Užite si dovolenku kúsok od tých najlákavejších miest v Jeseníkoch. Či už vás zaujíma šport alebo relax, pobyt v Penzióne U Jirsáka je ideálnou voľbou. V cene balíčka máte formou bufetu chutné raňajky, prípadne aj večeru, a tiež neobmedzený vstup do wellness s vírivkou, fínskou saunou a ochladzovacím bazénikom.

O ubytovaní

Penzión U Jirsáka nájdete na kraji Šumperka v podhorí Jeseníkov. Ide o skvelú lokalitu na relaxačný pobyt v dvojici, ale aj na rodinnú dovolenku, a to najmä vďaka krásnym výletným cieľom a zaujímavým atrakciám v okolí. Čo ponúknuť má už samotné mesto Šumperk – zúčastnite sa komentovanej prehliadky mesta, vydajte sa chodníkom Po stopách malej Viedne, užite si panoramatický výhľad na pohorie Hrubého Jeseníka z ochodze radničnej veže (2,5 km) a nechajte sa ohromiť zaujímavými faktami vo Vlastivednom múzeu (1,9 km) alebo v Expozícii čarodejníckych procesov (2,4 km). Tá je mimochodom jednou zo zastávok na Čarodejníckej cyklotrase, ktorá nasleduje stopy čarodejníckych procesov od Mohelnice cez Šumperk až do Zlatých Hôr.

V lete sa osviežite na šumperskom kúpalisku (1,8 km), vyraziť môžete aj na prírodné kúpalisko Vlčí Důl (8,3 km). V chladnejších dňoch sa zase zohrejete v termálnych kúpeľoch Bludov (8,2 km) a na dosah budete mať aj Velké Losiny (8,3 km) so slávnym termálnym parkom a zámkom, na ktorom sa v 17. storočí odohrávali čarodejnícke procesy, slúžiace ako inšpirácia pre knihu a film Kladivo na čarodejnice. V zime sa vám potom otvoria brány okolitých ski areálov, navštívte napríklad lyžiarske centrum Klepáčov (18,1 km), Přemyslov (20,3 km) alebo Čenkovice (40,3 km) . V neďalekom Sobotíne (10,5 km) si navyše môžete vyskúšať skutočnú špecialitu – jazdu so psím záprahom.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe s dreveným nábytkom a interiérom ladeným do neutrálnych farieb. Izby sú vybavené satelitnou televíziou, WiFi pripojením, pracovným stolom so stoličkou, posedením aj vlastnou kúpeľňou so sprchou. Niektoré môžu mať aj prístup na spoločnú terasu.

  • Dvojlôžková izba Double má plochu 20 m² a je vybavená pohodlnou manželskou posteľou. Do izby nie je možné umiestniť prístelku.

  • Dvojlôžková izba Twin meria 20 m² a nájdete v nej 2 samostatné jednolôžka. Ubytuje maximálne 2 osoby, neumožňuje prístelku.

  • Trojlôžková izba ponúkne priestor 22 m² a ubytuje maximálne 3 osoby na manželskej posteli a oddelenom jednolôžku.

Na čom si pochutnáte?

Pravou pýchou penziónu je útulná reštaurácia, ktorá sa okrem obľúbených pokrmov českej a medzinárodnej kuchyne pýši aj lákavou ponukou steakov z rôznych druhov mäsa. Na posedenie pozýva aj záhrada alebo terasa nad riekou Desnou, kde si môžete vychutnať napríklad šálku kávy alebo vychladený ležiak z miestneho minipivovaru.

Kde budete relaxovať?

Ak zatúžite po chvíľke relaxu, je vám k dispozícii moderné wellness centrum s 2 vírivkami, 2 fínskymi saunami, bylinným parným kúpeľom a ochladzovacím bazénikom.

Penzion U Jirsáka

Penzion U Jirsáka

Šumperská 128 , Vikýřovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
RM Bohemia caffe, s.r.o. IČ: 24251747


+420 583 213 543

info@penzionjirsak.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zastávka
50 m
Zjazdovka
4,7 km
Bežkovanie
8,6 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Priessnitzove kúpele Jeseník
Priessnitzove kúpele Jeseník
Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Chodník v oblakoch Dolní Morava