Pripravte sa na úplne jedinečný zážitok - ubytovanie priamo na vrchole Lysej hory! V Chate Emil Zátopek - Maraton si užijete útulné, drevom prevoňané izby, pôsobivý výhľad na hory a výdatnú polpenziu. Pre deti je nachystaný detský kútik a priamo v chate si môžete zahrať aj bowling. Všetky krásy Beskýd navyše budete mať ako na dlani.

O ubytovaní

Horská Chata Emil Zátopek - Maraton poskytuje štýlové ubytovanie s pôsobivým výhľadom v Beskydách, priamo na vrchole Lysej hory. V akomkoľvek ročnom období si tu užijete pobyt v obklopení krásnej prírody a parádnych výletných cieľov. A skvelý výstup na vás čaká už po ceste k hotelu, od 8,5 km vzdialeného parkoviska sa totiž na vrchol Lysej hory dostanete len pešo.

Počas svojho pobytu si prejdite napríklad náučný chodník Gruň – Bílý Kříž, ktorý vás prevedie údolím rieky Ostravice, obcou Staré Hamry, okolo vodnej nádrže Šance, cez prírodnú rezerváciu Draplavý až k osadám Gruň a Bílý Kříž a ešte ďalej. Na 10,5 km na vás čaká 14 zastavení, ktoré vás zoznámia s miestnou kultúrou a históriou. K výletu láka tiež oblasť Pusteven (51,8 km) s unikátnymi drevenými stavbami, krásne Satinské vodopády (4,9 km), rašelinová lúka Obidová (9,8 km), Ondrášove diery (2, 8 km), Studená jaskyňa (2,9 km) a ďalšie prírodné a kultúrne pamiatky.

Vyblázniť sa potom môžete v najväčšom českom lanovom bludisku Opičárna (6,9 km), na bobovej dráhe a lanových prekážkach Boboparku Čeladná (21,5 km), alebo zoberte odvahu a vydajte sa do korún stromov po Chodníku Valaška (52 km). Na lyžiarov čaká v okolí Ski areál Zlatník (9,2 km), vlek Visalaje (12,5 km), Ski park Gruň (10,3 km), Ski Malenovice (8,8 km), Ski areál Opálená (24,4 km), vlek Sviňorky (24 km) a mnohé ďalšie lyžiarske areály.

Kde budete spať?

Krásne izby prevoňané drevom ešte umocnia kúzelnú horskú atmosféru. Pre vaše pohodlie budete mať navyše k dispozícii vlastnú kúpeľňu s priestranným sprchovým kútom a WiFi pripojenie k internetu. Niektoré izby majú aj televíziu s plochou obrazovkou.

  • Dvojlôžkové izby Standard merajú 21 m² a okrem dvojlôžkovej postele tu nájdete aj šatníkovú skriňu a stolík s posedením.

  • Dvojlôžkové izby Superior sú o niečo väčšie (23 m²), vďaka čomu umožňujú 1až 2 prístelky. Nechýba dvojlôžková posteľ, šatníková skriňa a posedenie. Výsadou izby je navyše čarovný výhľad na hory.

Na čom si pochutnáte?

Miestna reštaurácia zahreje pri srdci každého milovníka poctivej domácej kuchyne. Hovädzí guláš, halušky, čučoriedková knedľa – skrátka výdatné jedlá, ktoré na horách rozhodne oceníte. Všetko môžete zapiť rezaným pivom, kvalitným vínom či pohárom niečoho ostrejšieho, nechýba ale ani pestrý výber nealkoholických nápojov.

Cestujete s deťmi?

Pre najmenších je pripravený detský kútik s hračkami, väčšie deti si môžu zapožičať aj rôzne spoločenské hry.

Niečo naviac

Na prízemí chaty sa nachádzajú dve bowlingové dráhy a bar s výčapom, o zábavu tak bude postarané aj pri nepriazni počasia.

Chata Emil Zátopek - Maraton

Chata Emil Zátopek - Maraton

č.p. 357 , Krásná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
AK 1324, s.r.o. IČ: 47902744


+420 602 291 324

rezervace@lysa-hora.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
6,8 km
Bežkovanie
19 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Lysá hora
Lysá hora
Satinské vodopády
Satinské vodopády
Zrub Petra Bezruča
Zrub Petra Bezruča