Že ste ešte nevideli jazero Dobczyce? Tak to je najvyšší čas sa sem vydať. Ubytujte sa v Hoteli Dobczyce *** pokojne s celou rodinou a tešte sa nielen na výlety pozdĺž jazera či do blízkeho Krakova, ale aj na polpenziu a kávu so zákuskom (pre deti zmrzlina).

O ubytovaní

Hotel Dobczyce *** sa nachádza uprostred zelene neďaleko brehov jazera Dobczyce, na ktoré je z hotela krásny panoramatický výhľad. V okolí je množstvo možností na výlety pešo aj na bicykli.

Stačí prejsť most cez rieku Rabu a dostanete sa do malebného historického mestečka Dobczyce. Tu nájdete gotický hrad (2,5 km), kostol sv. Jána Krstiteľa so zvonicou (3 km) a tiež zaujímavý skanzen s ukážkami tradičnej drevenej architektúry (3 km). Za videnie rozhodne stojí neďaleká perla ukrytá v podzemí - soľná baňa Wieliczka (12 km), ktorá mapuje ťažbu soli od stredoveku až do súčasnosti a je pamiatkou UNESCO.

Na dosah budete mať aj ďalšiu položku zo Zoznamu pamiatok UNESCO. Nádherné historické centrum mesta Krakov s hradom Wavel, úchvatným Hlavným rýnkom a židovskou štvrtou Kazimierz je od hotela vzdialené iba 30 km. V období Vianoc si v Krakove užijete jedny z najkrajších vianočných trhov v celej Európe. Pokiaľ sa zaujímate o históriu, môže pre vás byť zaujímavá návšteva 100 km vzdialeného koncentračného tábora Osvienčim.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortne vybavenej izbe s vlastnou kúpeľňou, WiFi pripojením a televíziou, väčšina izieb má aj vlastný balkón s vonkajším nábytkom.

  • Dvojlôžková izba meria 22 m² a môže byť vo variante s manželskou posteľou alebo s 2 oddelenými posteľami. Okrem lôžok v izbe nájdete aj stôl a kreslá na posedenie.

  • Studio má plochu 35 m² a nájdete v ňom 4 jednolôžkové postele, stolík, kreslá na posedenie a malú chladničku.

  • Apartmán je veľký 36 m² a skladá sa z oddelenej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s pohovkou a krbom. K dispozícii budete mať aj malú chladničku.

Na čom si pochutnáte?

V modernej hotelovej reštaurácii si každé ráno pobytu pochutnáte na raňajkách vo forme bufetu. Tešte sa aj na servírovanou skoršie večeru. Ak vás cez deň či navečer prepadne hlad či chuť na niečo dobré, je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka.

Kde budete relaxovať?

Počas letnej sezóny je v prevádzke veľký vonkajší bazén, pri ktorom si užijete dostatok zábavy i odpočinku.

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je pripravený detský kútik plný hračiek.

Niečo naviac

Súčasťou hotela je zázemie na vonkajšie grilovanie, a tiež na športovanie. Nájdete tu kurty na tenis a vonkajšie ihrisko na futbal, basketbal a volejbal.

 Hotel Dobczyce ***

Hotel Dobczyce ***

Jałowcowa 30 , Dobczyce
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
AVIKA spol. z o.o. IČ: 388461097


+48 728 320 202

recepcja@hoteldobczyce.pl

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 20 Zł/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
0,6 km
Zastávka
2 km

Tipy na výlet

Hrad Dobczyce

Hrad Dobczyce Tip na výlet

Gotický hrad Dobczyce postavil pri rovnomennom jazere Kazimierz Wielki v 14. storočí. V 16. storočí bol však prestavaný a v ďalšom storočí, počas švédskeho ťaženia, poškodený. V začiatkoch 18. storočia bol počas severnej vojny úplne zdevastovaný. Dnes je tu umiestnené v reštaurovaných miestnostiach regionálne múzeum. Zachovali sa tehlové steny prízemia, veže a kaplnka, dnes v jeho strede stojí kostol z 19. storočia a z pôvodného mesta sa zachovali len zvyšky opevnenia - torzo brány a úseky hradieb s čiastočne dochovaným cimburím a dvomi hranolovými baštami.

Otváracia doba:

  • apríl-október:
  • utorok-piatok: 10: 00-16: 00 hodín
  • sobota-nedeľa: 10: 00-18: 00 hodín

Vstupné:

  • hrad: 4 zł
  • deti a seniori: 2 zł
Jazero Dobczyce
Jazero Dobczyce
Aquapark Krakov
Aquapark Krakov
ZOO Krakov
ZOO Krakov