Vydajte sa na dovolenku do Těšínskych Beskýd a užite si pobyt plný zážitkov! V Hoteli Ameryka *** na vás čakajú chutné raňajky alebo polpenzia, útulné izby s krásnym výhľadom do krajiny a tiež najväčšia vnútorná detská herňa v Beskydách. Hneď vedľa hotela nájdete kúpalisko s vonkajším ihriskom a v okolí láka k návšteve množstvo zaujímavých prírodných i kultúrnych pamiatok a ďalších atrakcií.

O ubytovaní

Hotel Ameryka *** stojí v mestečku Jablunkov, kúsok od poľských hraníc a hneď na kraji Tešínskych Beskýd. Krásna okolitá príroda, blízkosť zaujímavých výletných cieľov, zábavného areálu a ďalších atrakcií vytvára prostredie skvelé na dovolenku nielen s rodinou.

V Jablunkove si môžete urobiť príjemnú prechádzku po pamiatkach, medzi tie najzaujímavejšie patria radnica (1,2 km) z roku 1905 a kláštor sestier Alžbetiniek (1,7 km) zo začiatku 20. storočia. Milovníci histórie sa môžu tešiť na Svetové múzeum a knižnicu Biblie (1,4 km) a Archív vojenskej histórie Tešínskeho Slezska (850 m). Do svojho programu môžete zaradiť aj návštevu neďalekého Národopisného areálu v Dolnej Lomnej (6,5 km) alebo dreveného kostola sv. Cyrila a Metoda v Hrčave (9,8 km).

Na svoje si, samozrejme, prídu aj obdivovatelia prírodných krás. Urobte si výlet k priehrade Morávka (27,6 km) alebo vystúpajte na niektorú z okolitých rozhľadov, odkiaľ budete mať krásny výhľad do krajiny. Neďaleko Jablunkova nájdete napríklad rozhľade Tetřev (11,3 km) a Kozubová (10,3 km). Viac sa o miestnej flóre a faune dozviete v Zážitkovom centre Ursus (6,4 km), naopak exotické zvieratá môžete obdivovať v Minizoo Vendryně (12,1 km).

A kam za aktivitami? V zime si užijete skvelú dostupnosť hneď niekoľkých lyžiarskych centier, otestujte napríklad zjazdovky skiareálov Hrádek (6,3 km), Mosty pri Jablunkove (7,6 km), Severka (9,8 km), Javorový vrch (22,4 km) a Kempaland Bukovec (5,8 km). V lete si môžete zájsť na kúpalisko do Třince (15,8 km) a skutoční odvážlivci si vyskúšajú napríklad aj tandemový paragliding v Hornej Lomnej (14,1 km).

Kde budete spať?

Čakajú na vás útulné izby s dreveným nábytkom a pekným výhľadom do okolia. V každej z izieb budete mať k dispozícii WiFi pripojenie, televíziu s plochou obrazovkou, rýchlovarnú kanvicu, malú chladničku a vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom, umývadlom a toaletou.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Stará Ameryka vám ponúknu tradičné české jedlá i medzinárodné špeciality, nájde sa tu niečo pre každého. V rámci polpenzie si každé ráno pochutnáte na bohatých raňajkách formou bufetu s výberom sladkých, slaných, studených i teplých jedál. Na obed si môžete dať niečo dobré z klasického jedálneho lístka alebo denného menu a na konci dňa sa môžete tešiť na servírovanú večeru s dvomi chodmi.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je privátna wellness zóna, kde si môžete oddýchnuť v dvoch vírivkách, vrátane jednej s protiprúdom, a horúcej saune. Na následné schladenie zase poslúži štýlová drevená kaďa a relaxáciu si užijete v odpočinkovej miestnosti s pohodlnými lehátkami.

Cestujete s deťmi?

O zábavu pre deti bude postarané za každého počasia. Nájdete v ňom rovnú najväčšiu krytú herňu v Beskydách, ktorá zahŕňa 3 šmykľavky, suchý bazén s guličkami, preliezky, veže, detskú lezeckú stenu, veľké stavebné kocky, detskú kuchynku, odrážadlá, bicykle, skákacie lopty a sedacie vaky. V bezprostrednej blízkosti hotela je tiež areál Ameryka s letným kúpaliskom a vonkajším ihriskom.

Niečo naviac

Zábavu si v hoteli nájdu aj staršie deti a dospelí, napríklad pri partii stolného futbalu. Navyše je tu požičovňa bicyklov, bowling a úschovňa lyžiarskeho vybavenia.

Hotel Stará Ameryka ***

Hotel Stará Ameryka ***

Jablunkov 901 , Jablunkov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Ing. Petr Mokroš IČ: 75232189


778 409 901

recepce@ameryka.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0 m
Zjazdovka
5,5 km
Bežkovanie
5 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Zážitkové centrum Ursus
Zážitkové centrum Ursus
Mesto Jablunkov
Mesto Jablunkov
Mesto Ustroń
Mesto Ustroń