky aj káva boli vynikajúce a lákali nás aj slané a sladké palacinky. Obsluhoval nás veľmi milý personál. Na prvom poschodí je mini múzeum s najstaršou maľovanou miestnosťou vo Vrchlabí.

  • Žďár nad Sázavou – Tálský mlýn, kam pri našich cestách jazdíme opakovane. Z čerstvých lokálnych surovín tu varia lahodné a poctivé pokrmy. Tentokrát sme si dali pečeného králika a tortillu s kuracím mäsom. Priestory sú veľmi vkusné a útulné.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ešte raz odporúčam kúpiť si balíček s polpenziou, pretože zahŕňa aj vstup do wellness. My sme vstup v cene nemali, ale rozhodli sme sa rezervovať si hodinu súkromného wellness, čo sa ukázalo ako skutočne skvelé rozhodnutie. Po celom dni v horách prišiel odpočinok skutočne vhod. Ráno sme si rezervovali požadovaný čas a večer sme sa prišli nahlásiť pani do reštaurácie, kde sme si so sebou objednali Aperol a kde nám zapožičali uteráky. K dispozícii je vo wellness vírivka, sauna, dve sprchy, ležadlá na oddych a šatňa.

Kam sa vydať na výlet?

Po ceste do Krkonôš je nespočetne veľa krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. My sme si vybrali zámok Častolovice so zaujímavou prehliadkou interiérov, zoo parkom s možnosťou kŕmenia zvieratiek, výbehom pre daniele a tiež s výbornou kaviarňou. Človek by tu mohol stráviť pokojne celý deň. Potom sme sa ešte zastavili na zámku v Novom Měste nad Metují, kde sa nám páčila záhrada s drevenou lávkou od architekta Dušana Jurkoviča. Vyšli sme si tu aj na vežu, aby sme sa pokochali výhľadom do okolia. Prehliadku zámku sme už, bohužiaľ, nestihli.

Hneď prvý deň sme sa po ubytovaní vydali na prechádzku po Peci pod Sněžkou, kde je k dispozícii bobová dráha aj ďalšie vyžitie pre deti i dospelých.

Sněžka – s rodičmi sme sa rozhodli vyjsť hore lanovkou, čo trvá skoro 15 minút. Dole sme zišli pešo krásnou prírodou.

Vrchlabí – toto mesto označované za vstupnú bránu do Krkonôš je od penziónu vzdialené asi pol hodiny cesty autom. Prešli sme si mestečko aj zámocký park. Páčili sa nám štítové domy na Krkonošskej ulici, ktoré patria medzi najstaršie ľudové stavby v Krkonošiach. Teraz slúžia ako múzeum a nájdete tu Informačné centrum KRNAP.

Zámok Hrádek u Nechanic - menší kaštieľ, ktorý láka svojou zaujímavou stavbou a červenou farbou. Nachádza sa tu aj park a kaviareň.


Záverečné hodnotenie pobytu v Pensione Relax

„Pension Relax je ideálnym ubytovaním na dovolenku v Krkonošiach. Cítili sme sa tu veľmi dobre. Izba bola pohodlne zariadená a čistá, strava vynikajúca a personál veľmi milý. Navyše je tu možnosť relaxácie vo forme privátneho wellness s vírivkou a saunou, kde sme si po celodennom výlete na Sněžku skvele oddýchli. Stihli sme aj zopár výletov, ale určite odporúčam dlhší pobyt, pretože aktivít je v okolí naozaj veľa.“


👍 Pobyt v Pensione Relax bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet