Nechajte sa uchvátiť ľúbeznou hornatou krajinou Jeseníkov v Areáli Skiland Ostružná. Ubytovanie, ktoré ponúka množstvo vonkajších i vnútorných športových aktivít, leží uprostred krásnych hôr ako stvorených na výlety. Po okolí sú navyše rozosiate mnohé prírodné úkazy, vrátane skál, jaskýň, vodopádov alebo rezervácií s pralesmi, ktoré len čakajú na to, až ich objavíte. Nechýbajú tu však ani rôzne atrakcie, ktoré zabavia dospelých aj deti, a keď si budete chcieť oddýchnuť, môžete zamieriť do miestnych kúpeľov s wellness.

O ubytovaní

Skiland Ostružná sa nachádza v Jeseníkoch medzi obcou Branná a mestom Jeseník. Oblasť, v ktorej sa ubytovanie nachádza, je známa najmä bohatými možnosťami turistiky, cykloturistiky a lyžovania.

Neďaleko ubytovania sa nachádza najstaršia národná rezervácia na Morave Šerák-Keprník (7 km) s Lichtenštejnským pralesom, ktorý dostal názov podľa vrcholov Šerák a Keprník, z ktorého sa vám naskytne krásny výhľad na Králický Sněžník s Jeseníkmi. Rezerváciou vedie stredne náročný náučný chodník, ktorý vás dovedie na Červenohorské sedlo (17 km). Za zmienku stojí aj neďaleký skalný útvar Kamenné okno (13 km) alebo Vysoký vodopád (25 km).

Oblasť má však čo ponúknuť aj milovníkom pamiatok. Neďaleké mesto Jeseník (13,5 km) sa pýši Gotickou vodnou pevnosťou (14 km), v ktorej sa nachádza Múzeum Jeseník s expozíciou venovanou honu na čarodejnice v 17. storočí. V meste sa oplatí vidieť aj Renesančnú radnicu (14 km), Morský stĺp Najsvätejšej Trojice z roku 1721 (14 km) alebo Kostol Nanebovzatia Panny Márie (14 km). Veľkou atrakciou sú Priessnitzove kúpele (14 km) hneď za mestom s promenádou, po ktorej vás aj s deťmi odvezie Lázeňáček, ktorým sa môžete vrátiť aj do mesta.

Energiu na výlete vám pomôže doplniť Adrenalínový park Jeseníky (20 km) s lanovým centrom, obrou hojdačkou, lanovkou, lezeckou stenou či paintballom, Faunapark ZOO (7 km) alebo samoobslužný lesný bar s občerstvením (10 km).

V zimných mesiacoch ponúka oblasť niekoľko možností na lyžovanie. V blízkosti ubytovania nájdeme lyžiarske strediská Jonas park (700 m) vhodný pre začiatočníkov aj pokročilejších lyžiarov či snowboardistov, Ski aréna R3 Ramzová (1 km), kde sa nemusíte báť nechať jazdiť ani tých najmenších, Ski Petříkov (2,5 km), Ski areál Kaste Petříkov (2,5 km), Lyžiarsky areál Pod Klínem (2 km), športovo-relaxačný park X-Park Františkov (7 km) alebo Lyžiarsky areál Miroslav (8 km), ktorý sa nachádza neďaleko obce Lipová-lázně (9 km od ubytovania), kde sa po dni strávenom na nohách môžete zastaviť na kúpeľnú liečbu alebo wellness v Lázňach Schroth (9 km).

Kde budete spať?

Skiland Ostružná ponúka dve možnosti ubytovania:

Dvojlôžková izba s prístelkou, pekná a útulná izba s TV, rýchlovarnou kanvicou a šálkami na kávu alebo čaj. Kávovar, rýchlovarná kanvica s príslušenstvom na prípravu kávy/čaju a sušič vlasov. Súčasťou izby je aj vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom, kde budete mať k dispozícii sušič vlasov. V celom objekte je k dispozícii bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.

Dvojlôžková izba s prístelkou a kuchynským kútom má rovnaké vybavenie, ale vďaka kuchynskému kútu s indukčnými varnými doskami si budete môcť pripraviť aj rôzne dobroty.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky sa podávajú formou samostatného bufetu (pri obsadenosti do 10 osôb) alebo kontinentálnych raňajok s pečivom a teplými nápojmi (pri obsadenosti nad 10 osôb).

Opäť v závislosti od dostupnosti si na večeru môžete vybrať z menu reštaurácie alebo sa večera podáva formou bufetu s rôznymi jedlami. Očakávať môžete špeciality medzinárodnej kuchyne a českej klasiky, ktoré môžete doplniť výberom z bohatej vínnej karty. Všetky jedlá sú navyše pripravované z miestnych produktov. V prípade potreby je možné s ubytovacím zariadením dohodnúť špeciálne diétne menu alebo obedové balíčky.

Vaše jedlo vám určite spríjemní útulná a osobná atmosféra reštaurácie, ktorá je zariadená v hudobnom štýle, pričom steny zdobia rôzne hudobné nástroje od rohov cez gitary až po bubny.

Cestujete s deťmi?

Deti sa zabavia na ihrisku s preliezačkami a trampolínou.

Niečo naviac

Lyžiarske stredisko Skiland Ostružná ponúka všetkým výletníkom možnosť schovania lyží a bicyklov a požičania športového a lyžiarskeho vybavenia. Okrem toho môžete tráviť večery v spoločenskej miestnosti s TV, hraním šípok alebo biliardu alebo čítaním kníh z knižnice, ktorá je k dispozícii v ubytovacom zariadení. Na recepcii si potom môžete zakúpiť pamätné predmety, aby ste si domov okrem spomienok mohli priniesť aj hmatateľnú pamiatku na všetko, čo ste počas pobytu videli.

Areál Skiland Ostružná

Areál Skiland Ostružná

Ostružná 103 , Ostružná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
PROFI spol. s r.o. IČ: 00557960


777 254 542

skiland@skiland.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 130 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Prednášková sála
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
50 m
Zjazdovka
0,7 km
Bežkovanie
0,7 km

Tipy na výlet

Hora Praděd

Hora Praděd Tip na výlet

Praděd (1 491 m n. m.) je najvyšší vrchol v Hrubom Jeseníku a tiež na Morave a v Slezsku.

Nachádza sa na nej charakteristický televízny vysielač s rozhľadňou. Jeho horná plošina je najvyšším bodom v Česku.

Rozhľadňu nájdete v druhej presklenej plošine a dostanete sa na ňu výťahom. Výhľad z nej je naozaj pôsobivý - uvidíte Lysú horu, Sněžku, Radhošť a pri skvelej viditeľnosti aj Vysoké Tatry a Nízke Alpy.

Ako sa na Praděd dostať?

  • Vyraziť môžete pešo, autom alebo autobusom. - najkratšia cesta vedie z Ovčárny (3,5 km), k tej sa dostanete autom aj kyvadlovou dopravou.
  • Vydať sa sem môžete aj z Červenohorského sedla (10 km) po červenej značke.
  • Pre zdatných turistov je tu tiež modrá značka z Koutov nad Desnou (14 km).
Priessnitzove kúpele Jeseník
Priessnitzove kúpele Jeseník
Jaskyňa Na Pomezí
Jaskyňa Na Pomezí
Rozhľadňa Zlatý Chlum
Rozhľadňa Zlatý Chlum