Ubytovať sa v Rokytnici v Orlických horách je priam strategický ťah. Z rodinného penziónu Rampušák budete mať na dosah krásnu prírodu aj skvelé atrakcie. Energiu k turistickým výkonom doplníte večerami a raňajkami formou bufetu.

O ubytovaní

Penzión Rampušák sa nachádza priamo v centre Rokytnice, malebného mestečka, ktoré je vstupnou bránou do Orlických hôr. Okolie je ideálne pre turistiku i cykloturistiku, zavítať môžete do blízkeho lanového parku, v zime zasa oceníte Skicentrum Říčky (6 km) a veľa bežeckých trás. Za návštevu stojí tiež zámok Rokytnice a Delostrelecká pevnosť.

Milovníci zimných športov určite ocenia blízkosť lyžiarskeho areálu, ktorý sa nachádza iba 300 m od penziónu. Skvelé lyžovanie si užijete aj v ski areáli Říčky (10 km) alebo v Bartošoviciach v Orlických horách (10 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 11 izieb, ktoré ponúkajú pohodlné lôžka, kreslá, ale aj WiFi pripojenie a vlastnú kúpeľňu.

Na čom si pochutnáte?

Neveľká fasáda penziónu chránená tradičným dreveným šindľom vás prekvapí. Okrem izieb totiž ukrýva tiež štýlovú horskú krčmičku s krbom, salónik so zbierkou poľovníckych trofejí a terasu s letným posedením. Okrem raňajok a servírovaných večerí si v reštaurácii, ktorá je otvorená po celý deň, môžete pochutnať aj na poludňajšom menu. Reštaurácia sa špecializuje na jedlá z diviny a cez víkendy okrem zverinových hodov pripravuje tiež staročeské jedlá.

Penzion Rampušák

Penzion Rampušák

Náměstí T.G.M. 5 , Rokytnice v Orlických horách
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jiří Pokorný IČ: 12999369


605824866

rampusak@rokytnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 50 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
1 km
Bežkovanie
0,4 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické horyTip na výlet

V severovýchodných Čechách pri hranici s Poľskom sa rozprestierajú Orlické hory. Najvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmorskej výške 1 115 metrov. Na vrchole hory sa nachádza rozhľadňa, z ktorej je za dobrého počasia výborná viditeľnosť široko do kraja. Územie Orlických hôr je vhodné pre turistiku i cykloturistiku, v zime potom pre bežkárov a zjazdárov. Hlavný hrebeň pohoria prejdete po červeno značenej ceste Aloisa Jiráska. Milovníkov histórie nadchne sústava vojenského opevnenia. V oblasti sa nachádza hneď niekoľko bunkrov a pevností.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rozhľadňa Anna
  • zámok Rychnov nad Kněžnou
  • zrúcanina hradu Potštejn

Mestečká Orlických hôr sú skôr menšie. Tradičnú drevenú ľudovú architektúru môžete obdivovať napríklad v Rokytnici.

Viac informácií
Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou
Deštné v Orlických horách
Deštné v Orlických horách
Rozhľadňa Anna
Rozhľadňa Anna