Orlické hory sú hotovým rajom pre výletníkov aj športovcov. Z Horského penziónu Apidae to budete mať len kúsok na Velkú Deštnú, do lanového parku alebo napríklad cez hranice, do poľských hôr s názvom Gory Bystrzyckie. Tešiť sa môžete aj na chutné raňajky formou bufetu a k dispozícii budete mať úschovňu bicyklov, záhradu na posedenie a detské ihrisko.

O ubytovaní

Penzión Apidae sa nachádza v malebnej dedinke Deštné neďaleko Velké Dešté, najvyššieho vrcholu Orlických hôr. Nudiť sa tu nebudete v lete ani v zime. Penzión stojí priamo pri zjazdovkách Ski centra Deštné, ktoré ponúka 6 zjazdových tratí a snowpark. V okolí navyše nájdete takmer 100 km udržiavaných bežkárskych stôp. A vyskúšať môžete aj trate ski areálu Říčky (19,1 km) alebo ski areálu Zielienec (25,7 km) na poľskej strane hranice.

V mesiacoch bez snehu lákajú okolité hory na turistiku aj cykloturistiku. Na vrchole Veľké Deštné (7,3 km) stojí moderná rozhľadňa s fantastickými výhľadmi. V centre Deštnej sa nachádza barokový kostol sv. Márie Magdalény (1,5 km), postavený podľa projektu svetoznámeho barokového architekta J. B. Santiniho. Za návštevu stojí aj Múzeum zimných športov, turistiky a remesiel (1,4 km) a populárnou atrakciou pre deti i dospelých je blízky lanový park v Říčkách (18,9 km).

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii penziónu ochutnáte poctivé domáce jedlá pripravené z čerstvých, lokálnych a sezónnych surovín. Tešiť sa môžete aj na miestne špeciality alebo domáci chlieb a ďalšie pečivo vlastnej výroby.

Kde budete relaxovať?

Pokiaľ si chcete svoj pobyt obohatiť poriadnou dávkou relaxácie, zavítajte do miestnej sauny.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v areáli penziónu pripravené veľké vonkajšie ihrisko s drevenými preliezkami, hojdačkami pieskoviskom a ďalšími atrakciami.

Niečo naviac

Všetkým športovcom určite príde vhod vyhrievaná úschovňa lyží a bicyklov.

Horský penzion Apidae

Horský penzion Apidae

Deštné v Orlických horách č.p. 176 , Deštné v Orlických horách
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Apidae s.r.o. IČ: 08218005


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Zastávka
0,6 km
Zjazdovka
0,5 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické hory Tip na výlet

V severovýchodných Čechách pri hranici s Poľskom sa rozprestierajú Orlické hory. Najvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmorskej výške 1 115 metrov. Na vrchole hory sa nachádza rozhľadňa, z ktorej je za dobrého počasia výborná viditeľnosť široko do kraja. Územie Orlických hôr je vhodné pre turistiku i cykloturistiku, v zime potom pre bežkárov a zjazdárov. Hlavný hrebeň pohoria prejdete po červeno značenej ceste Aloisa Jiráska. Milovníkov histórie nadchne sústava vojenského opevnenia. V oblasti sa nachádza hneď niekoľko bunkrov a pevností.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rozhľadňa Anna
  • zámok Rychnov nad Kněžnou
  • zrúcanina hradu Potštejn

Mestečká Orlických hôr sú skôr menšie. Tradičnú drevenú ľudovú architektúru môžete obdivovať napríklad v Rokytnici.

Viac informácií
Deštné v Orlických horách
Deštné v Orlických horách
Velká Deštná
Velká Deštná
Aquapark Kudowa-Zdrój
Aquapark Kudowa-Zdrój