Juhomoravské Ivančice ponúkajú bohatú históriu i malebnú prírodu. Ubytujete sa v komfortnom Penzióne U Brázdů, odkiaľ môžete podnikať pešie výlety do okolia alebo vyraziť po neďalekej cyklotrase. Každé ráno doplníte energiu vďaka pestrým raňajkám. Skvelým zážitkom bude aj výstava dvoch ivančických rodákov - Alfonsa Muchu a Vladimíra Menšíka.

O ubytovaní

Penzión U Brázdů sa nachádza na juhu Moravy v malebných Ivančiciach. Poskytne vám pohodové útočisko, z ktorého môžete vyraziť objavovať historické pamiatky. Cyklistov potešia parádne cyklotrasy vedúce krásnou krajinou v okolí.

Ivančice ležia na sútoku Jihlavy, Rokytnej a Oslavy a sú historickou perlou južnej Moravy. Pozrieť si tu môžete množstvo pôsobivých stavieb, ako sú zvyšky stredovekých hradieb alebo renesančné domy na námestí (1,7 km), kde sa týči aj stará radnica. Dominantu mesta tvorí nádherný kostol Nanebovzatia Panny Márie (1,8 km).

Návšteva Ivačic urobí radosť každému nadšencovi umenia, ide totiž o rodisko presláveného secesného maliara Alfonsa Muchy. V miestnej expozícii si pripomeniete tohto českého velikána vďaka spomienkovým predmetom, ako napríklad odev, v ktorom maľoval. Narodil sa aj tu ďalší významný umelec, a to herec Vladimír Menšík. Aj jeho osobnosť a kariéru tu v Ivančiciach pripomína životopisná expozícia (1,8 km).

Okolie ubytovania ponúka skvelé podmienky pre pešiu turistiku. Po značených trasách sa môžete prechádzať nádhernou prírodou plnou hustých lesov, rybníkov a riek. Vydať sa môžete napríklad k rozhľadni Alfonsa Muchu na návrší Réna (2,4 km) alebo k pútnickej kaplnke sv. Jakuba (2,1 km).

Vydať sa môžete aj do okolitých miest, ktoré sľubujú zaujímavé kultúrne zážitky. Do Moravského Krumlova (12 km) vás naláka výstava Slovanskej Epopeje Alfonsa Muchu, nádherný zámok s rozkvitnutou záhradou alebo romantická kaplnka sv. Floriana. Za návštevu stojí aj unikátny kláštor Rosa Coeli (12,6 km) v Dolných Koutniciach. V blízkosti penziónu leží aj mesto Brno (33 km) s historickým centrom a hradom Špilberk.

Kde budete spať?

Spať budete v komfortne zariadených štvorlôžkových, trojlôžkových alebo dvojlôžkových izbách s manželskou posteľou či oddelenými posteľami. Môžete využiť aj možnosti prístelky.

Všetky izby disponujú vlastnou kúpeľňou so sprchou alebo vaňou, toaletou a uterákmi. V každej z nich je k dispozícii šatníková skriňa, satelitná televízia s plochou obrazovkou a písací stôl. Niektoré izby majú aj kuchynský kút s chladničkou a mikrovlnnou rúrou. Samozrejmosťou je aj pripojenie k WiFi zadarmo.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je príjemná reštaurácia, v ktorej sa podávajú raňajky, obedy aj večere. Po prebudení si tu pochutnáte na pestrých raňajkách buď servírovanú, alebo formou bufetu, vždy v závislosti od obsadenosti ubytovania. Na obed si môžete vyberať z denného menu, na ktorom nájdete pokrmy českej kuchyne.

Cez víkendy sa pre hostí pripravuje špeciálna ponuka, ktorá poteší vaše chuťové bunky. Tešiť sa môžete napríklad na skvele pripravené steaky. Nechýba ani čapované pivo, ktoré sa pravidelne obmieňa, a tak môžete ochutnať dielo lokálnych pivovarov. Milovníci sladkého si môžu na záver dopriať domáci dezert.

Penzion U Brázdů

Penzion U Brázdů

U Hřiště 183/24 , Ivančice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Lenka Brázdová IČ: 68708912


+420 777 172 763

penzionubrazdu@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
38 km

Tipy na výlet

Ivančice

Ivančice Tip na výlet

Malebné Ivančice sa nachádzajú neďaleko Brna na sútoku troch riek - Jihlavy, Rokytnej a Oslavy. Mesto má významnú historickú hodnotu, takže si tu môžete pozrieť množstvo zaujímavých pamiatok. V centre mesta objavíte Palackého námestie lemované niekoľkými krásnymi renesančnými domami, ktorým dominuje stará radnica. Dominantou mesta je gotický Kostol Nanebovzatia Panny Márie s ikonickou štvorcovou vežou.

Ivančice sú rodiskom dvoch slávnych umelcov - secesného maliara Alfonsa Muchu a populárneho herca Vladimíra Menšíka. V starej radnici si môžete pozrieť výstavy venované obom českým velikánom. Mesto je tiež známe každoročným festivalom špargle a vína**, ktorý sa zvyčajne koná v máji.

Čo vidieť v Ivančiciach a okolí?

  • Rozhľadňu Alfonsa Muchu na vrchu Réně
  • pútnickú kaplnku svätého Jakuba
  • synagógu z roku 1853 a židovský cintorín
  • stredoveké opevnenie
  • viadukt cez rieku Jihlavu
  • rozhľadňu Vladimíra Menšíka
Viac informácií
Zámok Oslavany
Zámok Oslavany
Kláštor Rosa Coeli
Kláštor Rosa Coeli
Brno
Brno