Užite si to najlepšie z južnej Moravy v jednom pobyte. Ochutnajte vynikajúce víno a navštívte barokové pamiatky. Všetko vám umožní Penzión Rendezvous vo Valticiach, kde budete mať navyše ubytovanie s raňajkami a pri degustácii vín si pochutnáte na občerstvenie.

O ubytovaní

Penzión Rendezvous sa nachádza na južnej Morave vo Valticiach, len 400 metrov od obľúbeného Valtického zámku a areálu s krásnymi záhradami. V budove bývalého františkánskeho kláštora si vychutnáte históriu a užijete si krásny romantický pobyt vo dvojici alebo dovolenku s rodinou. Dokonalá dovolenka však čaká najmä na milovníkov vína, pretože vínna kultúra ich bude sprevádzať na každom kroku.

Nesmiete vynechať návštevu zámku Valtice, ktorý vás očarí svojou barokovou výzdobou. Dnes je zapísaný na zozname pamiatok UNESCO a v jeho pivnici sa nachádza Salón vín Českej republiky so stálou degustačnou expozíciou. Z historických vínnych pivníc stojí za návštevu Zámecký sklep (1 km) a Křížový sklep (450 m), prípadne sa môžete prejsť labyrintom Valtického podzemia.

Medzi ďalšie zaujímavosti Lednicko-valtického areálu patrí, samozrejme, romantický neogotický Lednický zámok (8,3 km) obklopený krásnym parkom. S rozlohou približne 200 ha je dokonca jedným z najväčších v Európe a nachádza sa v ňom množstvo zaujímavostí - palmový skleník, benátska fontána, minaret, rímsky akvadukt, čínsky pavilón a umelá zrúcanina Janův hrad.

Na príjemný výlet pozýva aj mesto Mikulov, vzdialené asi 13 km. Vedie sem niekoľko cyklotrás. A čo uvidíte v Mikulove? Barokový zámok s expozíciou Regionálneho múzea, Dietrichsteinskú hrobku, Svatý kopeček s pútnickou kaplnkou sv. Šebestiána, zvonicou a Božím hrobom či Kostol sv. Václava. V pravej vinárskej tradícii sa v meste často konajú rôzne slávnosti, večery s cimbalom a iné kultúrne podujatia, nudiť sa tu rozhodne nebudete.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlnej dvojlôžkovej izbe alebo apartmáne s WiFi pripojením a vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom alebo vaňou a WC. Fén si môžete požičať na recepcii.

Izba Standard má rozlohu 12 m² a je vybavená manželskou posteľou, TV, úložným priestorom a posedením. Izba je určená pre 2 osoby, ale v prípade potreby je možné pridať ďalšie prídavné lôžko v podobe samostatnej postele. V kúpeľni je sprchovací kút.

Apartmán je priestrannejší (24 m²) a môžu sa v ňom ubytovať až 4 osoby, takže je vhodný pre rodiny s deťmi. V izbe je televízor, úložný priestor, rozkladacia pohovka, sprchovací kút a veľká, osvetlená vaňa s perličkovou masážou.

Na čom si pochutnáte?

Tešiť sa môžete na bohatý raňajkový bufet so širokým výberom syrov, údenín, mliečnych výrobkov, slaného a sladkého pečiva, ovocia a zeleniny a studených a teplých jedál. Penzión sa môže pochváliť aj vlastným vinárstvom a pivnicou, kde si môžete vychutnať degustáciu a bufet. Ponuka je naozaj široká, majiteľ sa vyzná a má 35 druhov vína vrátane kabinetného, neskorého zberu či ľadového vína. V lete tu nájdete záhradu s posedením pod pergolou a vonkajší gril, kde vám majiteľ pripraví vybrané špeciality - steaky, ryby z Pohořelického rybárstva, pečené koleno atď.

Niečo naviac

Ochutnáte nielen rôzne odrody, ako napríklad Tramín, Aurelius alebo Chorvát, ale dozviete sa aj o histórii výroby vína a technologickej stránke výroby vína. Pre jednodňových výletníkov príde vhod úschovňa bicyklov.

Penzion Rendezvous

Penzion Rendezvous

Střelecká 155 , Valtice
Česká republika

+420 777 060 404

antonin-neuman@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od jazera
3,6 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná MoravaTip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia