Orlické hory štýlovo - tak by sa dal popísať pobyt v krásnom secesnom Hoteli Havel ***. Ten sa nachádza priamo v centre Rychnova nad Kněžnou, od všetkých úžasných historických pamiatok vás tak bude deliť doslova iba pár krokov. Okolie je zároveň bohaté krásne výletné ciele a vyžitie v prírode. Užijete si tu skvelú polpenziu a relax v saune, príjemným bonusom je vstup na Plavecký bazén RK, káva so zákuskom a darček na privítanie.

O ubytovaní

Secesný Hotel Havel *** nájdete priamo v centre Rychnova nad Kněžnou v Orlických horách. História hotela siaha až do druhej polovice 19. storočia a po citlivej rekonštrukcii si zachováva jedinečný dobový charakter. Vďaka polohe v historickom jadre ide o perfektný východiskový bod na spoznávanie pamiatok, núdzu ale nebudete mať ani o výlety do prírody.

V Rychnove nad Kněžnou môžete navštíviť Kolowratský zámok (400 m), v súčasnosti sídlo Múzea a galérie Orlických hôr, pôsobivý kostol Najsvätejšej Trojice (600 m) s tretím najväčším zvonom v ČR alebo krásny kostol sv. Havla (160 m) zo začiatku 14. storočia. V lete si tu zaplávate na miestnom prírodnom kúpalisku uprostred lesa Včelný (2,8 km), v zime si zase užijete korčuľovanie na mestskom zimnom štadióne (600 m).

Cyklisti môžu zdolať Podorlickú pivnú cyklotrasu, tá je s dĺžkou 49 km najdlhšia v Českej republike. Pešo či na bicykli sa môžete vydať aj na Nový zámok v Kostelci nad Orlicí (9,6 km), ktorého história siaha do začiatku 19. storočia, alebo na zámok Opočno (18,4 km), ktorý je hneď po zámku Hluboká druhým najnavštevovanejším šľachtickým sídlom v Čechách. Skvelý výhľad do krajiny sa vám naskytne z 30 m vysokej rozhľadne Vrbice (10,9 km).

V zime potom môžete využiť blízko hneď niekoľkých lyžiarskych areálov. Na dosah budete mať napríklad Ski areál Zdobnice (16,4 km) so 7 zjazdovkami a 9 km dlhou bežkárskou stopou, Ski areál Říčky (27,4 km) so 4 zjazdovkami alebo Ski centrum Deštné (22,8 km), ktoré ponúka 8 zjazdoviek a snowpark.

Kde budete spať?

Hotel ponúka ubytovanie v 26 komfortných izbách s interiérom ladeným do štýlu Art deco. Všetky izby disponujú vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletou, LCD televíziou, telefónom, toaletným stolíkom so zrkadlom a komfortnými posteľami s luxusným matracom.

  • Izby Deluxe majú plochu 16-21 m² a môžem byť vybavené manželskou posteľou alebo 2 oddelenými lôžkami.

  • Apartmán meria 20 m² a nájdete v ňom manželskú posteľ a posedenie s pohovkou a kreslami.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je reštaurácia, secesná kaviareň a tradičná česká pivnica. Pochutnáte si tu predovšetkým na klasickej českej kuchyni, v ponuke ale nechýbajú ani obľúbené medzinárodné jedlá alebo vegetariánske pokrmy.

Kde budete relaxovať?

Na relax môžete využiť hotelové wellness centrum, kde sa môžete zohriať v suchej saune.

Hotel Havel ***

Hotel Havel ***

Staré náměstí 61 , Rychnov nad Kněžnou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
HOTEL HAVEL, s.r.o. IČ: 62029291


+420 494 534 576

recepce@hotelhavel.cz

Check In
od 12:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,7 km
Zjazdovka
16,4 km
Bežkovanie
16,4 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické hory Tip na výlet

V severovýchodných Čechách pri hranici s Poľskom sa rozprestierajú Orlické hory. Najvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmorskej výške 1 115 metrov. Na vrchole hory sa nachádza rozhľadňa, z ktorej je za dobrého počasia výborná viditeľnosť široko do kraja. Územie Orlických hôr je vhodné pre turistiku i cykloturistiku, v zime potom pre bežkárov a zjazdárov. Hlavný hrebeň pohoria prejdete po červeno značenej ceste Aloisa Jiráska. Milovníkov histórie nadchne sústava vojenského opevnenia. V oblasti sa nachádza hneď niekoľko bunkrov a pevností.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rozhľadňa Anna
  • zámok Rychnov nad Kněžnou
  • zrúcanina hradu Potštejn

Mestečká Orlických hôr sú skôr menšie. Tradičnú drevenú ľudovú architektúru môžete obdivovať napríklad v Rokytnici.

Viac informácií
Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou
Zámok Častolovice
Zámok Častolovice
Chodník „Bylo nás pět“
Chodník „Bylo nás pět“